Nejste přihlášen/a.
V pondělí bych se měla účastnit schůzky na ÚP, kde jsem v evidenci zhruba od poloviny listopadu. Nyní mám už téměř dovyjednaný nástup do práce a další pohovory (dnes a příští úterý). Musím se v takové situaci účastnit schůzky? Příjde mi to naprosto zbytečné, práci si obstarám sama. Každopádně...pokud se musí uvádět nějaký důvod zrušení, odložení schůzky...uvedla bych, že mám v daný den a čas pohovor, což není pravda (pohovor je až další den). Může to úřad nějak kontrolovat, respektive chtít nějaké potvrzení, že jsem skutečně někde byla? Nevím, jak to chodí...jsem v evidenci poprvé
Ano, pokud se nezúčastníte, musíte doložit vážný důvod pro neúčast (písemně potvrzení, že jste byla na pracovním pohovoru). Na schůzky běžte. Dokud nemáte pracovní smlouvu, práce není 100%. Bez účasti na schůzkách a bez doložení vážného důvodu neúčasti Vás vyřadí z ÚP na 3 až 6 měsíců podle zavážnosti. Zdravotní pojištění je 2051kč měsíc pro nezaměstnané vyhozené z ÚP. Schůzky jsou povinné.
Zkuste se domluvit s Vaší referentkou na ÚP. Domluvit na dřívější termín někdy lze, záleží na ochotě úřednice.
Když to vezmu důsledně, tak se zůčastnit musíte. Jste v evidenci, tak musíte dělat co vám řeknou. Na vašem místě bych tam zavolal a řekl jak se věci mají. Když tam bude rozumný úředník, tak to pochopí a schůzku zruší. Ale nesmíte se divit, že ne každý úředník je vstřícný, potože oni se denně potýkají s lidmi, kteří dělají načerno nebo dělat nechtějí a jsou evidováni na ÚP a všemožně se schůzkám vyhýbají. Nic méně stejně tam asi budete muset zajít zrušit evidenci.
Pokud vím, tak účast ne schůzkách je povinná, v závažných případech je nutné se omluvit a následně doložit, proč jste se nemohla dostavit. Pokud nepřijdete bez omluvy, mohou vás vyřadit z evidence.
Hodně záleží na vám přiděleném úředníkovi. Jeden si to nechá vysvětlit, jiný ne. Volala bych a psala email a zkusila se domluvit.
A jak je už psáno, dokud není podepsaná smlouva, není nic jistého.
Dobrý den, pokud to dobře chápu, tak pohovor máte ve čtvrtek a v úterý, a v pondělí máte schůzku na úřadu práce.
Pokud nemáte závažný důvod, tak byste schůzku měla povinně absolvovat. V pondělí máte zdá se volno, tak není důvod tam nejít. Něco jiného by bylo, pokud by byla schůzka to úterý v ten čas, kdy máte mít ten pohovor se zaměstnavatelem. V takovém případě si ale musíte vyžádat od zaměstnavatele potvzení, že jste u nich skutečně byla a předložit pak na úřadě práce. Takže k absenci na schůzce není důvod.
Prakticky vzato, pokud jste tam dnes byla, tak jste se možná domluvila a pondělí schůzka jde zrušit. Záleží na ochotě úředníka, jak už napsali ostatní. Ale to, že tam máte být v pondělí a v úterý máte pohovor, neznamená, že tam nemáte jít. Dovedu si představit, že by to mohlo být i důvodem pro ukončení evidence, což je vám asi možná i jedno, pokud byste měla dané místo jiné, i když to člověk nikdy neví, dokud nemáte v ruce smlouvu. Každopádně na Vašem místě bych schůzku absolvoval, pokud nebylo domluveno jinak.
Souhlasím, běžte v pondělí na úřad. Tam jim řeknete, že zítra máte pohovor a kde, a následně ještě další želízka v ohni. Pracovnice tohle vždycky kvitovala, že mám sama zájem, že si sama sháním zaměstnání.
Takže hezky mile a pěkně to na sebe všechno napráskat, kde všude budete chodit. . Na úřad jsem nerada volala. Pokud by měla pracovnice na přepážce klienta, tak jsem je vlastně rušila a zdržovala od práce.
Co když nebudete přijata?
Víte, že si pohovor pracovnice ověřuje. Tedy ta dobrá, jsou i takové, kterým je tu šumafuk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.