Dobry den, Mam dotaz,jsem zamestnan na plny uvazek ale v praci nam nedelaji danove priznani, vraceji mi asi 200 rocne v predchozim zamestnani tak nevim zda je povinne aby jsem ja sam musem na finnancni urad nebo se na to mohu vykaslat dekuji Mach
Pokud jste POUZE zaměstnanec ma HPP a nevyvíjíte žádné další aktivity, tak zaměstanavatel měsíčně odvádí zálohy na daně a jednou ročně zpracuje vyúčtování daní. Bývalý a současný zaměstnavatel by si to měli vyřešit mezi sebou, takže se na to na 99 % můžete vykašlat...
To je pravda, zaměstnavatelé daňové přiznání za nikoho podat nemohou. Mohou jen zaměstnancům na základě písemné žádosti provést roční zúčtování daně z příjmu > to je jejich povinnost. Žádost však musí být zaměstnavateli včas doručena > nejpozději 15. února.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.