Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer.
Mám dotaz - rozvod a alimenty jsme s ex sice s urážkami a nenávistí zvládli,ale sjm je těžší než jsem čekala. Vůbec se nemůžeme dohodnout a proto se ptám,jak se určuje po 3 letech co komu patří 50 na 50.
Já ex vyplatit nemám z čeho a prodej baráku ke zdra.stavu syna nepřipadá v úvahu.
Děkuji za případné odpověďi.
@petrusanda - jak se určuje po 3 letech co komu patří 50 na 50
Podle zákona. Ale i když rozhodnutí soudu předjímat nelze, opravdu neočekávejte, že bývalý manžel odejde "s igelitkou" a vám zůstane dům bez jakékoli povinosti vypořádání.
NOZ § 742
(1) Nedohodnou-li se manželé nebo bývalí manželé jinak nebo neuplatní-li se ustanovení § 741, použijí se pro vypořádání tato pravidla:
a) podíly obou manželů na vypořádávaném jmění jsou stejné,
b) každý z manželů nahradí to, co ze společného majetku bylo vynaloženo na jeho výhradní majetek,
c) každý z manželů má právo žádat, aby mu bylo nahrazeno, co ze svého výhradního majetku vynaložil na společný majetek,
d) přihlédne se k potřebám nezaopatřených dětí,
e) přihlédne se k tomu, jak se každý z manželů staral o rodinu, zejména jak pečoval o děti a o rodinnou domácnost,
f) přihlédne se k tomu, jak se každý z manželů zasloužil o nabytí a udržení majetkových hodnot náležejících do společného jmění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.