Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba fondu oprav v pronajmu

Od: dolezal odpovědí: 4 změna:
Dobry den,
Chci se zeptat jak ke to s placenim fondu oprav, pani , ktera nam byt pronajima ho ziskala do osobniho vlastnictvi a dosla s novou smlouvou ve ktere bylo navyseni sluzeb o 1000 kc , ted na vyuctovani vidim ze se nejedna o energie ale fond oprav. A navic ma uvedeno pro 4 osoby, my jsme jen dva tak se chci zeptat zda mame platit mene nebo je jedno kolik zije v byte osob a castka do fondu oprav je stejna. Moc dekuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

re4zon
hodnocení

10x
Fond oprav vas jako najemniky nemusi vubec zajimat a majitel vam ho nesmi preuctovavat. To ma mit zahrnute v najmu. Doporucuju se s ni dohodnout. Muzete ji s tim poslat nekam, ale taky se vas pak muze zbavit, neznam vasi smlouvu ani co je majitelka za cloveka.
krtek6

přesně tak...FO a veškeré platby, které má majitel bytu povinnost platit vůči SVJ má mít obsažené v požadovaném nájmu spolu se svým ziskem...jestli nějaký chce

kepler*
hodnocení

1x

Taky jsem nějakou dobu bydlel v nájmu a měl to podobně. Nezdá se mi to košer, nemovitost stále patří vlastníkovi, tak by se měl o ni starat. Bohužel, když jsi to podepsal v nájemní smlouvě, tak se s tím už nedá nic dělat, leda smlouvu vypovědět, případně trvat na její změně. Tím si ale moc nepomůžeš. Položka fondu oprav sice zmizí, ale o to víc tě natáhne na čistém nájemném.

hodnocení

0x
Fond oprav nemůže vyžadovat, byt není váš, takže při vyúčtování žádat zpět. Počet osob souvisí s vyššími splatkami za např osvětlení společných prostor, výtahy, vyšší zálohy na vodu atd takže takovou smlouvu bych já nepodepsal. Bytů na pronájem je dost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]