Nejste přihlášen/a.
Ta mrcha Covid je naprosto nevypočitatelný. U mých mladých ulehnul zeť. Hodně špatný byl. Mladá spávala s ním v jedné posteli i v inkubační době a kluci v jedné domácnosti také. A oni ne. Párkrát byli na testech, teď chodí na testy protilátek a jsou v pohodě. Očkovat nepůjdou. Každý to má jinak. A nikdo neví, co bude.
víte babičko, podle toho co slyším a čtu, seriózně, ne na blesku, tak dost možná se bude chovat podobně, jako herpes simplex virus, lidově "opar virus". Určitě jsou přenašeči, kterým naprosto nic a nikdy není, např. já a pak jsou osoby, u kterých virus propukne. Např. můj otec, nebo moje žena, s kterou se opravdu intimně stýkám... Blbé je, že ten virus je tam pořád a čas od času propukne. Mám dost obavy, že tady ten se chová obdobně. Což je fakt blbé. Dost mě zaráží, jak velká část společnosti současnou situaci bere jako výmysl a chřipečku. Ten virus je tady s námi moc krátce a nevíme ještě zdaleka vše. Většina lidí z lékařského prostředí má respekt, až snad na nějaké mediální "hvězdy". Ale stačí se podívat, co se stalo např. po epidemiích Zika. Postupně se ukázalo, že virus ničí nervové buňky a mnoho dětí se rodí jako mrzáci s mikrocefalií. Bohužel všude se najde spousta jedinců, co snědli všechnu moudrost světa a všichni ostatní jsou hloupí. Probíhá toho tady na poradně víc než dost.
Trochu respektu a tolerance by stačilo.
Máte naprostou pravdu. Jen si myslím, že to trvá už dlouho a dlouho to trvat bude a proto je třeba nepanikařit, nekazit si život strachem, nežít Covidem, ale je potřeba se chovat zodpovědně. Co jiného?!
Já osobně určitě nepanikařím. Jsem technicky založený. A snažím se žít maximálně podobně, jako vždy. Ale dokážu si představit, že někoho se dotýká hodně a panikaří, právem. Bohužel mnoho lidí je jak politická opozice. Umí jen hlasitě říct "Jsem proti!", ale konstruktivní řešení nabídnout neumí.
Kamarádka doma měla školkového pozitivního syna. Oni chodili furt na testy a nenakazili se, protože malé děti nejsou příliš infekční a také čím menší příznaky, tím méně je člověk infekční pro své okolí. Po 10dnech se uvádí, že už je neinfekční.
My jsme měli Covida přes Vánoce. Šťourat jsme se nenechali, zvládli jsme to i bez toho, já jsem si pak z žilní krve jako samoplátce nechala stanovit protilátky a výsledek zní pozitivní na Sars-Cov-2 IgG, to kdyby někdo chtěl remcat, jak vím, že jsme měli Covid, když to nemáme potvrzené testem. Manželovi bylo blbě, tlak na plicích, bolelo ho břicho, únava, bolest kloubů a svalů, teplotu jeden den zvýšenou, bez čichu a chuti. On je hodně odolný, rýmu mívá jednou za uherský rok a ne déle než 2-3 dny, střevní virózu tak na půl dne, z celé rodiy nejhorší průběh.
Synové starší absolutně nic, mladší pár dní rýmička a kašlík, ale zdaleka ne takové intenzity, jako bývají školkové rýmy, oba nešťouraní, jestli Covid prodělali nevím, odhaduju že mladší ano starší ne, trápit je odběrem krve nebudu, zvlášt ne mladšího ňuňánka.
Já mám astma a RS, chytnu všechno, běžně střevní virózu několikrát do roka kdy blbě mi je týden. Já Covid bez teploty, půl dne lehká bolest kloubů, pár dní rýmička, trošku kašlík, ztráta čichu a omezení chuti, mírná únava. Prostě taková dlouhá viróza, která dlouho nastupuje a dlouho ustupuje, kdy člověk sice cítí zlepšení, ale že to ještě není úplně ono. Při obyčejné střevní chřipce je mi mnohem mnohem hůř.
Sousedka měla též Covida, její 13 letá dcera s ní v domácnosti, bez příznaků, testovaní negativní.
Tchán 64 let testován před 14 dny pozitvně, jen proto, že ho jeho dcera naprášila hygieně. Absolutně bez příznaků, jako pozitivně testovaný vozil celý den koňský hnůj ze 4 boxů. Švagrové roční vnučka 40°C horečky.
Tedy fakt se dá šptně předpokládat, kdo to jak bude snášet, koho to položí a kdo ani nebude vědět, že to má.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.