Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod?

Od: ruze® odpovědí: 17 změna:

Dobrý den. Dnes manžel narazil na FB na Marketplace na zájemce o koupi jím nabízeného fotoaparátu ve vyšší ceně(cca 15 tis.) Chlap psal špatně česky a že se nemůže přijet podívat že je paralyzován a že je z Tábora a takové bla,bla,bla...Psal že mu pošle peníze na účet a že se nebojí a manžel na to,no když se nebojíte já vám ten foťák 100 % pošlu,podotýkám že manžel není z těch který by ten foťák po připsání peněz na účet neposlal.Žádný podvodník. :) Chlap pak zase psal že pro klid na obou stranách mu v rámci služby České pošty ,,Bezpečná dohoda,, má poslat foťák na uložiště české pošty a on tam zase pošle peníze a až on si po prohlédnutí a vyzkoušení foťáku že je OK pošta pak pošle peníze manželovi na účet. Poslal mu odkaz na stránku ČP-sken obrazovky kde ale nejde nic rozkliknout a odkaz czkposta.site/... nejde o tomto odkazu nic najít. Nejsme ,,včerejší,, ani blbí ani mladí;) když mu manžel napsal že stránka neexistuje a je to podvrh a podvod tak mu začal chlap rusky nadávat ! U tohoto figuruje tel. č. 721363420,volat jsme na něj nezkoušeli.Podle nás jde o nový Podvod a bojím se že hodně né tak oztražitých lidí přijde o zboží nebo peníze. Už jste o tom někdo slyšeli? Jak to zařídit aby se to dostalo na vědomí co nejvíce lidem? Psát to stále dokola na FB? Nahlásit na Policii? Upozornit Českou poštu?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

8x

Hlavně, že jste ostražití a nic jste neposlali. Upozornila bych policii i poštu na tyto praktiky. Měli by vědět, jak se to taky dělá..Možná nějak obecně, aby se chlápek nemstil.

beznic
hodnocení

5x
Díky za humorné čtení. Ucákl jsem si u czkposta.site.
Co dělat? Pustit to z hlavy... takových to vtípků bude furt přibývat, staré budou zapomenuty

motak
hodnocení

0x
Podvod je to evidentní. Ale šikovný, to jsem ještě neviděl.

hodnocení

0x

Mně odkaz funguje a dokonce funguje i vše ostatní. Pokud vyberu sledování zásilky kterou jsem odeslal, tak mi to vyhledá správně, že byla doručena. Je ale fakt, že o této službě jsem neslyšel a neumím si představit jak by to fungovalo.

jirib
Tak to jste asi jediný na planetě...

Už se to řešilo v jiné rubrice , jen naopak . Nedaří se mi to dohledat a asi to nebude zrovna Česká pošta, ale existuje něco ve stylu notářské úschovy peněz - kupující dá peníze do úschovny,odesílající pošle zboží a prodávající dostane peníze po doručení zboží. Bohužel většina takto inzerujících firem jsou podvodníci

motak
Vždyť ta stránka ma hlavičku a paticku webu posty, tak proč by to nefungovalo...
Ale aspoň je hezky videt, ze tomu někteří uvěří...
007cz

Já jsem druhý...na planetě.

A přesně takoví na to skočí...
jirib
Když může někomu,někdo posílat i peníze... Jinak czkposta.site nefunguje...funguje jen fingovaná stránka
zpravodajstvi.sumpersko.n/...

Odkaz mi jde rozkliknout. Zajímavé je,že při načítání problikne v záložce azbuka. Jen krátce,nestihnu to přečíst a změni se to na text "Co je bezpečná transakce"

sirokko

Stránka nemá adresu české pošty. Navíc její odkazy jsou linkovány na oficiální stránky České pošty, na kterých pak není problém zadávat číslo balíku a další akce. Je to mazaně uděláno tak, aby to bylo věrohodné.

hodnocení

0x

Ziadny problem : rozhranie ceskej aj slovenskej posty je verejne pristupne, staci spravit svoju stranku (ako ten podvodnik), poslat zadanie sledovacie cislo, ktore mi obet zada na moje podvodne stranky dalej na spravny server a opacnou cestou poslat odpoved naspat. Pre programatora robota na hodinu.

hodnocení

0x

Samozrejme je to podvod, princip je v predstierani zaslania penazi alebo nejakeho falosneho depozitu.

hodnocení

0x

Jistěže je to podvod. Bohužel takových přibývá a bude přibývat :-/

I já, ač "ostřílená" internetová generace, jsem málem na něco "podobného" naletěl. Bylo to ale ještě sofistikovanější a protistrana, se kterou jsem komunikoval (možná i skupina lidí) psala velmi přesvědčivě a gramaticky i souvislostně správně. Málem jsem přišel asi o 3 tisíce, ale ještě včas jsem to prohlédl. Pak v diskuzi, kterou jsem našel, jsem zjistil, že spousta takových štěstí neměli.

Dneska musí být člověk obezřetný všude. Jediné, co bych snad navrhl a sám praktikuji - tahat takového podvodníka za nos tak dlouho, jak jen to půjde. Bohužel po prozření na to musíte mít čas a chuť... ale na druhou stranu, stojí to za ten pocit, když si myslí šmejd, že vás má na háku a přitom blbce děláte vy z něj :-D

sirokko
hodnocení

0x

Odkaz v dotazu funguje, jen je potřeba číst taky adresu. Navíc, aby se podvodná stránka https://czkposta.site/ tvářila věrohodně, jsou všechny její odkazy a tlačítka linkovány na oficiální stránky České pošty https://www.ceskaposta.cz/...

asd1
hodnocení

0x

To se fakt najde hejl kterýho napadne že tohle podvod není? A k tomu další hejlové co na jasně podezřelý odkaz klikaj (asi aby si zkusili zavirovat počítač?) Normální člověk si najde že Česká pošta neni czkposta.site ale ceskaposta.cz a hned ví že tam klikat nemá...

Nahlásit na Lampárnu... K tomu možná poslat policajtům oznámení pokusu o podvod (a agent by tam mohl poslat cihlu a toho šmejda lapnout..)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]