Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu pracovat při důchodu?

Od: 123* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer Mám přiznaný důchod 3 stupně...nikde na netu jsem nemohl najít jestli můžu pracovat a asi kolik hodin týdně,nebo je to neomezené? v práci bych nezvládal to co dříve mám 70 procentní neschopnost,

děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

njn, pracovat můžete, ale potom je otázka, zda časem nepřehodnotí stupeň invalidity, takže opatrně...

více v odkazu pcfenix.cz/...

hodnocení

2x

Nedostal jste u řízení o invaliditě tzv. pracovní rekomandaci? Je to přehled prací, které byste vykonávat neměl, protože by mohly zhoršit Váš zdravotní stav.

I při invaliditě 3. stupně můžete pracovat, pokud nemáte 100 % ztráty schopnosti pracovat. Snížit stupeň invalidity nebo úplně odebrat invalidní důchod Vám mohou pouze v případě zlepšení zdravotního stavu.

petrrr*
hodnocení

rekomandaci?to slyším poprve ne nic mi nepřišlo a ted čekám až mi z Prahy příjde výměra důchodu,ale děkuji za odpověd...

hodnocení

2x

Při invaliditě 3. stupně můžete pracovat bez jakéhokoliv omezení, stejně jako u ostatních invalidit. Nevím, jak na internetu hledáte, ale stačí zadat normální dotaz invalidní důchod a práce a vyjedou Vám desítky informací, kde najdete všechny odpovědi včetně citace zákona.

petrrr*
hodnocení

omlouvám se ,ale asi jsme hledali na špatných stránkách...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]