Nejste přihlášen/a.
Manžel přišel před rokem a půl o zaměstnání. Nejdříve pobíral podporu a necelý rok již nebere nic.Neboť jsem byla zaměstnaná, dalo se nějak vyžít. Před měsícem jsem přišla o zaměstnání i já. Zatím mám podporu, ale děsí mě představa, že neseženeme zaměstnání - co potom? Žijeme v regionu s vysokou nezaměstnaností. Má někdo zkušenosti zda je nárok na nějaké dávky? Je nám oboum 55 let a sehnat práci v těchto letech je obtížné a do důchodu daleko.j
Milá babco, moc s váma cítím. Jedině ať manžel zkusí někam do jiného regionu s ubytováním, že by jezdil domů jen na víkendy. Nespoléhejte jen na ÚP, ale pište mejlujte po internetu, dokud je čas. Ono stát ve frontě na sociálce a čekat na dávky je asi to poslední, i když záchytný bod to je. Určitě poradí další. PT /stařenka/
je mi vás líto, já jsem v ID, manžel po 30letech odešl od P-ČR-díky bohu za výsluhu. Nastoupil do státního podniku jako ředitel oddělení lidské zdroje-po 2 letech vyměnili generálního a nový vyházel spoustu lidí. Přesto, že má manžel dvě VŠ, bohužel i věk 53let- vím, že sehnat práci je skoro nemožné. Denně píše a posílá životopis a když už se někdo ozve tak jen aby řekl díky ale chceme někoho jiného, jsme mladý kolektiv a td.O tom jak se dělá výběrové řízení ví manžel své jelikož ho dělal a tak když vás někdo netlačí jste bez šance.
Zažádejte o sociální dávky, dávky na bydlení-informujte se na obecním úřadu na co máte nárok.Hlavně nezoufat!
Souhlasím s předchozí odpovědí. Jsem samoživitelka se synem na střední soukromé škole a tento měsíc mi končí podpora. Když jsem se informovala, co dál, pokud neseženu práci, zda je možnost požádat o nějaké soc. dávky, bylo mi řečeno, že nejprve budou zkoumat mé majetkové poměry : zda mám barák, zahradu, auto, TV atd... tudíž mám co prodat a nezatěžovat stát! Že si ale bez auta tím spíš nenajdu práci už nikoho nezajímá! Tudíž denně visím na NETU a hledám nejen práci mimo můj obor, ale práci i v sousedních regionech... i za cenu, že budu domů dojíždět jen na víkend a nechám tu bezprizorně syna.
Ale pořád je to řešení ekonomické situace! Při nástupu je vždy zkušební doba 3 měsíce, o kterou si prodloužím možnost najít práci v místě bydliště a nastoupit ze dne na den .
Při žádosti o sociální dávky - příspěvek na bydlení a soc. příplatek se v žádném případě nezkoumá to, jestli má někdo, auto, chatu televizi, počítač, dokládají se jen příjmy v rodině. Až pokud ani tyhle dávky nestačí, žádá se ještě o pomoc na městském úřadě, kde až pak s radostí očekávejte návštěvu sociální pracovnice. Jeden čas jsme byli také oba nezaměstnaní, paní přišla k nám domů, chvilku si s námi popovídala na téma, proč nemůžeme sehnat práci a zase v klidu odešla. Žádné šmejdění po bytě, žádné rozkazy ať prodáme televizi. Je to jen o lidech.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.