Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s dluhy manželky které měla před svatbou

Od: pavlinak odpovědí: 6 změna:
Mám dotaz. S přítelem máme přes svatbou. S bývalým manželem máme společny úvěr v bance. Jak to bude po svatbě kdyby se se mnou nedej bože něco stalo, přechází moje dluhy na manžela, vdovce nebo ne, když byly ještě před svatbou pouze moje? Máme toto ošetřit předmanželskou smlouvou? Mám ještě nezletilé dítě.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Jste rozvedená a nemáte vyřešené finance s exmanželem? Nechápu. To se snad řeší před rozvodem, jako majetkové vyrovnání

pavlinak
hodnocení

Před rozvodem jsem akorát bývalému manželovi podepsala zúžení majetku, o společných úvěrech tam nebyla zmínka...

Asi tak, neřešit toto předmanželskou smlouvou, ale nejprve vyřešit vše s bývalým -pak až to bude vyřešeno,nebudete mít obavy co by a jak by!

hodnocení

0x
Nový partner před svatbou musí odkývat že je dobře seznámen s vašimi majetkovými a zdravotními poměry takže po svatbě nemůže tvrdit že o tvých dluzích nevěděl a jediný způsob jak ho pro případ nějaké nehody chránit bude asi předmanželská smlouva. I když ani tak si nejsem jistý jestli by při případném dědickém řízení stejně část tvého majetkoveho podílu ze společného jmění manželů nepadla na úhradu dluhů. Nikdy by to ale nemohlo překročit hodnotu poloviny majetku.

jurajjuraj*
hodnocení

0x

nech si sepsat s tim novym predmanzelskou smlouvu, stoji to par korun oproti tomu co vam to pak muze za problemy nadelat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]