Ahoj..předem se omlouvám za fotku. Ale jsem tele. Půjčila jsem si boty od sestry sama mám teprve zimní kozačky objednaný. A jelikož jsou boty už starší a prodřený tak jsem si udělala pěkný puchýř. Kůže byla částečně strhlá tak jsem ji odstřihla. Pata je zalepená ale bolí. Mám tam obinadlo jinak bych v botě nevydržela. Napadlo mě ale že to nemůže asi dýchat. Jenže bez náplasti a obinadla bych nevydržela ani v práci v pantoflích. Tak co teď?
Přes den zalepit sterilním gázovým tampónem, na noc namazat Framykoinem a nechat "dýchat. A jako jauwajs, asi to bolí, takže se snažit moc nedráždit, nechodit...
deravapata
Nechodit ..no to řeknu šéfoví máte ale pravdu v práci trochu masakr
liska5
Framykoin je antibiotickej. Na noc je málo, musí se mazat víckrát denně, když už začne. A aspoň 4 dny. A bez předpisu jí ho nedají.
@liska5: Vím, že Framykoin je ATB. Ale o nutnosti mazat několikrát denně jsem neslyšel. V případě nouze bych to u sebe klidně nahradil Indulonou (kdyby mi došel Framykoin),ale to si radit netroufám...
Já i na puchýře používám bylinkové odvary. Kycol. Jenže já jsem nikdy u prasklého puchýře neodstraníla starou zbytečnou kůži. Raději bych ji částečně přilepila zpět. Zní to divně, ale nová kůže se mi pod starou nechanou kůží hojila lépe, než odkrytá část puchýře vedle. Na srovnanou starou kůži bych dala kus vaty víc namočený v odvaru kycolu. Tím bych kapalinu do puchýře trochu dostala zpátky. Na noc nebo při pohybu jsem přes vatu nalepila kousek igelitu. Neměla jsem ale tak velký puchýř. Jenže při intenzivním pohybu v práci je u rozmáčené kůže riziko, že se ještě víc poškodí. Nejspíše bych řešila, jak nohu hojit doma a vzala bych si nějaký den volna. Bála bych se, že nohu víc poškodí i pantofle v práci. V práci nejde nešlapat na patu jedné nohy, nejde-li o sedavé zaměstnání. Bez volna se pata nejspíše zahojí za delší dobu.
deravapata
Děkuji volno nepřipadá v úvahu. Ke všemu musím nosit zdravotní obuv je docela tvrdá je to teprve dva dny no uvidím co to udělá.
Tak něco podobného se mi podařilo na noze "vyrobit"také, stačily na to blbé ponožky v trekových botách a 25 km . Mně se maximálně osvědčily náplasti Compeed, tady tyto m.heureka.cz/... . Nevěřil jsem tomu, ale opravdu fungovaly a to výborně. Zkuste je, sice stojí trochu víc, ale stojí to zato.
Tak to je teda nářez!. Jsou lidi, co by s tím šli k lékaři. Máte pravdu, vzduch to chce. V práci musíte být obutá ve venkovních botech? První je třeba zabránit infekci, aby se to nezanítilo. Desinfekci ve spreji, nebo Betadine tinkturu pak antibiotický zásyp. Zpočátku by to mělo být kryté sterilní gázou a noha obvázaná. V botách v tom vlhčím prostředí se navíc daří plísním, které udržují kůži křehkou, tudíž hojení trvá dlouho a vyžaduje větrání. Tak bych okolí mazala Clotrimazolem. Ten nesmí do rány! A vynechte ve stravě cukr, ať plísně nepřikrmujete..Pokud nepůjdete k lékaři, konzultujte to s lékárníkem. U něj ostatně budete kupovat gázové čtverečky, desifekci. Existuje na takové rány Ialugen, jen je na recept. I ten ATB prášek či mast máte jen od doktora. Nechcete mu zavolat?
deravapata
No já myslím že doktoři jako takové teď mají práci nad hlavu s Covidem. Čtverečky a takové jsem použila ze staré lékárničky s auta . Spíš se ale bojím ty masti. Vím co ta pata dělala ve vaně
Měla byste si rozhodně nechat předepsat antibiotickou mast! Nebo se vám do toho dostane infekce a skončíte s otravou krve. Plus pravidelně dezinfikovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.