Nejste přihlášen/a.
Na přelomu října a listopadu jsme prodělali koronu. Podle toho, co jsme kde slyšeli a i do lékaře, by měla být jakási imunita na zhruba 3 měsíce. Je tady někdo nebo znáte někoho, kdo se nakazil 2x? Třeba poprvé na jaře a teď znovu na podzim/v zimě? Nemyslím případy, kdy je člověk pozitivní a po uzdravení jde po určité kratší době při nějaké příležitosti znovu na test a je stále pozitivní (tzn. nějaká krátkodobá přetrvávající pozitivita bez jiných příznaků po vyléčení). Zajímají mě případy vzdálené od sebe alespoň 3 měsíce.
Já osobně jsem díky Bohu ještě neonemocněla. Ale mám kamarádku, je jí o 3 roky víc než mně, tedy 76 let. Před týdnem jsme si telefonovaly a ona takové štěstí neměla a nakazila se. Asi před 3-4 měsíci. Průběh byl takový, že měla hrozné bolesti ve svalech a kostech. Horečku nijak zvýšenou neměla, ale ty bolesti prý byly opravdu hodně silné. Vzala si Paralen a prý se ty bolesti v kostech trochu zmírnily. Líčila mi, že ty kosti prostě bolely nějak divně, jako by jí v nich něco vrtalo. Pak to za několik dní přešlo. Ale byla malátná a hodně unavená. To trvalo asi 14 dní. Pak to všechno odeznělo, ale od té doby, teda až dosud, jí z ničeho nic začne něco bolet. Třeba palec u ruky, nebo loket, nebo noha a tak dál. Prostě se objevují takové divné boilesti, které dříve neměla. Tak já se toho docela bojím. On to jak je vidět, každý prožívá nějak jinak. Je to holt "svinstvo". Nevím, jestli jsem odpověděla správně na otázku, ale nakazit bych se opravdu nechtěla a jelikož mám možnost dodržovat osobní lock-down, tak ho dodržuji a čekám, až se většina lidí proočkuje a doufám, že pak se ta nemoc už nebude tak šířit. Já osobně, i když jsem ve věku, kdy bych měla relativně na tu vakcínu nárok, se dostanu na řadu až za dlouhou dobu, protože jsem zdravý člověk a ničím netrpím. Takže přednost mají lidé starší než jsem já, obézní, nebo jinak zdravotně ohrožení. Tak se prostě budu chránit sama. Naštěstí mi to žádný problém nedělá. A podle toho co i líčila, jsem si šla raději také koupit ten Paralen. normálně vůbec žádné léky doma nemám, ani ten Paralen. Tak teď ho mám, kdybych to někde chytla.
Já nikoho takového neznám, ale můžu vás uklidnit. Nevím, čeho se obáváte, měli byste tancovat, shodit roušky a jít bez skafandru pomáhat na JIPku. Gratuluji, korona vám neublížila a s největší pravděpodobností neublíží.
TAK CO ŘEŠÍTE?
Jenom nevím, jak dlouho tu tato odpověď vydrží, poněvadž není jaksi v souladu s mainstreamem.
PS. Lidí, co prodělali koronu znám osobně asi dvacet a vždy měli symptomy maximálně těžšího nachlazení.
Minulý rok na podzim jsem měl bolesti kloubů, bolest hlavy ,bez teplot,cítil jsem se slabý.Čich a chuť jsem měl.Paralen,teplý bylinný čaj s citrónem a medem to spravil.Nepřičítal jsem to Coronavirusu jak by to udělalo mnoho ustrašených a běželi na testy.Klouby mě bolí často a hlava taky.Psali ,že Covid má příznaky jako bolení hlavy,kloubů atd.To to bych Covid musel mít od mládí.
No ta moje kamarádka právě ztratila také ten čich. Já jsem na to zapomněla. A na test jít musela, neboť má dceru, 4 vnučky a jejich přítele a všichni žijí v jednom baráku a také si to odbyli. Každý měl ovšem jiný průběh. Jo a mám jinou kamarádku, která tady nebydlí, ale dojíždí sem na víkendy na chalupu. Také je starší. Ta má teda také cukrovku a jiné zdravotní problémy. Tak ta to prodělala určitě, ale ta ani k doktorovi nešla a léčila se sama a ani sem přes měsíc nejela. Ono jí to přešlo a vlastně až doteď mi tvrdí, že to bylo jenom nachlazení a chřipka. Jenomže tady byla tento víkend a seděla v obýváku. Já jsem jí něco ukazovala a omylem jsem hodila igelitový pytlík na rozpálenou lampu Berger a šla jsem pro něco do kuchyně. Když jsem se vrátila do obýváku, tak tam byl strašný smrad z toho spáleného igelitu a ona tam v tom smradu seděla v klidu a nic neříkala. Musela jsem otevřít okna a dveře dokořán a hlavně mne ani hned nenapadlo odkud ten smrad pochází, protože jsem tu lampu tím igelitem celou přikryla a tak mi trvalo, než jsem to objevila. Takže tahle kamarádka Covid určitě měla a ne že to byla jen chřipka a čich nemá doteď. Ale odmítá si to přiznat.
Na konkrétní otázku mám pouze informace jako všichni ostaní, jenom z netu. Ale co se týče toho "koronáče" jako takového, určitou zkušenost mám z mého okolí. A je to pro mne záhada. Těsně před vánocemi vnučka ztratila čich a měla jeden den zvýšenou teplotu. Žije v rodině mého syna kde je celkem 5 lidí. Vzhledem k tomu, že její maminka pracuje v charitě, jako ošetřovatelka seniorů, byli tato vnučka, její maminka i otec, na testech. Vnučka pozitivní, matka i otec negativní. Obě její sestry ale na test ani prý nemusely. Takže vnučka lehký průběh, dále zatím žádné problémy. Ostaní 14 dní kaŕanténa a po 14 ti dnech zase do práce. Nebyla nijak od rodiny oddělena, po celou dobu ve společné domácnosti. My s manželkou jsme se s nimi, před zjištěním pozitivity u vnučky a mimo tu dobu jejich karantény stýkali a také bez problémů. Takže zřejmě jde, jak se to i někde psalo, o průběh u každého jednotlivce a případnou intenzitu té "nálože" infekčních virů, které nemocný "předává" svému okolí a případně jej zamořuje.
Jinak, všechna základní opatřní (3R) mimo domov, rodinu a volnou přírodu důsledně dodržujeme a dodrželi jsme i povinnou dobu jejich karanény. A věřím, že to význam má.
Pouze se mi zdá nesmyslné, zavírání menších obchodů všeho sortimentu, kde se většinou současně zdržuje stejně méně osob než v marketech a není rovněž problém v nich zajistit případně tu plochu 15 m2 na osobu. To považuji za vyložený nesmysl a zbytečně se tím komplikuje život těmto prodejcům a navíc to pak ještě stojí další peníze na případné "kompenzace" . A řešení jejich "diskriminace" pak tím, že se "zapáskuje" toto zboží v marketech, tož to už je absolutní "hova.ina". Zatím jsem "bral" většinu vládních nařízením za celkem vhodná, ale tímto se její důvěra ztrácí i mezi těmi, kteří jí původně věřili.
Asi včera nebo předevčírem jsem slyšel nebo četl, že v ČR oficiálně vědí asi o 60 lidech, kteří se nakazili už dvakrát.
Jestli se to někomu zdá zanedbatelné, mně tak úplně ne. Protože z té velké podzimní a zimní vlny to zatím nikdo být nemohl, takže to jsou lidi z jara a léta (tam byl víceméně klid).
Snacha dostala Covid ale její manžel a dvě děti, ačkoliv doma žádné roušky nepožívají, to nechytli. Po 10 dnech byla na kontrolním odběru a OK. Proč to ostatní nedostali nikdo netuší. Těchto případů jsou mraky. Je několik případů opakovaného nakažení, makažení po 2. vakcíně a v Izraeli čím více očkují, tím větší počet je pozitivní.
Prakticky neexistuje nějaké pravidlo.
Stejně jako při chřipce se člověk může tímto virem nakazit vícekrát,protože virus po cestách lidskými těly mutuje,mění své vlastnosti.Zatím nás vakcina uchrání,ale vědci už dnes počítají s užitím vakciny i na Britský ´variant.Tělo sice po nakažení vytváří protilátky,jen jejich význam je spíše všeobecný,telo si nevytvoří protilátky specifické,protože to neumí,To,co je ve vakcině,působí přímo na virus na jeho DNA zamezí možnost se zapojit do známé šroubovice DNA a změnit je ve svůj vzhled a funkci.Stačí jen trochu chemicky změnit část proteinového řetězce aby virus ztratil škodlivost.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.