Nejste přihlášen/a.
Prostě mám 4 sourozence a v březnu jdu na dědické řízení, kde bude soud o 5 mega kč. Kdy dostanu penize?
Milá Rubriko, svých zaslouženě zděděných peněz se jistě dočkáte, a je asi jedno, jestli je to 5 nebo 55 miliónů. Dědické řízení bývá na delší dobu, aby bylo možné dohledat všechny peníze, ale i všechny dluhy, které po sobě nebožtík zanechal. Nebuďte nedočkavá, o svůj podíl jistě nepřijdete. Dovolte, abych vyjádřil upřímnou soustrast...
Jakmile bude ukončeno dědické řízení, soud rozhodne, a pak záleží, zdali se někdo odvolá. Neptejte se nás, ale Vašich sourozenců, jaké budou problémy.
Já řešil minulý týden dědictví a během 14 dnů přijde výsledek. Pak již jen vyzvednout prachy.
Já se nepodíval, kdo se to ptá, a on je to asi troll. Nebo nemocný člověk, či snad někdo, kdo neví co podepíše? A ještě obviňuje druhé, že mu něco kradou?
Věřte, či nevěřte,
před vánocemi jsem pochoval tchýni, minulý pátek jsem byl u notářky, vše bylo připravené, jen jsem upozornil, že tam není od VZP dokument, ověří to a během týdne to bude hotovo. Pak již jen rozsudek od soudu.
A jak jste přišli na to, že se to ptá nějaký troll? Já to tady pořád čtu odshora až dolů a nikde žádné vysvětlení nevidím. Vždyť ta osoba vůbec nekomunikuje. Nebo mi něco uniklo? Díky.
Tak 14 dni na dědictví a notáře je opravdu málo...nevím no.A ještě umrtí bylo před Vánoci takže se to vyřizovalo v době svátků kdy je skoro vše zavřeno a funguje omezeně banky,katastry atd
Ale třeba je to nějaké expres notářství jako jsou expres bistra,expres servis,výdej atd...
Jestli měla paní nějakou nemovitost tak jen ty kroky a korepsondence s katastrem je na velmi dlouho.
Asi jsem špatně popsal situaci, nebo jste jen text nepochopil(a).
Když jsem byl přesně před týdnem u notářky, tak již vše měla připravené, jen jí chyběl přeplatek z VZP o kterém jsem věděl. Takže za 14 dní to bude. Kdy dostala případ na starosti, to netuším, jen vím, že tchýně zemřela 25.11..
Rychlost řízení mne taky překvapila.
jiný případ...
Nájemník v bytě zemřel v srpnu, na začátku ledna jsem notářce dával info, kolik zůstalo na jistotě.
Nikdy peníze nedostanete za svého života.Pořád se někdo bude odvolávat a až ,,zaklepete,, bačkorama tak si ty peníze rozdělí mezi sebou.Taková je dnešní realita.A soud kvůli jenom 5 mega? - to minimálně 2 mega spolknou poplatky za veškeré poplatky a advokáty.A upřímnou soustrast neposílám člověku který se ptá po penězích.
Pletete si pojmy z dojmy. Dědické řízení není soud. V dědickém řízení se rozděluje dědictví, buď dle zákona, nebo dle toho, na čem se dědicové dohodli. Je vás tedy 5 sourozenců, rodič už nezbyl žádný?
Pokud to jsou peníze na účtě, bude rozdělení dědictví jednoduché, každý sourozenec dostane 1/5 záhy po tom, co zaplatí odměnu notáři, ta se platí z výše zděděné částky a je splatná snad do týdne od uzavření dědictví. Pokud je ovšem ta zděděná částka ne v penězích, ale třeba v nemovitostech, může se nakrásně stát, že žádné peníze nikdy neuvidíte, nebo za velice velice dlouho.
Dědické řízení je v podstatě soud, který jednotlivé případy přiděluje podle daného klíče jednodlivým notářům...rozhodnutí notáře má proto stejnu vahu jaho rozhodnutí soudu 1. stupně. Takže pro laika, rozhodnmutí notáže je skutečně rozhodnutím soudu.
ale to není seriózní dotaz, jen NĚJAKÁ DALŠÍ PROVOKACE, TADY JE JICH PLNO, LIDÉ SE V DOBĚ COVIDOVÉ dOMA NUDÍÉ A PÍŠÍ SEM HLOUPOST
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.