Nejste přihlášen/a.
Už několik týdnů jdou v místních televizích spoty ze serie ČAP. Na téma: Agresivita zabíjí. V tom jednom chlapík řídí kamion. Vybržďuje ho šílenec s osobákem. Já vím, asi tu hraje nějakou úlohu nadsázka. Ale, netahá to poněkud za oči? Logicky by neměl umřít. Na rovině, proč brzdil? Když mu někdo takhle blbne kolem něj, stačilo hned zpomalit, prostě ubrat plyn, nebo ho prostě naremplovat a jet o kousek dál. Já vím. Scénář. Co si o tom myslíte?
Jezdíval jsem kamionem. Nevěřím tomu, že by jeho řidič kvůli "vybržďovači" v OSOBÁKU uhnul do škarpy, aby se zabil.
Jednou mi to taky takhle jeden hodil přede mě, ale ne z úmyslem vybrzdit, jen na poslední chvíli hodil z levého pruhu myšku, aby mohl z odbočit do výjezdového pruhu vpravo. No a jak přibrzdil protože to stíhal na poslední chvíli, tak jsem jenom viděl spolujezdce za zadním sklem osobáku, jak čumí. Ten pohled s hrůzou v ksichtě, jak se na něj řítí kolos, je nezapomenutelný. Kdybych nebyl prázdný, tak by tu jeho držku vyšpárávali z žeber chladiče. Že bych uhýbal stranou, mě ani chvíli nenapadlo, jen jsem zadupnul brzdy, až se od zadních náprav zakouřilo. Ono s tím náklaďákem losí test tak snadno dělat nejde.
Takže to video zase dělali nějací vyštudovaní humanitní ideologové, kteří vědí naprostý prd. Ale kdyby se aspoň zeptali, jestli to má logiku. To ne.
No, vidíte, ptáte se...já když slyším "dnes už to nestihnu", mám husí kůži a těch natočených reklam o bezpečnosti je víc, včera reklama- maminka s chlapcem na přechodu.
Je to jedna z mála reklam, která člověku utkví v paměti a zamyslí se nad ní, takže účel určitě splní.
Kámoš jezdí s velkým a dlouhým autobusem. Jsem se ho ptal, jak by tohle vybrždění řešil. Řekl. že se mu tohle a na tvrdo ještě nestalo. Ale kdyby, tak by určitě nenechal sesypat cestující na hromadu, jen aby zachránil zadek nějakému trotlovi. Jen by musel víc zvednout nohy od pedálů. Má tu svou budku řidiče víc u země, než třeba měly eRŤáky. Jezdí už dlouho, ale už konečně má od loňska, za sklem, kameru se záznamem.
Je ještě jedno krátké dílko. To se slečnou čerstvou řidičkou. Tam se ten průběh docela povedl. A jaké je ponaučení? Když se děje něco nekalého, není špatně prostě brzdit až zastavit. Ať si debilové jedou a odjedou co nejdál. Prostě jen hned správně reagovat. Klidně uhnu nebo zpomalím, než bych se nechtíc připletl do nějakého kreše. Pouštím i motorkáře, uhnu na kraj i s blinkrem doprava. Většinou nohou i poděkují. A doufám, že za chvíli nedojedu na místo, kde je nějakej motochuj roztrženej o nohu svodidla. Třeba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.