Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vazektomie v ČR

Od: kpetr odpovědí: 2 změna:

Zdravím,
podle zákona může v naší zemi podstoupit sterilizaci (vazektomii) člověk od 18 let s písemným souhlasem pouze ze zdravotních důvodů a poté pacient od 21 let z jiných než zdravotních důvodů.
V mnoha zemích je sice respektován zákon, ale doktoři kolem toho často tropí problémy z mravních či jiných osobních důvodů. U mladších lidí a bezdětných žen zejména. Jak je to tedy s tímto v Česku? Jak náročné bude pro mě podstoupit vazektomii v 21 letech, s tím že vypadám ještě o něco mladší a nemám děti? Má smysl si na konzultaci či pozdější osobní návštěvu předem připravit složku s důvody, bude se někdo pokoušet rozmluvit mi to, či se opravdu jedná pouze o běžnou konzultaci?

Podle toho, co jsem si zjišťoval, jsou v Česku pouze 4 místa, kde jsou vazektomii ochotni provést a to MNOF, Thomayerova, Reprofit Brno a vazektomiebezskaleplu.cz a jejich stanoviště. Někdo s osobní zkušeností? Jsem ochotný eventuálně zkusit všecha místa či dokonce vyrazit za hranice, ale rád bych ušetřil čas a peníze, už jen samotný zákrok je docela drahý. Za pomoc předem moc děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Zdravím. Ve 21 letech můžete na vazektomii zcela podle vlastního rozhodnutí. Není mi znám žádný zákon, který by toto po 21 roce zakazoval. Když se jednou rozhodnete mít děti,tak i to lze. Neboť spermie se dále tvoří. Jen je potřeba,aby pak partnerka podstoupila umělé oplodnění. Cena mi nepřijde nijak vysoká. Ta bezskalpelová je dražší, ale i tak to není mnoho peněz. Obě dvě dostupné varianty v CZ jsou ambulantní a rychlé. Kámoš byl v Jablonci nad Nisou a platil 7000 kč za klasickou metodu.

karelkucera
hodnocení

0x

Mohu se zeptat co vás k tomu vede v takovém věku? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]