Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Avokádo, proč se ho nesmí jíst moc?

Od: papalpepez odpovědí: 5 změna:
Nazdar, avokádo jím a v novinách jsem se dočetl, že jeho pěstování i konzumace má i stinné stránky. Doufal jsem že na odkazovaném webu se již konkrétní informaci dočtu, ale omyl.
je zdravé na ..., zasytí, ... dá se použít na ... .. < je však třeba si dát pozor na množství>, má příznivé účinky na ...
Na jaké množství je třeba si dát? (v jednom chodu a dlouhodobě zvlášť bych chtěl vědět)
a co se mi může stát při nadměrném konzumaci?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Podle tohoto článku je tou stinnou stránku vysoký obsah tuků. Jedno avokádo má kolem 24 gramů a průměrný člověk by měl sníst 44 - 77 g za den. Tady je také napsané, že jediná nevýhoda je vysoký obsah tuků a kalorií. Doporučená dávka je půl avokáda za den (záleží tedy na velikosti). Při nadměrné konzumaci můžete nanejvýš trochu přibrat.

hodnocení

5x
Souhlasím s maximální denní dávkou půl avokáda denně. Lepší však ob den. V avokadu je sitosterolická látka, která váže dobrý cholesterol a odvádí ho z těla. Dále při větší konzumaci- v avokadu obsažené látky škodí jatrům. Proto by avokado neměli vůbec jíst lidé, kteří mají i lehké problémy s játry.
28.01.21 20:34
Obě dámy *palec*

hodnocení

1x

Nazdar, vzhledem k tomu, ze v Cechach je normou ( beznou) sezrat kilo bucku s knedlikem k obedu a smazak k veceri, bych si s avokadem nedelal moc hlavu. Jezte co Vam smakuje a verte, ze ovoce a zelenina Vam neuskodi ani omylem...

hodnocení

0x

Avokádo má hodně kalorií a tuků. Obsahuje látku persin, která je škodlivá pro zvířata a zejména ptáky. Mohli by i uhynout. Zvířatům avokádo nedávejte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]