Nejste přihlášen/a.
23.10.2020 jsem doporučeně poslal čssz dopis s jejich formulářem s žádostí o výpisi doby pojištění. Jako budoucí důchodce na to mám 1 x ročně právo. Do dnes od nich žádná reakce. Nějaké rady?
@pansvacinka - Do dnes od nich žádná reakce. Nějaké rady?
Ano - přečíst si příslušnou normu
Z. č. 582/1991 Sb. o organizaci a provádění sociálního zabezpečení
§ 40a Informativní osobní list důchodového pojištění
(1) Orgány sociálního zabezpečení zasílají občanům na základě jejich písemné žádosti informativní osobní list důchodového pojištění (dále jen "informativní list"). Občan má právo na zaslání informativního listu jednou za kalendářní rok. Informativní list obsahuje přehled dob důchodového pojištění a za dobu od roku 1986 přehled vyměřovacích základů pojištěnce a vyloučených dob, které jsou v evidenci příslušného orgánu sociálního zabezpečení. Informativní list zašle orgán sociálního zabezpečení občanovi do 90 dnů ode dne doručení jeho žádosti.
nepřišlo mi nic, a to jsem letos nějak koncem února posílal další žádost, napsanou dle doporučeného vzoru.
Normálně mě štvou už.
ČSSZ
odbor správy údajové základny
Křížová 25
225 08 Praha 5
Do žádosti stačí napsat větu: "Žádám o zaslání informativního osobního listu důchodového pojištění.” Nezapomeňte uvést své rodné číslo, jméno, příjmení a adresu, na kterou chcete IOLDP zaslat. Žádost je třeba podepsat. ČSSZ vyhotoví IOLDP a zašle ho na požadovanou adresu do 90 dnů od doručení žádosti.
Poznámka: vždy jsem to posílala jako obyčejnou listovní zásilku viz vzor. Ve vašem případě je to přinejmenším podivné.
Nemohla jsem se na Čssz dovolat, tak jsem poslala dotaz mailem se jménem adresou atd. a bylo mi odepsáno, že co není elektronicky podepsáno na to se nebere zřetel. El. podpis nemám ani si ho nehodlám zakládat, pošlu jim tam doporučený dopis. Zajímavé, že když jsem psala před časem mailem dotaz na Fú, odpověděli mi jasně a rychle, ihned. Ovšem to bylo kvůli placení daně, od Čssz peníze naopak požaduji, tak tady se vstřícnost státního úřadu nekoná.
Pane tazateli, měl jste tam vlastnoruční podpis?
Všechno tam bylo, rodné číslo, podpis, formulář speciálně na tohle vytisknutý z netu. Posláno doporučeně - mám schované potvrzení z pošty. Na dotaz mi odpověděli to, co vám, že vyřizujou jen elektronické podpisy. Což je blbost si zařizovat, protože z toho plynou zase jen další povinnosti. No já mám ještě čas, je mi dvaapadesát, ale fakt tohle není dobře nechávat na "poslední chvíli", protože oni prostě klidně celej rok nereagujou - viz. můj případ. Letos jsem to posílal podruhé jako obyčejné psaní se všemi náležitostmi - a pořád nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.