Nejste přihlášen/a.
Prosim o radu...Muj byvaly pritel mi dluzi 21tis.na tuto castku mam sepsanou smlouvu se vsemi dulezitymi udaji,
takze platnou.Ale v rijnu lonskeho roku ze me vylakal podvodem 1.500.-aby mohl jet k rodicum na Moravu.
Telefonoval prede mnou na urad soc.podpory,kde pobiral pravidelne davky pro nezamestnane.Mluvil s uredniciktera
mu davky vyplaci,a dohodnul s ni,ze ja mu pujcim 1.500.-a on mi preda plnou moc se kterou si pujdu jeho podporu
vyzvednout.Jenze plnou moc mi uz nedodal,tvrdil,ze ji posilal postou,me nic nedoslo.Zavolala jsem tedy dotycne urednici,
a ta mi zdelila,ze penize si vyzvedl on sam.pochopila jsem ze to byl na me pripraveny podvod.Zatim mi nevratil jeste ani
korunu,i kdyz splatnost na 21.000.-uz byla letos v unoru.Nejprve sliboval,ze vse vrati,az bude mit praci,tak jsem
cekala.potom uz praci mel,jezdil kamionem,ale zjistila jsem ze hraje automaty,a pro me penize porad nema.Zajela
jsem k jeho pritelkyni,kde on nacerno bydli,jednou me fyzicky napadl,a podruhe byla doma i ona,a sproste me vyhodila
od dveri,s tim,ze ho nezavola,a jeste na me zavolala policii a podala na me tr.oznameni.On u ni bydli uz asi 6let
ale neni tam trvale hlaseny,nahlasil se na radnici,asi kvuli exekutorum.Tvrdi ze nema ani svuj zadny majetek.Nyni je
opet bez zamestnani,pobira zase snad podporu.na internetu jsem nasla ze si zadaval inzeraty kdo mu pujci na
smenku...a vzapeti podava inzeraty ze on sam lidem poskytne pujcku,kdyz mu lidi poslou poplatek 1.200.-na postu na
jeho jmeno.nasla jsem ohlasy lidi,upozornovali na podvod,ze dotycny penize vybere,a pujcku neposkytne.Jestli nekdo
podal tr.oznameni,nevim.tento clovek zneuziva duvery lidi,a zije na jejich ukor.Prosim jak mam postupovat a penize dostat
zpet?poradi nekdo?dekuji
1. k půjčce 21 000 Kč - pošlete dopis s doručenkou na adresu dlužníka, kterým vyzvete dlužníka k úhradě dluhu, splatnost např. 14 dnů a uveďte, že pokud pohledávka nebude v této lhůtě uhrazena, budete ji vymáhat právní (soudní) cestou. Pokud se dopis vrátí jako nedoručený (uschovejte, neotvírejte) nebo dluh nebude uhrazen, tak požádejte místně příslušný soud o vydání platebního rozkazu. Pokud se v tomto neorientujete, využikte služeb advokáta.
2. podvodné jednání expřítele vůči třetím osobám - pokud jste přesvědčena (a máte důkazy), že expřítel páchá trestnou činnost nabídkou fiktivních půjček, pak podejte trestní oznámení na nejbližší služebně PČR nebo státním zastupitelství. Předpokládám, že máte svých starostí dost a komplikovat si život je přece jenom zbytečné - to je na vašem rozhodnutí.
3. vámi poskytnutá půjčka 1 500 Kč - na tuto "kauzu" zcela zapomeňte a částku 1 500 Kč si v domácím účetnictví zahrňte mezi nedobytné pohledávky - nemáte ani nejmenší šanci pohledávku dostat (pokud expřítel sám neuzná za vhodné ji uhradit).
Moc dekuji za Vasi radu ,budu postupovat podle Vasich instrukci a pote se obratim na soud,ale bojim se ze sve penize uz neuvidim,protoze dotycny nema trvale bydliste,zadny majetek,plno dluhu,a hlavne se vyhyba pracovat.
Víte jak to je, za blbost se platí a peníze se prostě nepůjčují, v podstatě není záruka vrácení, zvlášť když má holý zadek. A v dnešní době zvlášť. Pak ani soud, ani exekutor nepomůže. A u tč podvodu se mu musí dokázat úmysl nevrátit! Ono to nevrací ani rodina. Divná doba ... Třeba zkusit. Drahá zkušenost, ale jiní přišli o daleko vyšší částky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.