Nejste přihlášen/a.
Nasel bych tu nekoho, kdo by mi byl schopny doporucit nejaky outdoorovy nuz s pevnou čepelí a pouzdrem kolem 1000kč?
No. Mozna se tu najdou nejaka doporceni na supercool takticke noze z tech nejlepsich uhlikovych oceli a pokud mozno jeste rucni vyroby, ale ja mam letitou a velmi dobrou zkusenost s obycejnym KDS nozem z nerezu.
Vyrabi ho jeste dnes, akorat ten muj ma jeste pouzdro z poradneho kusu silne prave kuze a stal tehdy nejakych 250Kc.
kds.cz/...
Mam ho uz cca 26 let, pouzil sem ho nescetnekrat (a to i tu pilku), prosel se mnou celou Evropu. Da se do nej mlatit kamenem, stipat s nim, plastova rukojet se dobre drzi a nezebe, nevyvyklal se, dobre drzi ostri, snadno se brousi, pilka skutecne reze a drzi i po letech stale ostra. Vim, ze pokud ho neztratim, tak mi pri stale castem pozivani vydrzi do smrti.
Nozu s pevnou cepeli mam vic, ale at premyslim jak premyslim, nenapada me za ta leta praktickeho pouzivani nic, v cem by byl tenhle pro outdoorove pouziti spatny.
Mozna ten otvirak je zbytecny a teoreticky to snizuje pevnost, ale prakticky to nikdy nicemu nevadilo. Ba prve naopak si myslim, ze takto obycejny nuz odvede prace vice, pac diky cene se o nej majitel neboji a pouziva ho nadoraz - a tedy vice, nez nejaky drahy, i kdyz treba kvalitnejsi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.