Nejste přihlášen/a.
Z našich potravin mají nejvíc zinku dýňová semínka, slunečnicová, obilné klíčky a otruby, houby, pak ryby, maso, ořechy... V přímořských zemích vedou plody moře.
Pozor, hladinu zinku v těle snižují stresy a hlavně alkohol.
Samotný Zn v tabletách je v nevýhodě, že je izolovaný, zatímco vstřebávání minerálů se děje se vzájemnou podporou mezi sebou a vitamíny. U Zn konkrétně je potřeba mít zároveň příjem vit A. Ten je na předpis, protože je při předávkování toxický. Pak bude ideální jíst ještě potraviny, které jsou zdrojem vit. A: rybí tuk, játra, žloutek, vnitřnosti, tučné sýry, smetana. Zdrojem provitaminu A je: dušená mrkev, petrželová nať, plody rakytníku, paprika, špenát, řeřicha, salát, rajče,broskve a meruňky...
Vyhoví každý preparát.Zinek tvoří soli,vesměs dobře ve vodě rozpustné a pár potřebných iontů zinečnaté soli vždy dobře snášíme.Nejlépe je využívat jako zdroj potraviny,vyskytuje vpotravinách, které jsou bohaté na bílkoviny –maso, vejce, mléko, mléčné výrobky a mořské plody, ale je i hojně zastoupený vrostlinných potravinách představující luštěniny, ořechy, neopracované obiloviny, listová a kořenová zelenina.
To množství tohoto stopového prvku je v těchto produktech dostačující.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.