Nejste přihlášen/a.
Zdravim
Jiz od konce roku 2019 ziju v Norsku a nasel jsem si tam nekolik sezonnich praci. Od unora ale na par mesicu praci nemam, az od pozdejsiho jara. Chcel bych se proto dostat do CR, kde jsem uz prez rok nebyl.
V drivejsich letech to bylo velmi jednoduche, najit autobusove spojeni i s dobrou cenou. Aktualni problem ovsem je, ze zadne rozumne spojeni z Osla do Prahy nemuzu najit. Flixbus vubec zadne spojeni nenabizi, a ostatni dopravci jsou na tom take dost spatne. Pricina teto situace je jasna.
Letet opravdu nechci, navic letecke spojeni Oslo-Praha stejne nejspis neexistuje.
Meli by jste nejake napady, jak se z Osla do Prahy dostat autobusem (popripade vlakem, ale vlaky jsou dost drahe plus problemy na hranicich).
Aktualne Norsko nejspis uzavre hranice pro cizince, ale pro osoby, ktere jiz v Norsku ziji s trvalou adresou by snad pozdejsi navrat nemel byt problem (karantena nutna).
Zpravodastvi ctu, ale jsem z toho silne zmateny (jestli se z Prahy napriklad dostanu vubec vlakem domu).
Na ministerstvu vnitra zadne povinnosti pri navratu z Norska nejsou (karantena resp. test), narozdil od jinych zemi.
Omlouvám se, že ti neumím poradit, ale nezávidím ti.
@honzagastarbeit: Autobusová i vlaková spojení fungují úplně normálně, nikdo se tě na nic vyptávat nebude. Jelikož nijak necestuji, jde to mimo mě, ale přesto mám zato, že po návratu domů bys měl splnit příslušná nařízení (coronatest, karanténa apod.), ale když tě nikdo nenapráší, nejspíš budeš v klidu.
I tak dekuji za podporu. Je to ted docela sila, jak se porad neco memi. Nevedel by jsi, co bude nasledovat v CR az prijedu do Prahy? Jde mi o vlakove-autobusove spojeni na venkov do podkrkonosi a jestli se me nebudou vyptavat na kdovi co. S batohem je clovek pozezrely v teto dobe Covidove.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.