Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schůzka na Úřadu práce

Od: katarina1 odpovědí: 6 změna:

V pondělí bych se měla účastnit schůzky na ÚP, kde jsem v evidenci zhruba od poloviny listopadu. Nyní mám už téměř dovyjednaný nástup do práce a další pohovory (dnes a příští úterý). Musím se v takové situaci účastnit schůzky? Příjde mi to naprosto zbytečné, práci si obstarám sama. Každopádně...pokud se musí uvádět nějaký důvod zrušení, odložení schůzky...uvedla bych, že mám v daný den a čas pohovor, což není pravda (pohovor je až další den). Může to úřad nějak kontrolovat, respektive chtít nějaké potvrzení, že jsem skutečně někde byla? Nevím, jak to chodí...jsem v evidenci poprvé

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, pokud se nezúčastníte, musíte doložit vážný důvod pro neúčast (písemně potvrzení, že jste byla na pracovním pohovoru). Na schůzky běžte. Dokud nemáte pracovní smlouvu, práce není 100%. Bez účasti na schůzkách a bez doložení vážného důvodu neúčasti Vás vyřadí z ÚP na 3 až 6 měsíců podle zavážnosti. Zdravotní pojištění je 2051kč měsíc pro nezaměstnané vyhozené z ÚP. Schůzky jsou povinné.

doplněno 28.01.21 09:10:

Zkuste se domluvit s Vaší referentkou na ÚP. Domluvit na dřívější termín někdy lze, záleží na ochotě úřednice.

katarina1
hodnocení

A jde to alespoň jednou přesunout na nejbližší možný termín? Nikdy jsem u nich zatím nic nerušila, nebyl se mnou řádný problém

makk
hodnocení

0x

Když to vezmu důsledně, tak se zůčastnit musíte. Jste v evidenci, tak musíte dělat co vám řeknou. Na vašem místě bych tam zavolal a řekl jak se věci mají. Když tam bude rozumný úředník, tak to pochopí a schůzku zruší. Ale nesmíte se divit, že ne každý úředník je vstřícný, potože oni se denně potýkají s lidmi, kteří dělají načerno nebo dělat nechtějí a jsou evidováni na ÚP a všemožně se schůzkám vyhýbají. Nic méně stejně tam asi budete muset zajít zrušit evidenci.

kvetik*
hodnocení

0x

Pokud vím, tak účast ne schůzkách je povinná, v závažných případech je nutné se omluvit a následně doložit, proč jste se nemohla dostavit. Pokud nepřijdete bez omluvy, mohou vás vyřadit z evidence.
Hodně záleží na vám přiděleném úředníkovi. Jeden si to nechá vysvětlit, jiný ne. Volala bych a psala email a zkusila se domluvit.

A jak je už psáno, dokud není podepsaná smlouva, není nic jistého.

hodnocení

0x

Dobrý den, pokud to dobře chápu, tak pohovor máte ve čtvrtek a v úterý, a v pondělí máte schůzku na úřadu práce.

Pokud nemáte závažný důvod, tak byste schůzku měla povinně absolvovat. V pondělí máte zdá se volno, tak není důvod tam nejít. Něco jiného by bylo, pokud by byla schůzka to úterý v ten čas, kdy máte mít ten pohovor se zaměstnavatelem. V takovém případě si ale musíte vyžádat od zaměstnavatele potvzení, že jste u nich skutečně byla a předložit pak na úřadě práce. Takže k absenci na schůzce není důvod.

Prakticky vzato, pokud jste tam dnes byla, tak jste se možná domluvila a pondělí schůzka jde zrušit. Záleží na ochotě úředníka, jak už napsali ostatní. Ale to, že tam máte být v pondělí a v úterý máte pohovor, neznamená, že tam nemáte jít. Dovedu si představit, že by to mohlo být i důvodem pro ukončení evidence, což je vám asi možná i jedno, pokud byste měla dané místo jiné, i když to člověk nikdy neví, dokud nemáte v ruce smlouvu. Každopádně na Vašem místě bych schůzku absolvoval, pokud nebylo domluveno jinak.

pracak

Souhlasím, běžte v pondělí na úřad. Tam jim řeknete, že zítra máte pohovor a kde, a následně ještě další želízka v ohni. Pracovnice tohle vždycky kvitovala, že mám sama zájem, že si sama sháním zaměstnání.

Takže hezky mile a pěkně to na sebe všechno napráskat, kde všude budete chodit. ;). Na úřad jsem nerada volala. Pokud by měla pracovnice na přepážce klienta, tak jsem je vlastně rušila a zdržovala od práce.

Co když nebudete přijata?

Víte, že si pohovor pracovnice ověřuje. Tedy ta dobrá, jsou i takové, kterým je tu šumafuk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]