Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vracel jsem eshopu ve 14 denní lhůtě a dnes mi byly vyplaceny peníze. Zároveň ale po minutě došly další dvě příchozí platby dohromady za 855Kč, byly to dvě vratky za vyřízené reklamace.
Volal jsem tedy do eshopu, kde jsem řekl, že mi byly vráceny peníze za moje zboží a že mi došly další dvě platby za cizí reklamace, čili jsou to peníze které asi patří někomu jinému. Paní byla dost zmatená, chtěla číslo mojí reklamace a řekla, že se mi ještě dneska ozvou. Čekal bych tedy, že se ozve někdo aby mi nadiktoval číslo učtu a případně v. symbol. Neozval se nikdo.
Napsal jsem tedy ještě email, na adresu kde jsem komunikoval ohledně mé reklamace. Kde jsem ještě jednou napsal zprávu, že jednou jednou dávám na vědomí, že mi poslali cizí peníze za dvě něčí vyřízené reklamace a že už jsem volal na infolinku. Mám tedy tak písemný důkaz, že jsem tak učinil.
Je to v pořádku? 855Kč mi nestojí za to abych si na nich přilepšil i skrze mé svědomí, zároveň nechci riskovat, že si půjdu sednout, protože kdo ví jak se trestá bezdůvodné obohacení v době nouzové stavu. Ale na druhou stranu jsem dal tomu eshopu dvakrát na vědomí, že mi poslali peníze co mi nepatří a pokud se mi neozvou tak nemám v plánu se vehemtně snažit jim to vracet. Už totiž jen ten hovor dovolat se paní na infolince trval 5 minut aby mi řekla, že mě musí přepojit na jinou paní z reklamace a s tou jsem to řešil a vůbec nevěděla která bije :D
V případě, že by mně na účet přišly platby, které mně prokazatelně nepatří, obratem bych je odeslala zpět, hlavně nezapomenout na variabilní symbol, aby je mohli identifikovat, mají v tom zřejmě bordel, do poznámky bych uvedla omyl-vratka.
Napsala bych eshopu email, v kterém bych jim oznámila vrácení omylem zaslaných částek a tím považovala věc za uzavřenou.
Tak samozřejmě Vám to přišlo z nějakého účtu, na který to pošlete zpět, takže žádné číslo účtu od eshopu nepotřebujete, platby jen vrátíte na účet, z kterého přišly. Pokud tam bylo číslo reklamace, to zadejte jako variabilní symbol.
No ona ta platba žádný variabilní symbol nemá, takže bych čekal že mi sdělí číslo učtu a variabilní symbo nějakej abych nemohli popřít, že jsem prachy neposlal. Jestli se neozvou tak peníze pošlu, do variabilního symbolu uvedu čisla reklamací a bude
Máte další možnost, snad každá banka má zákaznickou linku zadarmo 800...
Nahlašte i tam.
Popřípadě nahlašte e-mailem. Žádné strachy, tím máte doklad /datum, čas/, že jste se nechtěl obohatit.
Pokud platíte telefonní hovory, nebo se krátí volné minuty, proč si vyhazovat peníze z kapes několikerým voláním do e-shopu? Stačilo jednou a i to bylo víc než dost, když mají e-mail.
Chyba se mohla stát u banky. Oni si to vyřídí mezi sebou a banka Vám peníze stáhne sama z účtu. Nic bych neposílala. je možné se samozřejmě s bankou poradit, takové případy mají standartní postupy..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.