Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Autobusák, šichta o víkendech - zákoník

Od: mipro* odpovědí: 6 změna:

Ahoj rádcové

i přes to že jsem ležel v zákoníku práce, nejsem z toho moc moudrej.. Dokázal by mi někdo napsat zda to tak vůbec může být?

Jsem zaměstnán v krajském sektoru jako řidič linkového autobusu.. Od prosince máme nového dispečera a bohužel došlo ke změně šichet.. Od 1.ledna mám nařízenou 3 šichtu o víkendu v tomto měsíci. pokaždé v neděli.. tzn. jezdím pondělí až pátek cca od 3:50 do 14:20. sobota volno a pak znovu neděle až pátek ale to už odpolední - 14:30 až 00:15.. Tento měsíc mi byla nařízena týdenní dovolená abych si vybral zbytek staré.. Když jsem přišel za dispečerem, a vytočený jsem mu sdělil ať mi tuto neděli nedává tak mě odbyl větou že jsem měl týden dovolenou tak jsem odpočatý.. Může to tak být? rád bych taky měl někdy v klidu volný celý víkend.. Za předchozího dispečera jsem jezdil jen jednu neděli za měsíc a to jsem se sním ještě dohodl datum kdy se mi to hodí. a to vždy měsíc dopředu... u tohoto dispečera vím nedělní šichtu tak 4 dny před začátkem onoho víkendu.. tento dotaz se týká pouze zákoníku práce - nikoliv aetru.. Máme všechny spoje do 50km, takže na kartu nejezdíme.. Díky za případné rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Je to mezi vámi a dispečerem...
Asi to bude chtít lahvinku,nějakého dobrého a drahého pití...
svatoslav

To jistě dispečer neovlivní, je to prostě "furt v práci", málo řidičů... A pořád víc a víc spojů se v jř objevuje... KDO to má jezdit?

mipro*
hodnocení

spíš mu dám přes držku než lahvinku... Lidí je dost.. ale dost si jich vybrečelo že víkendy jezdit nebudou.. tak to odsírám já.. Manželka má protisměny takže se vidíme jen o víkendu.. a z toho jen jeden den :(.. takže asi to tedy dle zákona bude vše legál :(

svatoslav
hodnocení

0x

Nechci radit, ale co když máte (i my to tak máme v práci, svátek, pátek, Vánoce, všechno "jedno" jest) za svou práci placeno "fixem", čili fixní mzdou? A je jedno, zda jezdíte v neděli či ve středu. Ale víc jak 160 hodin bych za měsíc do práce chodit nechtěl... to si hlídejte, ty hodiny... Jeden řidič mi říkal, že má ranní Po-Pá a k tomu celou! neděli a druhý týden zase odpolední... to je brutus, pořád v práci... a třicet čistého jistě nemá...

mipro*
hodnocení

máme to hodinově.. Standart s jednou nedělí mám cca 190hod.. Vycházi to na cca 34tis čistého

hodnocení

0x
A proč mu to bereš? Hodinový fond máš splněný přes týden vrchovatě. Podívej se do plánovacího kalendáře :) Jinak na linky do 50km je přímo zákon tuším 589/2006.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]