Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oxazepam na úzkosti

Od: hhdji odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, byl mi předepsán Oxazepam na úzkosti. Podle příbalového letáku má pomalejší nástup účinku, ale nikde se mi nedaří dohledat za jak dlouho účinek nastoupí a kdy je nevětší. Brzy budu mít schůzku z práce a chci si to dát předtím, jen nevím jak to načasovat. Máte někdo zkušenost?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nevím, jestli to je dobrý nápad. Já měla Oxazepam předepsaný na zákroky u zubaře, popíšu vlastní zkušenost. Dvakrát jsem si ho vzala na trhání zubu a vložení implantátu. Tam to bylo OK, požadovaný účel to splnilo, ale zapomněla jsem se zeptat na důležité informace a tak nějak mám tu celou návštěvu dost v mlze. Pak jsem si ho jednou vzala na důležitou zkoušku na VŠ, opravdu jsem měla z dřívějška příjemný pocit uvolnění a pohody. No a to bylo fiasko. Všechno jsem zapomněla, vypadala jsem tam jako debil, co se jen usmívá a rozhlíží okolo, ještě že mi netekla slina od koutku úst! Od té doby jsem si ho nebrala ani k tomu zubaři, bylo to neskutečně ponižující. Takže pokud si ho chcete vzít, tak si napřed na sobě vyzkoušejte, jak na Vás působí a jestli jste schopen nějak normálně jednat. Pokud na té pracovní schůzce potřebujete být aktivní, tak fakt pozor.

No a ten nástup začal za cca 30 minut a nejvyšší účinnost byla za cca hodinu až hodinu a půl.

dddar
hodnocení

Děkuji za vaši zkušenost, takže to způsobuje krátkodobé výpadky paměti?

radceradcu

Ano, dost věcí co na té látce uděláš, budeš mít pocit že v ten moment víš co děláš, ale na druhý den si nebudeš pamatovat vůbec nic, vše bude jako v mlze

Výpadky paměti bych to zrovna nepojmenovala. Možná nějaké útržky ano, ale komplexní výpadky ne. Spíš neschopnost se orientovat, porozumět, rozhodovat se a dělat úsudky. U těch státnic si pamatuji, že jsem nedokázala nic odvodit, porota mi třeba napomáhala, ale ačkoliv jsem věděla, o čem mluví, nedokázala jsem se zorientovat, jaký je mezi pojmy vztah, jak spolu souvisí.

juditaa
hodnocení

2x

Zemřel mě manžel a bez Oxazepamu bych to nedala, beru 3 tablety denně, nástup účinku do 1/2 hodiny. Někdy jsou v životě zkrátka situace, že se bez prášků neobejdete.

Oxazepam je návykové anxiolytikum (prášek proti úzkosti). Modernější jsou nenavyková slabší antidepresiva.

hodnocení

2x

Máte předepsáno od praktického lékaře? Lepší by bylo zajít k psychiatrovi pro něco nenavykového, slabší antidepresivum, vhodné i na úzkosti. Oxazepam je anxiolytikum (návykový lék na úzkosti). Snadno zde vznikne návyk. Máte spíše pro nárazové občasné užívání? U někoho může oxazepam docela "gumovat mozek"a nemusí mít dobrý vliv na paměť.

Zkoušela jste psycho-sociální terapii na úzkosti? VZP teď přispívá 7000kč/10 sezení u psychoterapeuta. Vyberete si z nabízeného seznamu, v nabídce jsou VŠ s psychoterapeutickým vzděláním, psychologové, lékaři různých odborností a jiní VŠ. Na internetu si můžete najít jejich webové stránky, podívat se, kdo by Vám vyhovoval. Je tam také MUDr. Cajthamlová známá z televize z pořadů o hubnutí - vzp.cz/...

Některé jiné pojišťovny také přispívají menší částkou.

hodnocení

2x

Já bych jej nebrala. Před cca 20 lety jsem vážněji onemocněla a lehce se z toho hroutila. Dr. mi jej tenkrát napsala. Vzala jsem si nejprve půlku, abych věděla co to se mnou bude dělat. Do půl hodiny jsem byla neskutečně malátná, takže jsem si musela jít lehnout. Dodnes si pamatuji. že jsem spala 16 hodin v tahu. Od té doby jsem si jej nevzala. Neskutečně mi vadil ten bezvládnej pocit. To si raději dejte panáka. Ale jen jednoho ;) .

jm
hodnocení

2x
Po dědově smrti jsem dostal oxazepam od obvodního. Jeden na noc. Druhý den dopoledne jsem byl ještě mimo. Nemohl jsem řídit auto. Po třech dnech jsem to řešil raději bez prášků.
Každý člověk může reagovat jinak, ale také jsou někdy jiné varianty než prášek.

sirokko
hodnocení

1x

Mě by zajímalo, co za práci může dělat človek, který do sebe rve benzodiazepiny. Jen doufám, že hrabání listí za plotem a tak podobně. Že to není řízení strojů...

Sorry jako, aniž bych snižoval duševní poruchy, ale uvažovat tímto způsobem, že za jak dlouho budu po zobání v rauši, abych zvládl pohovor, to je na léčbu. A i zároveň doporučení, ve vašem zájmu.

hodnocení

0x
Zdravím.
Úzkost je sice na dlouhou trať, ale s pomocí psychiatra a dobrého psychoteraputa se jí můžete zbavit.
Hlavně vy musíte chtít.
Nenechat se balamutit pouze chemií.
Uzkostem musíte čelit a bojovat s nimi.
Všechno je v hlavě!
Osobní zkusenost.
Ještě si pročtěte diskuzi.
emimino.cz/...

hodnocení

0x

Zde píší, že nástup účinku je za cca 15 minut poradna-rr.cz/... dle velikosti dávky.

Ale tohle je záležitost hlavy, myslím, že pokud by Vám někdo dal místo Oxazepamu placebo, třeba nějaký vitamín ve stejné velikosti a nevěděla byste o tom, účinek by byl stejný.

V životě se stane spousta důležitých věcí, ale nelze si před nimi vždy něco vzít, to je cesta do pekel...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]