Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Už mi končí karanténa a brácha se nakazil. Prodlouží se mi karanténa?

Od: baronkoo odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, minulé pondělí jsem byl pozitivně testován na Covid, od cca středy už nemám žádné příznaky a v pátek byl můj brácha který je s námi v domácnosti také pozitivně testován, bude se mi prodlužovat karanténa, nebo ji mám normálně deset dní. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud je bratr od pátku nakažený, jste s ním v kontaktu, tudíž musíte absolvovat další karanténu po dobu 10 ti dnů.

Není pravda.

jenda2*

Bohužel to pravda je, pokud spolu bydlíte nebo jste uvedený jako kontakt. Pokud ne, nikdo to neví.

Není. Vlastní zkušenost.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

urcite vzdycky kdyz jste byli spolu v blizkosti jste meli oba masky ...

kocka*
hodnocení

1x

Na to se nedá přesně odpovědět, asi jste měl lehký průběh, ale i když nemáte od středy příznaky, stále můžete být pozitivní a roznášet virus dál...Tak to zřejmě v pátek dostal i brácha, protože jste se asi neizoloval...V každém případě by jste měl jít cca po 10 dnech opět na test a teprve až když bude váš test negativní, tak jste zdráv a můžete mezi lidi...Doporučuje se počkat ještě aspoň týden ( ppo 10 denní karanténě), než půjdete mezi lidi ať dál virus neroznášíte...Bratr by se měl zkusit izolovat, ale vy už virus znovu od něj nedostanete, budete mít cca měsíc protilátky ( při lehkém průběhu jsou protilátky na kratší dobu...). Pokud budete stále dál v kontaktu s bratrem, můžete ale virus od něj dál i přenášet...Sáhnete na něco po bratrovi, pak si neumyjete ruce a sáhnete na něco v obchodě...po Vás na to sáhne někdo další a už je to...Hygiena rukou je vedle roušek velmi důležitá...

hodnocení

1x

Neprodlouží. Máte ji podle sebe. Oficiálně ne.

hodnocení

0x

Izolaci ani karanténu vám nikdo prodlužovat nebude. V tomto případě se to řídí pouze vaším zdravotním stavem.

baronkoo
hodnocení

Dobře děkuji, opravdu jsem absolutně bezpříznakový už asi pátým dnem tak nevidím důvod proč by mi měla karanténa pokračovat.

pb®
hodnocení

0x

Covid jste proděl, po 10 dnech nemoci jste považován za neinfekčního, i když kdyby vás znovu poslali na testy, byl byste pozitivní, to může být člověk ještě týdny. Ale pozitivní není to samé co nakažlivý, proto se po pozitivním testu člověk příštích 90 dnů netestuje, protože se předpokládá, že má protilátky a tudíž by se v této době neměl znovu nakazit.

jenda2*

Naprostý nesmysl. Pozitivní je automaticky nakažlivý. Bez příznaku je stejně tak považován za přenašeče při zjištění Covid-19. Protilátky vůbec neznamenají, že se nenakazí. Může se nakazit znovu i teď a do budoucna už nebude pravidlo vůbec nic.

Proč asi všechna ta prohlášení dělají? Aby národ byl srozuměn, že nouzová opatření tento rok neskončí a pokud VVlatný prosadí zavření fabrik, tak zákonitě přijde vlna zdražování a konec časů, které pamatujeme.

Covidem se teď mů/...

pb®
Tak to v tom asi mají na ministerstvu bordel, protože na oficiálních stránkách se píše, že pozitivně testovaný je po 10 dnech, kdy poslední 3 je bezpříznakový, považován za neinfekčního. Dle vás by si tu karanténu mohli předávat jak pinpong do alelůja. Já jsem pozitivní v karanténě, ty musíš na testy, jsi pozitivní v karanténě, tak musím zas já na testy, ty vyjdou pozitivně protože po nemoci budou pozitivní týdny až měsíce, takže musíš ty na testy, jelikož jsi byl nemocný tak vira opět vyšťourají, takže já zase na tesy už potřetí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]