Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsem žena v mužském těle

Od: sirkubik66* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
už od malička mě nahlodává takový zvláštní pocit. Cítím se jako žena v mužském těle. Od malička jsem sice hrál fotbal, ale nikdy mi to moc nebavilo. Spíše jsem vyhledával aktivity, kdy jsem si mohl hrát s děvčaty a jejich panenkami. Když jsem trochu ze stárnul. Vyzkoušel jsem se obléknout do holčičího oblečení a namaloval jsem se. V tu chvíli jsem takový pocit štěstí ještě nikdy před tím nezažil. Dnes už si nedokážu představit, to když jsem doma sám tak se převlékám za dívku. Cítím se lépe než jako muž. Ale mám obrovský strach až to zjistí moje okolí, jak budou reagovat. Děkuji za případnou Vaší odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Zdravím. Určitě nejste jediný kdo se s tímto potýká. Reakci okolí budete muset přijmout a respektovat ( někdo nemá potřebu se tím zabývat, jiný si bude myslet, že jste divný atd.) Zapírat sám sebe nevydržíte věčně a asi by to chtělo vyhledat pomoc odborníka, abyste na to nebyl sám.

sirkubik66*
hodnocení

Zdravím. Máte pravdu, nekteří z mého okolí už vidí, že mi něco je. Zatím se s tím ani nikomu nesvěřil. Mám opravdu veliký strach. Děkuji za rady.

daniela1
Takový tip za mě, zkusit být co nejvíc normální žena. Ženská, byť v mužském těle, může být pro dost lidí stravitelnější než trans-žena. ;)

pb®
hodnocení

2x
Nebyl byste první ani poslední, kdo podstoupil změnu pohlaví. Z muže na ženu je výsledek lepší, přeci jen je víc "materiálu" na přešití a celý proces je méně destruktivní. Něco jiného je nechat si prsa narůst díky hormonům a něco jiného je si je nechat odřezat, taktéž penis obrácený naruby a vymodelování vulvy má lepší výsledky co do funkce, než vytětí kusu svalu a kůže z předloktí, které nebude funkční mužský penis ani omylem. Každopádně je třeba se opravdu dobře rozmyslet, protože stále častěji se objevují případy, kdy translidé své změny litují a žádají přešití zpět. Jenže ono to zpět jde ještě hůř než tam a výsledek nikdy není zdravé funkční tělo, které bylo, než se se změnou začalo. Dle mého pocit štěstí nezáleží a tom, co má kdo mezi nohama, ale je to o nastavení v hlavě.

hodnocení

1x

Vyhledejte odbornou pomoc a podporu - lékaře sexuologa a případně psychologickou pomoc. VZP nabízí 7000kč příspěvek na psycho-sociální terapii. Třeba by to mohlo pomoci i Vám. Podrobněji vzp.cz/...

Mimo to existuje možnost na žádanku zdarma přes praktického lékaře, sexuologa. Bez žádanky se platí.

doplněno 21.01.21 07:53:

Kde hledat pomoc novinky.cz/...

liska5
hodnocení

0x

Naše největší kapacita v tomto oboru je MUDr Hana Fifková. Má vlastní poradnu.

Na této poradně v rubrice Zajímavé otázky byla jedna: Můj syn je gay, kde bylo hodně přes sto reakcí. Stojí za to si to přečíst.

Teď jsem se tam podívala, ale nebylo co rozkliknout, je tam nějaká porucha. Vše na téma motorismus. Musím to nahlásit.

hodnocení

0x

Zkuste kontaktovat Terezu Španihelovou... sama si tím prošla. Mohla by mít tipy jak postupovat a na koho se obrátit.

prozeny.cz/...

pb®

Když vidím, jak krásní muži si nechali uřezat pindíka, tak bych zaplakala. Dnes každý translidem tleská, chirurgové odvádí skvělou práci, to jim šlo vždycky dobře, něco uříznout, přešít. Ale nikde se otevřeně nemluví o nutném doživotním braní hormonů. HA je zatracovaná, že si žena ničí tělo, ale tady je to v pořádku? Cpát do sebe do konce života hormony? A co se stane, až to játra přestanou dávat a bude rozhodnutí buď nevratné poškození zdraví či smrt, nebo přestaneš brát hormony a stane se z tebe to, na co máš genetickou výbavu. Já bych si tedy zjistila i druhou stránku .

V případě Terezy je z krásného chlapa krásná ženská...

U nás není možné někoho "přešít" jen na základě toho, že se ráno probudí a rozhodne se být někým jiným. Je to běh na dlouhou trať, který je plný lékařských vyšetření a posudků. Účastník je podrobně seznámen s tím co ho čeká, co to obnáší, atd.

Myslím, že je na rozhodnutí toho konkrétního jedince, zda je ochoten tohle všechno podstoupit včetně všech případných rizik.

Byla byste raději, kdyby místo člověka, který se o své vlastní vůli cpe hormony, ale je konečně šťastný, tu byl člověk, který se sice necpe hormony, ale je na tom psychicky tak špatně, že polyká prášky po hrstech, případně si sáhne na život? Což se ostatně nejednou stalo...

Chápu... každý má na tuhle problematiku svůj názor. Stejně tak má ale každý právo žít takový život, jaký si zvolí a jaký ho naplňuje a dělá šťastným.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]