Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z nemovitých věcí - jaké zdaňovací období?

Od: stepm® odpovědí: 7 změna:

Zdravím, když jsem si na daňovém portálu zkoušel vyplnit přiznání k dani z nemovitých věcí, automaticky se mi předvyplnil rok 2021. Když jsem ale koupil dům v září 2020, tak se jedná o zdaňovací období 2020, ne? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne. Daň z nemovitosti do konce roku 2020 je zaplacena bývalým majitelem. Vy podáváte přiznání (stav k 1.1.2021) na rok 2021. Je to dobře. Podat do konce ledna, zaplatit tuším do konce května.

doplněno 19.01.21 17:37:

A proč tohle vyplňujete, když dáváte v termínu.

doplněno 19.01.21 17:43:

Datum, které vám hází chybu nechte nevyplněné.

hodnocení

Jenomže pak formulář vrací tyto chyby:

II. oddíl - parcely - list č.1: Rok z Datumu zápisu nesmí být menší než rok z DAP.

hodnocení

Nerozumím?

hm*

Jestli myslíš položku 202, tak kdyby sis přečetl nápovědu (otazník vpravo), dozvěděl by ses, že "od 2016: vyplňte pouze tehdy, pokud na listu přiznáváte pozemky v pozdějším termínu podle ustanovení § 13a odst. 11 nebo odst. 12 zákona. V ostatních případech tuto kolonku nevyplňujte.".

Přiznáváš v pozdějším termínu? Ne. Tak proč tam píšeš?

hodnocení

Takže tady teda uvedu 2021 a v kolonce 202 nic?

Daň z nemovitých věcí - jaké zdaňovací období?
pckop1

Přesně tak.

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]