Nejste přihlášen/a.
Ahoj je mi už 15 let a stále nemám menstruaci. Problém je, že sem před dvěma roky držela takovou dietu, která mě dohnala skoro až k anorexii. Bojovala jsem s tím a nakonec jsem zase v pohodě. Ale myslím, že to na mně zanechalo následky. Nemám stále menstruaci a prsa nemám skoro žádná. Co s tím mám dělat? Vůbec nevypadám, že by mi bylo patnáct. Nedá se něco udělat abych menstruaci konečně dostala...?
Taky bych radila navštívit gynekologii myslím že je to posunuto tou vaší dietou,ale nějak si s tím nelámejte hlavu menstruace není nic příjemného až přijde tak bude,já s ní trpím od 11 let a fakt zas tak není o co stát. Lékař vás prohlédne a budete mít jistotu že jste zdravá a to je důležitější než zda menses je nebo ne. Zdraví především a nehazardovat s ním dietami. Držím palce
Bello, dospívání je nesmírně individuální, a zatímco jedna dívka menstruuje od 9 let, jiná třeba od 16. Pravda je, že v současnosti je průměrný věk první menstruace (menarché, chcete-li) asi 12-13 let, ale je to jen průměr, čili stále je určité procento patnácti- a šestnáctiletých dívek, které teprve začínají menstruovat. Tím chci říct, že se v žádném případě nemusíte znepokojovat. Zeptejte se třeba maminky nebo babičky, kdy dostaly svou první menstruaci, možná máte pozdní nástup v rodině. Zajděte také ke gynekologovi, aby Vás vyšetřil. Teprve on Vám řekne, je-li něco v nepořádku, nebo jestli prostě ještě nepřišel Váš čas. Jinak souhlasím s výše uvedenou odpovědí, že menstruace je jakýmsi vrcholem dospívání, a předchází mu jiné znaky (čili zaoblení těla, ochlupení, bělavý výtok z pochvy, ...).
Dokud se neporadíte s odborníky, nemalujte čerta na zeď a užívejte si života bez každoměsíčních starostí (opravdu není o co stát
)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.