Jak je to s dluhy manželky které měla před svatbou
Od:pavlinakodpovědí:6změna:
Mám dotaz. S přítelem máme přes svatbou. S bývalým manželem máme společny úvěr v bance. Jak to bude po svatbě kdyby se se mnou nedej bože něco stalo, přechází moje dluhy na manžela, vdovce nebo ne, když byly ještě před svatbou pouze moje? Máme toto ošetřit předmanželskou smlouvou? Mám ještě nezletilé dítě.
Nový partner před svatbou musí odkývat že je dobře seznámen s vašimi majetkovými a zdravotními poměry takže po svatbě nemůže tvrdit že o tvých dluzích nevěděl a jediný způsob jak ho pro případ nějaké nehody chránit bude asi předmanželská smlouva. I když ani tak si nejsem jistý jestli by při případném dědickém řízení stejně část tvého majetkoveho podílu ze společného jmění manželů nepadla na úhradu dluhů. Nikdy by to ale nemohlo překročit hodnotu poloviny majetku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.