Nejste přihlášen/a.
Prosím, jak to bude dál? Manžel má sjednáno důchodové pojištění, které si platí, asi už 17let, je sjednáno do jeho 65-ti let (jeho důchodový věk, podle data narození). Ale manžel je horník, který celý život fárá a půjde do důchodu ve svých 55-ti letech. To mu umožňuje zákon a nebude nic finančně tratit. jak to bude dál s jeho důchodovým pojištěním? Bude si ho moci celé vybrat, bez nějaké ztráty, nebo to vybrat nelze, až v těch 65-ti létech? Nebo bude moci čerpat jen nějakou poměrnou měsíční rentu? A bude muset dál pojištění platit, až do těch 65-ti let?
Děkuji za rady.
Promiňte bylo myšleno penzijní pojištění.
Děkuji, takže když půjdu do důchodu v 55 letech, tak ještě 5 let musím penzijko platit? A cpo když na to už nebudu mít, důchod bude menší, než plat, budu moct jen na těch 5 let, do 60 let, přestat platit? Nebo co navrhujete? A pak v těch 60-ti mi to najednou vyplatí, nebo budu dostávat jen nějakou rentu? Děkuji moc za info, vůbec tomui nerozumím.
Máte možnost požádat o snížení vkladů. Já jsem požadovala po odchodu do důchodu placení pouze 300 Kč měsíčně a proběhlo to zcela bez problémů. Tato výše se dá zvládnout i z průměrného důchodu.
Ani penzijko si nemusíte vybírat, mně bylo doporučeno důvěryhodnou osobou, že to mám nechat ležet, pokud nepotřebuju peníze. Nejlepší bude, když se budete na podmínky výběru informovat přímo u společnosti, u které máte penzijko uzavřeno (číst obchodní podmínky je vážně hrozná pruda) a po obdržení veškerých informací se rozumně rozhodnete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.