Nejste přihlášen/a.
ahoj mám problémi s rodiči. Každý ze 2 rodičů si mě někde představuje. 1. Můj otec: před rokem jsem byla mistriní ve squashy ps muj taťka mě k tomu dovedl. Momentálně na mě tolik tlačí a chce po mě cěci které nemohu splňovat. Dokonce jednou když jsem se hodně učila a chtěla jsem si vzít později večeři na mě vijel s tím že budu a jsem tlustá. Momentálně když se později chci najíst tak prostě nejdu bojím se taťky že mi zase vynadá. Bojím se před ním jíst doonce pro jídlo do kuchině posílam i mojí sestru protože se prostě bojím. 2. Mamka: už od 3 let hraji na housle, ale když jste starší nemáte na to čas a také vás začínají bavyt jiné věci. Asi před půl rokem jsem také začala zpívat a chci u toho zůstat, ale housle už mě nebaví.Nevím co mám dělat oba rodiče o mě mají dost přesné vize ale já bych chtěla úplně něco jiného. nutí mě do věcí které ani já nechci už nekolikrát mě oba seřvali a to taťka za to že jím a mamka za to že už nechci chodit na housle. chtěla bych se zeptat jestli na to mají právoa také co se s tím dá dělat?
Holka, holka, rodiče by ti spíš měli sjednat doučování ČJ, tolika hrubek, to se jen tak nevidí.
Ty chytroline,ty jsi nepochopil otazku?Proc neodpovis?Velka cast zrejme dospelych poradcu pise s chybami take a ti uz se to,na rozdil od tazajiciho,nenauci.
Sorry, ale jestli "boba" nepochopil otázku, tak se ani moc nedivím. Krom té "kuchině", "vijel po mě" "bavyt" a podobně je její sloh natolik svérázný, že opravdu těžko poznat, co chtěl básník říci.
Mezi řádky bych tak nějak četl, že nástupem distanční výuky děvče zlenivělo a jen sedí doma a cpe se. Rodičům se nelze divit, že se jim to nelíbí. Takže já bych se jich zastal a pokud dívka není plnoletá, zastane se jich i právník.
Právo v podstatě mají - a dělat se s tím dá jen to, že si společně promluvíte o tom, co chcete a co ne a pokusíte se dojít k nějakému smysluplnému kompromisu. Nemusíte plnit vize rodičů, ale potřebujete rozumné argumenty proč to či ono dělat nechcete.
Jinak se zeptám - rodičům nevadí, že školní výsledky zřejmě nejsou nejlepší? Myslím, že ani squash ani hra na housle vás živit nebudou.
Existuje skupina Schovanky. Nejznámější členka Věra Martinová a skladba Houslový král.
Možná by to šlo skloubit, vzít si příklad. Proč nehrát na housle a přitom zpívat? Na housle bych nepřestávala hrát, protože hrát pro svoje kamarády, pro zábavu je fajn věc. Člověk je potom v partě oblíbený a vyhledávaný.
----------------
Každý má svoje limity a táta se v Tobě vidí. Zřejmě, co nedokázal on sám, někam dojít, tak svoje cíle promítá do své dcery. Člověk na špičce stále nemůže být a nemusí titul obhajovat. Sport učí, že člověk se musí vyrovnat i s nižším stupínkem vítězů. Je vidět, že tatínek to tak nebere. Sport má být nějaká vize, cíl, možná, žes už si sama v sobě splnila.
Večeři bych kvůli učení nevynechávala. Vždycky záleží na tom, jak si člověk dokáže rozvrhnout čas.
Takže, je to na Tobě. Nastavit si včas budíka, podle toho, kdy rodina společně večeří. Sama si poradíš, neutíkej k litování, že otec je přísný a nadává.
Pokud otec bude chtít výkony, tak jenom mu odpověz, že se snažíš, že na víc nemáš. Pokud máš ještě jiného trenéra, svěř se mu, že to už psychicky nedáváš a máš pocit únavy, marnosti, znechucení /třeba/.
Pokud Ti nejde učení, ten sqosh ani ty housle Tě nezachrání. To rodiče od Tebe nikdy nečetli dopis, třeba z tábora či z lyžařského výcviku? Máš tady hrubek jak naseto. To snad by i žák - propadlík, psal lépe.
Nechoď ani na sqosh ani na housle, ale DENNĚ se věnuj češtině. Slohy, diktáty, rozbory...Není divu, že jsme tací, jací jsme, když neumíme ani pořádně svůj mateřský jazyk. To je ostuda, velká. Hlavně, že angličtina kvete jako střemcha v máji. Krucajdá! Jaga.
S tou češtinou zcela souhlasím, ale angličtina je v dnešní době také naprostá nutnost a ideálně na úrovni mateřského jazyka.
Máte pravdu, Kovissi, proti cizím jazykům ničeho nenamítám, čím víc jich člověk zná, tím pro něj lépe. A ta angličtina je potřebná a v současné době takřka nezbytná.
Vadí mi ale, když člověk mluví česky, ale cpe do toho nejnemožnější anglické výrazy - je to cool, je to in, skončilo to happyendem, teenageři, brejk, RIP a další...Co já toho už slyšela. Nejen od lidí, ale třeba i v televizi, který by měla být příkladem ve vyjadřování. To ale už dávno neplatí.
Pak mě bere a říkám si: kruciš, to vážně nemáme český výraz? /Máme!/
Takže angličtina mi nevadí, pokud není namíchaná do češtiny. Pak je z toho bramborový salát, ne řeč. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.