Nejste přihlášen/a.
Včera večer jsem provedl objednávku zboží na AliExpress a dnes ráno mám zprávu od prodejce s tímto textem:
dear friend for this product,some customers tell us there is some quality problem we need to find new supplier to ensure your money,we contact you to cancel the order could you first choose the reason"other"to cancel the order? after we get quality product,we will contact you again to buy,ok?
Provedl jsem už mnoho objednávek na AliExpress a prozatím jsem se s něčím takovým nesetkal a potřeboval bych poradit jak u toho postupovat abych zbytečně neprovedl nějakou blbost. Z toho jsem pochopil, že prodejce mne žádá o zrušení objednávky z důvodu nekvality objednaného zboží a hledání nového dodavatele a o uvedení důvodu "jiný" . Nenmůže se náhodou jednat o nějaký chytak ze strany prodejce? Nechápu proč prodejce nezruší úplně nabídku tohoto zboží až do doby než si vyřeší problémy které s tím má když stejně žádá o zrušení objednávky. Jedná se o toto zboží.
Taky se mi to stalo. Když kliknete na to "jný" , tak prodejce nepříjde o hvězdičky za spolehlivost. Aspoň vidíte, že je spolehlivej, že se k tomu takto postavil. Já si teď objednala určitou sadu kde jedna bez druhé věci nefungují. Přišla mi jen část, takže jsem se s prodejcem spojila a napsal mi, že tu věc nemají, ale že si mohu objednat jinou za stejnou cenu. Sranda je v tom, že teď mají vše 3x dražší, takže nemám co objednat za pův. cenu. A úplně největší paradox je, že na svých prodejních stránkách mají vše co jsem měla předtím objednáno, ale vše je o cca 3x až 5x dražší.
Tak asi tu objednávku zruším tak jak mne o to prodejce žádá. Nerad bych ale tím přišel o peníze. Platil jsem kartou a platba prozatím ještě není zaúčtovaná a nerad bych aby se zaúčtovala a pak bych musel čekat na její vrácení a aby to bylo vrácené z přepočtem podle nevýhodného kurzu a přišel bych tím o nějaké peníze. I tak mi to připadá jako nesolídní jednání když perodejce přijímá objednávky a pak žádá o jejích zrušení. To může rovnou zrušit nabídku toho zboží.
Většinou prodejce nemá zboží za cenu, kterou inzeroval v akci a teď se z toho snaží vycouvat. Chce zrušení objednávky hodit na Vás, aby se Vám snížil Váš rejting a on byl ten hodný a mu se nesnížil rejting. Odpovídat nemusíte. Buď nevydrží a pošle Vám zboží a nebo před koncem termínu doručení otevřete spor, že Vám zboží nepřišlo a Ali Vám vrátí prachy. Vy nepřídete o svůj rejting a on ano. Já to tak dělám vždy.
m123 rychlejší než já
Taky mi to tak trochu připadá, že prodejce si možná uvědomil, že za cenu za kterou to začal nabízet se mu to příliš neoplati prodávat a nyní chce zrušit objednávku aby mi to pak mohl nabídnout za vyšší cenu. Nebo možná si myslí, že takovým vychytralým způsobem na to naláká víc lidí a tím na tom i víc vydělá. Já jsem to objednával přes mobilní aplikaci kde je to nabízene o 0,05 USD levněji než na webu. Nyní trochu váhám jestli tu objednávku zrušit nebo to nechat tak a čekat co se bude dít dál a nebo také zkusit ohledně toho komunikovat s tím prodejcem, ale to příliš nevím co bych mu mohl napsat.
Tak on si tím zvyšuje počet prodejů, aby vypadal důvěryhodnější. Nechal bych to dojet do konce a otevřel spor, obzvlášť, když je to nový obchod.
Tak to příliš nechápu jak si prodejce něčím takovým může zvýšovat počet prodejů a důvěryhodnost. Mne takový prodejce který nabízí nějaké zboží a pak po objednání žádá o zrušení objednávky připadá být spíše nedůvěryhodný. Nakonec jsem tu objednávku nezrušil a mám ji stále uvedenou jako neodeslanou a peníze za platbu kartou byly včera zaúčtované. Jinou objednávku kterou jsem provedl také v ponděli večer už mám uvedenou jako odeslanou. Nyní nevím jestli bych měl čekat dál až prodejce tu objednávku odešle a nebo to po určité době kdy zboží nebude odeslané AliExpress automaticky zruší a vrátí peníze. Jak bych měl nyní postupovat? Mám čekat dál co se bude dít a nebo raději podniknout nějakou akci ohledně toho? Je to můj první případ na AliExpress co mne prodejce požádal o zrušení objednávky a tak s něčím takovým nemám žádné zkušenosti.
Kdyz to zrusite, tak se mu to ukaze ve statistice jako uzavreny obchod. O vas jako zakaznika prisel, ale jini lide se divaji na pocet obchodu, tak to muze byt pro ne vyhodne.
Já se na AliExptress dívám především na cenu i s dopravou daného zboží a hledám kde je to nejlevnější a také na recenze a hodnocenídaného zboží kupujícími. Počet obchodů mne ani tak nezajímá, protože každý s prodejem nějakého zboží jednou musel začít a to od nulového prodeje. Tomu prodejci můžu za to co na mne zkouší dát negativní hodnocení, což asi udělám a to si myslím, že ho to může spíše poškodít. Nevím ale jestli na AliExpress se dá hodnotit i nějak samostatně jednotlivé prodejce a nebo pouze jednotlivé konkrétní zboží.
Tu objednávku jsem prozatím nezrušil a mám ji nyní na AliExpress vedenou jako odeslanou. Nevím ale co to na mne dalšího zkouší ten "hňup" prodejce kyž mi včera psal, že zásilka neprošla celní kontrolou a bude mu vrácená a nabízí mi vrácení peněz na PayPal. Prozatím to nechávám tak bez mojí reakce a myslím, že na tom nyní už nemám co ztratit. Buď to zboží je odeslané a bude mi doručené a nebo mám ještě možnost podání sporu s požadavkem vrácení peněz.
Tak dnes se to zboží začalo zobrazovat jako odeslané a asi před hodinou se mi zobrazila další zpráva od toho prodejce s tímto textem.
dear friend we checked the parcel not pass checking by custom it is returned back to us,but we have not receive it, to save your time,we can refund you first Do you have paypal account? Pls send us your paypal account We will refund you in 2 working days after you provide it. Wait for your reply.
Nevím co to znamená nebo co bych si měl o tom myslet a jak na to reagovat abych neprovedl zbytečně nějakou blbost. Připadá mi to, že tento prodejce asi provádí něco nekalého a vymlouvá se na to, že zásilka neprošla celní kontrolou což mi připadá jako téměř nepravděpodobné. Nabízí mi vrácení peněz na PayPal, ale proč by mi peníze nemohly být vrácené, pokud už má dojít k vrácení, na kartu kterou jsem platil? PayPal účet sice mám, ale vzhledem na asi nevýhodný kurz a poplatek PayPalu za to bych takto ve výsledku dostal mnohem méně než jsem ve skutečnosti zaplatil. Výhodnější mi to připadá vrácení peněz na kartu. Můžete mi prosím někdo poradit jak v této situaci nejlépe postupovat nebo jak na to reagovat? Nakoupil jsem na AliExpress už mnoho věci, ale s něčím takovým jsem se ještě nesetkal.
Tak jsem se proklikal na stránku s hodnoce/... a je tam spousta negatívních hodnocení a z toho někteří popisují podobné nekalé praktiky které ten prodejce nyní zkouší na mne. Z toho vyplývá, že jsem bohužel natrefil na podvodníka který se snaží podvádět ve větší míře. Divím se, proč už dávno ho za to nezastavil AliExpress, ale těm je to asi jedno a nevadí jim, že takový podvodník kazí AliExpressu dobrou pověst.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.