Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pozemek způsob využití

Od: gremlin odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, zajímalo by mne, zda je možné změnit charakter pozemku, který je veden v katastru nemovitostí jako ostatní komunikace? Na zahradu či louku? (reálně je totiž jen část tohoto pozemku využíváno jako cesty a část je užíváno jako zahrady). Pozemek je samozřejmě v mém vlastnictví.

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Všechno jde, musíte zajistit geodeta, vyměřit pozemky a podat žádost. Ovšem nemusí vám být vyhověno.

Nenapadá mě důvod této změny, jen si přidáte papírování a zaplatíte pár tisíc. Nebo vám po komunikaci jezdí cizí lidé? Nechcete zabránit přístup k jiné nemovitosti?

gremlin
hodnocení

Ano přesně tak. Jezdí mi tam cizí lidé, ale nebráním tím přístupu k cizím pozemkům. Jsou i jiné komunikace (obecní), které mohou využívat.

Čistě teoreticky. Převedeš to papírově na zahradu a tím pádem ti tam přestanou jezdit?

Pokud nedáš závory, nepřestanou jzdit. Vlastní zkušenost. Jakmile nemám na hranici udělanou závoru, tak si normálně zkracují cestu po mé louce.

gremlin
hodnocení

To samozřejmě ne. Ale když to zaplotím teď, tak může někdo říct, že je to cesta a má právo to využívat. Až to bude zahrada, tak už si myslím, že těžko může někdo říkat, že tam může jezdit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]