Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antidepresiva a antipsychotika, nevím jak dál

Od: klae odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, asi 5 měsíců navštěvuji psychiatričku a měsíc poté mi byla doporučena i psychoterapeutka, ke které chodím 4 měsíce. Ale problém začal už asi někdy v dětství. Vždycky jsem pociťovala tyhle stavy, kdy jsem byla strašně smutná a nic mě netěšilo, měla jsem pořád z něčeho strach, stavy, kdy jsem cítila zvláštní napětí, nervozitu. Zároveň jsem byla vždy neuvěřitelně neschopná, hloupá a nedokázala jsem normálně komunikovat.
Momentálně užívám antidepresiva a antipsychotika už 5 měsíců a zatím se cítím jen hůř a hůř.
K paní psychiatričce mě přivedla máma, protože bych to nikdy sama nedokázala. Nikdy jsem nevydržela déle než 2 dny v práci. Vždycky jsem měla pocit, že se to na mě všechno sesypalo a zhroutila jsem se, ani do školy jsem normálně nedokázala chodit. Jediné, v čem mi prášky pomohli je, že už nejsem tak podezřívavá a nemám pocit, že by mě někdo sledoval.
Ale občas mám stavy, kdy pořád musím hlídat čas, nic mě nebaví a myslím jenom na smrt. A pak cítím něco mezi tím, neuvěřitelnou nervozitu, neklid, radost, vztek a během pár hodin opět smutek. Paní psychoterapeutka mi řekla, že pokud se budu cítit někdy znovu zvláštně, mám jí zavolat, ale to je další problém: Bojím se s někým volat a stydím se o tom mluvit. Už nevím jak dál a mám pocit, že už mi nic nepomůže.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Dobrý den. O tom byste určitě měla komunikovat s psychiatrem. Pokud nezvládnete tel. hovor, pak klidně použijte e-mail. vypište jí své pocity. Možná bude třeba Vás hospitalizovat a být pod kontrolou lékařů, aby Vaše stavy podchytili a třeba změnili léčivo. Pokud sama nezvládáte ani písemnou komunikaci, požádejte mámu, ať Vám s tímto problémem opět pomůže. U psychicky nemocných lidí se to pochopit dá. Důležité je, abyste měla někoho kdo Vám pomůže s problémem vyjadřování, aby Vám mohli pak pomoci odborníci.

liska5
hodnocení

2x

Když to dokážete sem napsat, tak snad zvládnete psychiatričce zavolat. Ona s tím počítá. Ona na to čeká. Musí mít zpětnou vazbu! Jinak si bude myslet, že je vše v pořádku! My Vás neznáme. Nedovedeme si představit, jak vypadáte, kolik je vám let, jaké máte zázemí, co všechno máte za sebou, jestli ještě nemáte jiné zdravotní potíže a léky. Je možné, že léky zkouší a je třeba je vyměnit. Prostě zmáčkněte ten telefon a sdělte jen, že nejste vůbec v pořádku. A pak vyslechněte její rady. Tady Vám takové nikdo nemůže dát. Držím Vám palce!

klae
hodnocení

Děkuji moc, já se právě bojím telefonování a mám pocit, že bych to nezvládla ani vysvětlit po telefonu. Myslíte, že bych to mohla buď to, paní psychiatričce nebo paní psychoterapeutce napsát?
liska5

Jestli máte mailovou adresu, tak pište!

Jestli jen tel. číslo, tak aspoň SMS, že léky nezabírají a že Vám je pořád stejně těžko.

hodnocení

2x

Požádejte Vaši psychiatričku o hospitalizaci. Máte potíže, které by bylo lepší řešit na psychiatrické klinice anebo v psychiatrické léčebně. Měla byste zájem o lázeňskou léčbu zdarma na pojišťovnu? Psychiatrické diagnozy se léčí v lázních Jeseník, Karlova Studánka a Horní Lipová. Jak se váš stav stabilizuje, zvažte lázně. Pobyt bývá na 3-4 týdny a můžete ho kdykoli ukončit, kdyby se "něco" dělo.

V každém velkém městě existuje Centrum duševní pomoci, Dům duševní pomoci pod různými názvy, kam si můžete zajít bez objednání a poradit se.

doplněno 29.01.21 21:24:

Máte vyřízen invalidní důchod na psychiatrickou diagnozu? Píšete, že jste na žádné škole nevdržela. Máte pouze ZŠ? Kvůli invalidnímu důchodu byste se měla nechat hospitalizovat. Z jakých peněz žijete? Nemocenskou nejspíš nemáte?

petera*

Proč hned invalidní důchod, obzvlášť když podle popisu nejde čistě o psychotickou poruchu, ale spíš depresivně-úzkostnou, která je mnohem lépe ovlivnitelná medikací a psychoterapií... ID pro takové pacienty je často cesta do pekel, protože mizí motivace pro to, aby na stavu aktivně pracovali...

V Praze je možné využít služeb centra RIAPS, kde je 24 hodin k dispozici psychiatr pro akutní stavy.

futra
hodnocení

0x

Dcera brala již několik druhů antidepresiv.Pokaždé ,když nějaká dostala a ono se to po určité době nezlepšilo ,nebo se u ni projevila alergická reakce,tak jsem paní doktorce zavolala a domluvila se s ní po telefonu co dál.Chodíte tam krátce a u některých se musí v organismu vytvořit jejich správná hladina .Napište si to na lístek a přečtěte ji to do telefonu a pokud to nezvládnete ,tak ji pošlete e-mail.Nebo ,ať ji zavolá vaše mamka a vy ji jejím prostřednictvím řeknete co vám je.

jenda2*
hodnocení

0x

Antidepresiva vůbec nemáte brát. V podstatě se stanete závislá a pak teprve přijde krize. Zkuste se zaměřit na intenzívní sport aj. Jinak je to cesta do pekel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]