Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem student, 20 let a sem tam prodám nějakou věc a vydělám si na tom dejme tomu 1 tisíc korun. Není to žádná brigáda, nemám žádnou smlouvu, co bych měl danit? Hrozí mi něco, když nic nedaním? Díky
Pokud něco nakupujete za účelem dalšího prodeje, činnost se opakuje, je to podnikání, o žádný příležitostný prodej se nejedná, výše obratu v tom nehraje žádnou roli.
Hrozí Vám například pokuta za neoprávněné podnikání, stačí, když Vás někdo napráší.. ipodnikatel.cz/...
Pokud prodáváte své osobní věci, které již nevyužijete, nemusíte nic řešit.
Limit 6 tis je pro zaměstnance a to tazatel není. Jsou limity 6 tis, 15 tis, 30 tisíc. Jaké jsou v nich rozdíly se dočtete třeba tady
a dále se tam dočtete, že tazatelův příjem nespadá do příležitostné činnosti.
Nechci slovíčkařit, ale v dotazu není psáno SVOU věc jako ve vaší odpovědi. Osobní věci při prodeji se nedaní. Dotaz mi zní jako přeprodej zboží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.