Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde a jak nejlevněji vydat knihu příběhů?

Od: makrofag® odpovědí: 15 změna:

Ahoj lidi!

Napsal jsem hodně příběhů - celkem 343 stran textu bez obrázků - jen černobílá záležitost. Chci to vydat jako knihu, chtěl jsem na Pointě, ale v současných poměrech, kdy na vydání nových knih nikdo moc nepřispívá, na to peníze nenastřádám. Zatím se cena vyšplhala na cca 70000 Kč. Dobře, nemusím tedy nutně vydat knihu. Stačí jen nějak svázat ty papíry dohromady do velké brožury nebo do něčeho podobného.

Máte s tím zkušenosti? Jak a kde tohle udělat pro větší množství co nejvýhodněji? Jaká na mě v tomhle číhají nebezpečí?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Mrkněte, jestli nemáte v okolí nějakou polygrafickou nebo tiskařskou školu. Za mých studijních let jsme často zpracovávali zakázky takovéhleho typu. Škola to dělá do teď. Je to levnější a s veškerou parádou, kterou si zvolíte.
hodnocení

Díky za tip. Zkusím to :)

hodnocení

3x

V první řadě bych si prověřil, jestli o tu knihu vůbec bude nějaký zájem. Že se příběhy zdají skvělé Vám ještě neznamená, že zaujmou i větší počet neznámých čtenářů.

Kdysi jsem napsal pro velmi úzký okruh čtenářů útlou knížku se zážitky z dovolené (3 exempláře, 56 stránek). V antikvariátu jsem koupil co možná nejlevnější vázanou knížku, tu jsem opatrně rozebral a naučil se podle ní svázat knihu sám. Také jsem si o vazbě knih něco přečetl. Není to úplně jednoduché, ale na několikátý pokus se to docela povedlo. Dokonce mi to pochválila i jedna profesionální vazačka knih. Ale pro větší náklad by to takhle asi dělat nešlo :(.

hodnocení

Díky. Ty jo, ale můžu to zkusit.

hm*
hodnocení

2x

Zkus se podívat na "jine-knihy.cz". Za nic neručím, ceny pro autory neznám, jen jsem tam před časem pořídil nějaké eknížky a vím, že i vydávají.

hodnocení

Díky! Mrknu se.

hodnocení

2x

Máme 21. století. Udělal bych z toho e-book a nabídnul třeba na Google Play.

Jinak na knihovncka.cz vychází lepený paperback, A5, 350 stran, při nákladu 10 ks kolem 140 Kč/kus

knihovnicka.cz/...

hodnocení

Díky za tip. Chci ji vydat fyzicky, aby to měli lidi v tlapě.

hodnocení

Na knihovničku se kouknu. To vůbec neznám.

Tak já jsem sice velký čtenář, ale papírovou knížku jsem neměl "v tlapě" víc jak šest let. Nevím, jestli bych to ještě uměl držet :D

hodnocení

2x

Já jsem si taky napsal nějaké povídky. Jde o to, že je chci mít pro svoje potěšení svázané. Třeba i někomu kdo by měl zájem výtisk nabídnout. Odesílal jsem dotazy na různá knihařství. Poslali mi rozpočty. Myslím, že nejlevnější to bylo na fortetisk.cz./...

hodnocení

Díky díky! :)

Zkoušel jsem se na Fortetisk přihlásit, ale psalo mi to chybu. Když to tadáte do např. Google, tak to jde normálně. Posílám přibližné ceny jak jsem se o to zajímal a jaké mi poslali údaje:

Počítal jsem 5 knih, formát A5, 100 stran, trochu lepší papír, šitá vazba,

Foretisk 404.-

Expressprint 684.-

Knihovnička 808.-

hodnocení

Děkuju moc za přehled. Já budu tisknout na A4, každopádně díky za info!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]