Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
podle zákona může v naší zemi podstoupit sterilizaci (vazektomii) člověk od 18 let s písemným souhlasem pouze ze zdravotních důvodů a poté pacient od 21 let z jiných než zdravotních důvodů.
V mnoha zemích je sice respektován zákon, ale doktoři kolem toho často tropí problémy z mravních či jiných osobních důvodů. U mladších lidí a bezdětných žen zejména. Jak je to tedy s tímto v Česku? Jak náročné bude pro mě podstoupit vazektomii v 21 letech, s tím že vypadám ještě o něco mladší a nemám děti? Má smysl si na konzultaci či pozdější osobní návštěvu předem připravit složku s důvody, bude se někdo pokoušet rozmluvit mi to, či se opravdu jedná pouze o běžnou konzultaci?
Podle toho, co jsem si zjišťoval, jsou v Česku pouze 4 místa, kde jsou vazektomii ochotni provést a to MNOF, Thomayerova, Reprofit Brno a vazektomiebezskaleplu.cz a jejich stanoviště. Někdo s osobní zkušeností? Jsem ochotný eventuálně zkusit všecha místa či dokonce vyrazit za hranice, ale rád bych ušetřil čas a peníze, už jen samotný zákrok je docela drahý. Za pomoc předem moc děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.