Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam darovat nepotřebné věci?

Od: matoska odpovědí: 11 změna:

Snažíme se vyklidit velkou část domu a ráda bych se zeptala, kam bychom mohli darovat nepotřebné, ale nezničené a použitelné věci. Nepotřebné oblečení dáváme do sběrného kontejneru, ale máme spoustu věcí, které by byla strašná škoda vyhodit, protože je to zaprvé velmi neekologické a zadruhé storpocentně by se našli lidé, kteří by pro tyto věci našli využití. Jedná se třeba o staré (ale čisté a nepoškozené) prostírky, hrníčky, nějaké dekorativní předměty, plyšáci, šperkovnice, batohy, atd atd. Nechci tyto věci prodávat někde na internetu za 30kč, raději bych vše darovala. Nevíte o nějakém "sběru" pro charitu například? A pokud víte o něčem konkrétním, tak Brno/Praha. Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Mě se už několikrát velmi osvědčilo dát fotky na Nevyhazuj to

nevyhazujto.cz/...

za odvoz šly celé vybavení bytu - nábytek, koberce, televize atd

liska5
hodnocení

3x

Oslovila jsem nejbližší azylový dům /pro ženy a matky s dětmi/, jestli mohu nabídnout a co. Ředitel zařízení souhlasil, tak jsem nabalila pár krabic. Šlo o oděvy, kabelky, nádobí, záclony, ubrusy, lůžkoviny, hračky...Odvezla jsem jim to ke dveřím ...a pak se děj vůle boží. Poděkovali mi..

Jednou jsem darovala i nábytek, elektrospotřebiče a domácí potřeby, když jedna paní vyhořela. Knihy jsem odvezla do jedné vesnické knihovny a do domova důchodců. A jeden koberec peršan do nedalekého zámku.

jezevec*
hodnocení

2x

Já ti nechci brát iluze,ale připrav se na strašlivý zážitky, před časem jsem sem dával úvahu nad tím, jestli jsou někteří lidé normální. Domácí jarní úklid. Tuny věcí, který už nechcete, ale je vám líto je vyhodit, protože by někomu mohly ještě udělat radost a posloužit mu. A tak to nafotíte a nabídnete ZDARMA na internetu. Do popisu každý věci výslovně a velkýma písmenama s vykřičníkama napíšete NEPOSÍLÁM, POUZE OSOBNÍ ODBĚR, DÁM TO PRVNÍMU ZÁJEMCI. A teď finále. Po 5 hodinách od zveřejnění byla inventura reakcí na nabízenou starší mikrovlnku ZDARMA následující.
6x pošlete mi to na dobírku?
4x jaká je cena?
6x mohl byste mi to dovézt? (5-35km)
5x můžete mi to podržet do výplaty?
A pak přišla třešnička na dortu. Chlapík ze SOUSEDNÍ VSI ! Necelý tři kilometry od nás! V tomto případě šlo o nabídku starších lyží. Taky zdarma.
- Já bych si to vzal, jsem z xxxxxxxxx.
- Super, kdy můžete přijet?
- Až po výplatě. Po šestnáctym!
- Ale já za ty lyže nic nechci! Na co potřebujete výplatu?
- Na cestu!
- Máte to k nám deset minut na kole, nebo Vám za hodinu jede vlak, ten stojí 13 korun.
- Já mám kolo píchlý. Nemáte k nám cestu?

Nikdy jsem neměl takovou chuť někoho praštit...

Jsem na tom podobně, jako Jezevec. Občas se najdou starší věci, které už nepoužívám, ale ještě by někomu posloužily. V tom případě je dám do inzerátu ZDARMA. Jenže to není jen tak. Vyžaduji osobní odběr. Občas se najde někdo, kdo chce poslat. A myslí si, že když je ta věc zdarma, že bude zdarma i poštovné. Jako by nestačilo balení, cesta na poštu...Proto vždycky píšu, že pokud nebude možný osobní odběr, zašlu, ale proti úhradě poštovného.

Měla jsem pěknou kuchyňskou váhu Tescoma. Ježíšek mi dal, asi z nedostatku fantazie jinou, digitální. Musím uznat, že byla lepší. Tak jsem tu starou dala na inzerát - daruji zdarma. OSOBNÍ ODBĚR. Ozval se pán - asi 30 km od nás. Váhu chce, ale nemá auto. Dovezla bych? NE! Pak se ozval znovu - auto má, ale v současné době nepojízdné. Dovezla bych? NE! Potřetí se ozval, že auto má, ale půjčil ho na 3 týdny synovi. Dovezla bych? NE!

Pak jsem se už opravdu naštvala a váhu dala jiné paní, která si pro ni bez řečí přijela autobusem.

Jinak se mi osvědčilo dát věci, které nechci, ke kontejnerům ve městě. Nenaházet na kupu, ale hezky položit, aby to lákalo. Vždycky bylo všechno rozebráno. Koženkový batoh, oblečení, kabelky či dětské lyže. Jaga.

hodnocení

2x

Šperkovnice asi nebude věc, kterou by charita hnedka udala. :-D Ale chci napsat o negativní zkušenosti.

Dcera má 2 děti v krátkém věkovém odstupu. Takže občas nakupovala jako pro dvaojčata. Děti chodily pěkně módně oblečené a řadu věcí ani neunosily, vyrostly z toho. Je to děvče a chlapec, takže by si vybral každý. Dcera ale nevěděla, co s tím. Čisté oblečení složila a dovezla do dětského domova v jejich městě. Byly toho 2 velké pytle. Myslela, že budou rádi. Čekala ji ale studená sprcha. Prý by si vzali jedině oblečení nové, nepoužité, o originál obalech s visačkami. Nošené nechtějí. Dcera si připadala jako na pranýři. Vyletěla ven, o kus dál stály kontejnetry, oba pytle tam se vztekem nacpala. Přitom bylo vše jako nové, nic spravovaného či roztrhaného.

Přitom děti z rodin po sobě dědí, když je to možné, a tato cigáňata z dětského domova musí mít vše nové. Pak se nedivím tomu, že se stejně nadutě chovají i v dospělosti.

Takže pozor, nevím, jak je to jinde, ale tento DD je silně pyšný a nymyšlený. Inu, pokud na to má...Jaga.

hodnocení

1x

Ano, do Heřmanovy ulice na Letné jsem před rokem také zavezla pár věcí a ženské tam byly moc milé a ještě má člověk dobrý pocit.

Na nábytek se objevila novinka: Nábytková banka P/...

annonc
hodnocení

0x

Nabídněte též na Annonce, inzeráty k otištění a na webu zdarma.

Rubriky ,,zdarma,, a ,,co se nikam nevešlo,,.

Důvod - Vyklízení domácnosti - drobné věci, zařízení kuchyně, dekorace atd...

jabraka*
hodnocení

0x

Neziskové organizace organizují tak zvané nábytkové banky. ct24.ceskatelevize.cz/...

JABRAKA

hodnocení

0x

www.vsezaodvoz.cz

hodnocení

0x

Tady záleží, jak moc se tím chcete zabývat. Nejjednodušší cestu vám tu už napsali. Je možno dát inzerát třeba i na bazoš.cz, tam taky chodí hodně lidí a určitě si dané věci někdo zdarma odveze.

Pak taky záleží na tom, zda se tím skutečně vy sama nechcete moc zabývat a nebo zda spíš chcete pro dobrý pocit darovat opravdu potřebným. Někdy se stává, že si přijede ve skutečnosti nějaký obchodník, od vás to vezme zadarmo a pak draze dál prodává, určitě netrpí nouzí. Je v tom taky část byznysu.

Na bazoš.cz je také možnost si zadávat různé poptávky. Spousta lidí tam shání nějaké konkrétní věci, tam máte pak vyšší pravděpodobnost, že skutečně pomůžete. Stačí si zadat do toho vyhledávání na bazoši heslo "koupím plus danou věc", třeba "koupím batoh". Sám jsem taky přes bazoš a i jinde sháněl nějaké věci a vždy mě potěšilo, když se mi někdo ozval a věc, která druhému už neslouží, ale já z ní mám radost, se mi podařilo získat. Pokud se domluvíte na osobním odběru, tak se s daným člověkem uvidíte i osobně. Pokud nemáte problém chodit na poštu, můžete darovat jen za poštovné. Nebo dovézt za cenu dopravy. Osobně ze zdravotních důvodů nemám auto, takže si nic neodvezu, potřebuji, aby věci lidé přivezli ke mně. Takže můžete zvážit i tuto možnost, máte tím alespoň částečně zaručeno, že věc snad dostane ten, kdo ji opravdu (zdarma či za dopravu) potřebuje a využije a můžete z toho mít dobrý pocit a vy pomůžete zdravotně znevýhodněným. Vím, o čem mluvím, taky už dlouho sháním nějaké věci, inzerát má plnou zhlédnutí, ale nikdo mi nic nenabídl, přesto věřím, že danou věc někdo má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]