Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stále nemám první menstruaci

Od: bella* odpovědí: 5 změna:

Ahoj je mi už 15 let a stále nemám menstruaci. Problém je, že sem před dvěma roky držela takovou dietu, která mě dohnala skoro až k anorexii. Bojovala jsem s tím a nakonec jsem zase v pohodě. Ale myslím, že to na mně zanechalo následky. Nemám stále menstruaci a prsa nemám skoro žádná. Co s tím mám dělat? Vůbec nevypadám, že by mi bylo patnáct. Nedá se něco udělat abych menstruaci konečně dostala...?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Ahoj, hubnutí může zanechat následky. Víc ti řekne jedině gynekolog. Objednej se a budeš mít jistotu, že jsi zdravá a menstruace přijde třeba později (mezi náma, NENÍ O CO STÁT :))

marenka*
hodnocení

1x

Dospívání v ženu provází zaoblení boků, ochlupení, růst prsou a pak nastoupí menstruace. Ty sis právě tím hubnutím odsunula dospívání. Ke gynekologovi bych zašla, ale já si myslím, že budeš v pořádku a menstruace přijde právě s tím až z Tebe bude ženská. Až se trochu zaoblíš. ;)

ajina*
hodnocení

0x

Taky bych radila navštívit gynekologii myslím že je to posunuto tou vaší dietou,ale nějak si s tím nelámejte hlavu menstruace není nic příjemného až přijde tak bude,já s ní trpím od 11 let a fakt zas tak není o co stát. Lékař vás prohlédne a budete mít jistotu že jste zdravá a to je důležitější než zda menses je nebo ne. Zdraví především a nehazardovat s ním dietami. Držím palce

hodnocení

0x

V každém městě je dětská gynekologie. Myslím si, že bys neměla váhat a navštívit ji. Vezmou ti krev a kouknou na hormony, které sis rozhasila nesmyslnou dietou.;) A pomohou ti. Neváhej, nenechávej to náhodě.

claire*
hodnocení

0x

Bello, dospívání je nesmírně individuální, a zatímco jedna dívka menstruuje od 9 let, jiná třeba od 16. Pravda je, že v současnosti je průměrný věk první menstruace (menarché, chcete-li) asi 12-13 let, ale je to jen průměr, čili stále je určité procento patnácti- a šestnáctiletých dívek, které teprve začínají menstruovat. Tím chci říct, že se v žádném případě nemusíte znepokojovat. Zeptejte se třeba maminky nebo babičky, kdy dostaly svou první menstruaci, možná máte pozdní nástup v rodině. Zajděte také ke gynekologovi, aby Vás vyšetřil. Teprve on Vám řekne, je-li něco v nepořádku, nebo jestli prostě ještě nepřišel Váš čas. Jinak souhlasím s výše uvedenou odpovědí, že menstruace je jakýmsi vrcholem dospívání, a předchází mu jiné znaky (čili zaoblení těla, ochlupení, bělavý výtok z pochvy, ...).

Dokud se neporadíte s odborníky, nemalujte čerta na zeď a užívejte si života bez každoměsíčních starostí ;) (opravdu není o co stát*kafe**smich*)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma první menstruace

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]