Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam zadat ePIN?

Od: hankas® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

obchod si potřebuje strhnout obnos z mého účtu,ale banka mi poslala zprávu, že je nutné zadat ePIN,ale nevím kam jej mám zadat.

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím váš peněžní ústav, ale od 1.1.2021 platí toto... Fio banka

hodnocení

Mám Monetu a ePIN znám také,ale nemohu najít kolonku kam jej zadat,když si obchod potřebuje strhnout hotovost.

jirib
E pin na vás vyskočí při potvrzení platby kartou při platbě za zboží nebo služby ON-line.
Od 1.1.2021 musíte mít od banky nainstalovanou aplikaci(Komerčka KB_klíč),ve které potvrdíte platbu kartou na internetu E-pinem...
Nevím jak to přesně myslíte s tou platbou,že si ji strhnou...?

jurajjuraj*
hodnocení

0x

at ti to rekne obchod kdyz si chce strhnout penize, pokud platim po internetu kartou a chce to ePIN tak tam je vzdycky na to policko, nektere platby ePIN nechteji

hodnocení

Obchodu už jsem se ptala a odpověď : Toto je dotaz na poskytovatele vaší karty či na banku. S tím to Vám bohužel nejsme schopni pomoci
jurajjuraj*

no jak uz sem psal vys, je mozne ze je to platba bez ePINu, jak muze obchod kecat do platby? snad jedine ze jim posilate penize prevodem na ucet a to jim je taky do vaseho ePinu kulove, protoze to je vec vasi banky ktera prevod provadi , navic je ePIN snad jen u plateb online

pokud platite online kartou , presmeruje vas to z obchodu na nejakou platebni branu, tam zadavate cislo karty, platnost a kod z druhe strany, pokud by to chtelo i ePIN tak tam je policko na ten ePIN, pokud tam neni tak mi to vzdycky vzalo platbu bez ePinu

hodnocení

Obchod který si měl vzít platbu z mého účtu,tak tam se mi nezadařil dát ePIN ,nějak to nešlo a tak jsem poslala peníze já převodem a po odeslání mi přišla smska, že musím také zadat ePIN,ale nikde jsem tam nenašla kolonku. Děkuji

jirib
Tak na to pozor...
Zadala jste jednorázový příkaz k platbě přes internetové bankovnictví a přišla vám sms-ka s dotazem na e-pin?Od koho, od obchodu?

hodnocení

0x

Asi něco děláte špatně. Od nového roku to má takto zařízené mnoho bank. Já jsm u Č. spořitelny a také jsem si musela vygenerovat e-pin. Ne vždy je však nutný. Při placení kartou, je to namátkové a probíhá to naprosto stejně, jako když překročíte v obchodě limitovanou částku a musíte zadat pin. V tomto případě jste měla ten svůj vygenerovaný pin kód zadat do políčka a potvrdit. Ale o to Vás musí požádat Vaše banka v momentěěě, kdy odesíláte platbu a ne nějaký obchod. A hlavně, na tohle se neptejte žádného obchodu, ale telefonujte do své banky. Tam se zeptejte, jak máte postupovat. Poradí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]