Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po kom se dědí plešatost?

Od: irena odpovědí: 5 změna:
Podělite se se zde, prosím, o Vaše zkušenosti ohledně padání vlasů? Někde se uvádí, že za to mohou geny matky a jinde, že pokud je otec plešatý, bude i jeho syn. Jaké máte zkušenosti ve vaší rodině? Stává se, že ač je otec plešatý, syn má i v pozdější dospělosti vlasu pořád dost? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Četla jsem, že plešatost se dědí po matčině otci, tedy po dědovi z matčiny strany. Pokud některý muž ztrácí vlasy, ať si prohlédne dědu, nebo aspoň vyhledá jeho fotku a bude mu to jasné.

Takže nikoliv po vlastním tatínkovi, ale po dědovi od mamky. Jaga.

pb®

Babojago nejste jediná, také jsem to někde slyšela.

kepler*
hodnocení

0x

Po matce to asi nebude. Ještě jsem neviděl plešatou babu. Ale otcovy geny za to asi mohou, i když nepředvídatelně. Můj fotr měl docela bujný kartáč i v 80ti letech, zatím co já mám kožaka už od 50ti.:-D.

zdenka*
Asi někdo školu úplně prospal. Ženská může normálně přenášet plešatost, jen a tím rozdilem že když je heterozygot tak má méně vlasů. Chlap když má heterozygot tak už zdědil plešatost

zdenekh
hodnocení

0x

Hmmmm. Můj otec měl málo vlasů už na svatební fotce kdy mu bylo dvacet. Dědek měl málo vlasů co jsem ho pamatoval. Já mám taky méně vlasů i když na Bruce Willise ještě nemám. Brácha měl naopak vždy vlasy husté. Z matčiny strany měli vždy muži dost vlasů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]