Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomluvy v práci - nejlepší obrana?

Od: engl odpovědí: 10 změna:

Ahoj,

dělám v jedné práci, kde jsem měl dva kolegy-kamarády. Dříve bylo všechno skvělé, měli jsme k sobě blízko, prostě veselá trojice. Hodně jsme se svěřovali i s intimními věci (sex, bujaré dovádění v mládí, nevím, kde co) Postupně, ale začali rozkrývat jejich horší stránky a po sérii hádek konfliktů se přatelství rozpadlo. Člověk potom poznal, že mají občas tendenci drbat a pomlouvat. Svěřil jsem se jim dříve, když bylo vše fajn, někdy s dost citlivými intimními věcmi (oni mne občas také), třeba že jsem jednou kamarádce na škole udělal ze srandy k narozeninám erotický taneček. :) Dnes jsou naše vztahy dosti vlažné, už to není moc dobré. Bojím se, že můžou na mne vytahovat špínu z minula. Jak se proti takovým věcem bránit, aniž by člověk reagoval nějak zbrkle, běžet žalovat nadízeným, nebo nedejbože třeba hrozit žalobou. Dá se přes to nějak přenést? Hodně jsem slyšel, že ignorování a braní na lehkou váhu, vtipkování je dobré řešení, protože s tím přestanou. Nemám moc rád konflikty, mám zkušenost, že čím víc se bráním, tím víc do vás šijou...Vím, že je dobré si vybírat kamarády lépe, o tom už mne poučil život, i tom, že si mám dávat na pusinu, ale jak na takovouto situaci, když by nastala? Děkuji...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

@engl - Bojím se, že můžou na mne vytahovat špínu z minula.
Čím víc to budete dávat najevo, tím spíš to můžou udělat - tudíž nejlépe se tvářit, že jste nad věcí. Taky dost funguje: "Cože ti Franta vyprávěl? Jo o tom tanečku - on taky na všechno skočí..." *smich*

hodnocení

4x
S úsměvem bych je ignoroval

hodnocení

2x
Nereagovat a hlavně se nenechat vytočit, protože čím víc se s ho@nem mažete, tím víc smrdí. Spíš se tomu zasmát a mávnout nad tím rukou, ono je to přejde.

hodnocení

2x

Zdravím. K životu patří i špatné zkušenosti a ze svých chyb bychom se měli poučit do budoucna. Pokud se setkáte s nějakou pomluvou na svoji osobu, zareagujte třeba tak, že prohodíte - jo, už jsem takové drby také zaslechl, ale na Tvoji osobu. A pak si vyber kde je pravda a komu se to opravdu stalo... Zkuste být nad věcí a dělat, že se Vás to netýká. Hlavně sám nikoho nepomlouvejte, nebo se Vám to bude vracet. A nesvěřujte se s tím co nechcete, aby bylo jednou použito třeba proti Vám. Chraňte si svůj intimní život a své slabiny. Pokud o nich druzí nebudou vědět, nebudou se do nich moci ani trefovat. Jinak s pomluvami a drbáním se budete setkávat celý život. Lidé jsou různí..

hodnocení

2x

Všichni už řekli vše, s čím souhlasím. *palec* Jen do budoucna: Zaměstnání není zájmová činnost, dětský tábor nebo nějaký kroužek. je to činnost pro získání prostředků na živobytí. Tak by to měl brát úplně každý a neplést si veselé činnosti s prací. Nevyplácí se to. Také to, že: co je v domě, není pro mě. *hej* Kdo jsi bez viny, ho´d kamenem. Každý má nějakou historii a každý má něco, co by rád vzal zpět. Nikdo nejsme bez chyby. Není potřeba to příliš porožívat!

liska5
hodnocení

1x

Jste tedy už poučen, že nemáte každému líčit svá extempore.

Jestli začnou, tak dodejte s patřičným výrazem tajemnosti: A to jsem vám ještě neřekl všechno! To jsem ještě znásilnil žirafu v zoologické zahradě, Macronovi přebral manželku a ten erotický taneček jsem si zopakoval pro cestující na nástupišti u rychlíku v Zábřehu na Moravě...

iz*
hodnocení

0x

Směrem do minula se už neubráníte a budoucnost jste shrnul v závěrečné větě > lépe si vybírat, komu se s čím svěříte a s některými věcmi (s těmi, u nichž byste nechtěl, aby někdo šířil) se nesvěřujte vůbec nikomu.

hodnocení

0x

Dobreho kamose ma clovek maximalne jednoho...a zbytek nestoji za to dellat si nejakou hlavu...

hodnocení

0x

Kamarádku mám jen jednu, vystačíme si :) Vem to takhle - podívej se do světa, co všechno se povídá o např. celebritách. No a pak to porovnej s tím, co by se "mohlo" říkat o tobě - docela rozdíl, ne? Získal si zkušenost, oceň to, však by mohlo být i hůř, ne? ;)

engl
hodnocení

Děkuji všem za rady. Velmi jste mi pomohli. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]