Nejste přihlášen/a.
Jestli Vaše paní splňuje podmínku uplatnění slevy (její příjmy za celý kalendářní rok nepřekročily 68 000 Kč), doložíte mzdové účtárně do 15.2.2021 její čestné prohlášení o této skutečnosti. Čestné prohlášení manželky o jejích rozhodných příjmech slouží jako oficiální doklad v daňovém účetnictví. Zaměstnanec (manžel) ho podává u zaměstnavatele při ročním zúčtování daně.
Já bych bez potvrzení nebo bez čestného prohlášení do zúčtování slevu nezadala. Jde o státní peníze - FÚ Vám vrátí daň a kdyby přišla z FÚ kontrola, bude chtít ten papír vidět. Vaše účetní by podle mě měla velký problém.
Nevím jak kdo a jak kde,já dokládal čestným že manželka neuplatňuje slevu na děti,a další pak z doklad o výši příjmu manželky .
Vy chcete dvě slevy. Jednu na dítě a jednu na manželku, tudíž musíte dodat dvě potvrzení nebo čestné prohlášení.
1x - čestné prohlášení, že žena neuplatňuje slevu na děti
1x - výše příjmu vaší manželky nebo čestné prohlášení. Když nedodáte, nic nedostanete.
Propánajána, je problém napsat 2 x dva řádky, jedno na dítě a jedno na příjem manželky a vrazit to účetní? Ať je třeba vyhodí, to je její věc. Mám dojem, že jste se s účetní nepochopili, ona žádá potvrzení na dítě a vy žádáte dvě slevy. Pravděpodobně dostanete jen tu slevu, na kterou dodáte potvrzení.
To by za účetní mohl přijít kterýkoliv zaměstnanec a žádat ústně o slevu na manželku, byť by si vydělala milion.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.