Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mohl by mi prosím vás někdo poradit, na jakých webových stránkách by se dal najít nějaký solidní hodinový manžel nebo instalatér či topenář, který bude jednak mít nějakou kvalifikaci a odbornost, ale hlavně bude mít zájem i o drobnou zakázku?
Potřebuju v domě vyměnit několik vodovodních baterií, dále bych potřeboval opravit kohouty u pračky na vodu, kohouty u topení a opravit po elektrické stránce ohřívač vody a už minimálně čtvrt roku na to nemůžu nikoho sehnat. Jsem z Českobudějovicka, zkoušel jsem NejŘemeslníky, dvakrát se neozval vůbec nikdo, teď se ozvaly nějaké firmy, ale dál už nereagují. Oslovil jsem i několik hodinových manželů a taky nikdo.
Klidně bych se do daných oprav nebo výměn pustil sám, ale mám zdravotní problémy a na tyto práce nestačím, proto si musím jednat, mám zakoupený i materiál, jde mi čistě o to sehnat někoho na samotnou práci. Bohužel vzhledem ke zdravotním problémům mám i malý příjem, tak hledám někoho cenově dostupného.
Poradí mi někdo prakticky, na jakých stránkách bych měl hledat, aby to mělo nějaký úspěch? Nebo se i v dnešní složité době mají všichni jak prasata v žitě a nikdo nemá zájem o drobnou zakázku třeba i melouchem po práci? Klidně bez účtenky, hlavní je pro mě kvalitně odvedená práce. Budu rád za každou radu, děkuji předem.
Vidím že je to problém sehnat někoho v celé republice.Nikam nepište až vůbec ne na nějaké servry typu Nejremeslnici atd...lempl vedle lempla..
Potřeboval jsem drobné ! zednické,instalterské,elektrikářské topenářské práce atd...Někoho sehnat těžký ukol každý ohrnoval nos...
Tak jsem šel postupně do odbchodu pro instalaterské potřeby,zednické,elektrikářské atd..Vím že tam ty kontakty mají, tak jsem všude poprosil o kontakt a doporučení na řemeslníka pokud možno klidného,staršího,nikam nespěchajícho a nejlépe v důchodu.Všude jsem dostal čísla a kontakty.
Světe div se...všechno klaplo.Sehnal jsem.Důchodci stará škola,trpělivost,pečlivost ,kvalita,žádný spěch.Na tyhle drobnosti ideál.
Zkuste můj postup v poptávce.
U Nejřemeslníků se nemůžeš divit, tam musí být každý drahý, aby zvládal platit ty provize, jsou to zloději a postupně zdražovali, tak když mi zavolali, proč si nezaplatim, abych se dostával ke kontaktům, i když měli právě malý zakázky být bez něj, tak jsem je poslal do pryč a zrušil jsem registraci.
Důchodce, který u elektriky neumí správně zapojit proudový chránič je peklo (oni mnohdy nejdou s dobou). Stejně jako fušeři na nejřemeslníci.
Důchodce vodař rozhodně nebude mít vybavení na letování mědi nebo svařování PP trubek. Bude mít tak maximálně pár stranových klíčů, koudel a sikovky.
A proč by důchodce nemohl mít vybavení? Nebo myslíš, že před důchodem nedělal? A nebo nářadí nepotřeboval?
Pokud nebyl podnikatel musel nářadí vrátit zaměstnavateli.
Dávno už nejsou trubky v olovu.
Když jsem byl na internátu, tak nám tu jeden takový případ řádil. Neuměl navrtat ani kachličku. Ono není divu, když za komárů byla jen jedna vrtačka bez regulace otáček a vrtáky do železa.
Kolik důchodců si na stáří pořídí kvalitní a současné vybavení? Ze svého?
Kolik důchodců elektrikářů má ve vybavení k testu proudových chráníčů nebo testů izolace? Maximálně fázovku a vadasku z dob minulích.
Ale mohou být vyjímky (10%)
Kombinačky a rybička. Neber si to osobně. Jen jsem chtěl říct, že to není tak přímočaré. I na nej řemeslníci mohli začínat borci, ale ti, pokud jsou šikovní vesměs nestíhají a nemají čas. natož aby byli na takovém serveru.
Jano, to mluvte o štěstí. U nás je jedna firma instalatérská, která by to i zvládla, i v minulosti tu něco už měnili, ale radši vezmou nějakou větší zakázku, kde mění celé rozvody, tak z toho (zatím) nic nebylo, je to pro ně prostě lukrativnější. Někoho dalšího nedoporučili. V podobném obchodě s instalatérskýma potřebama, mladí prodavači, taky nikoho neznají, jen prodávají (jak už někdo někde psal trefně, spíše podávají).
Myslím, že na těch NejŘemeslnících by se někdo i našel, co tam vidím z těch výsledných poptávek, tak jsou lokality, kam přijdou i na drobnosti. Tady na Českobudějovicku ne. Ozval se jeden hned první den poptávky a na ty drobnosti převážně inastalatérské, v podstatě jen za práci, že by to prý stálo 7 000 Kč. Doprava cca 20 km, při vší úctě, přijde mi to moc.
Jak jsem psal níže, důchodce by byl ideální, ale jak jsem psal, už nemají zdraví. Na ty věci, co potřebuji, jim ten základ bohatě stačí. Vyměnit kohoutkové baterie za ty samé kohoutkové, nějaká drobná elektrikařina, přesně to, co stačilo tak před 30 lety, nic extra.
Kdyby se toho chytnul někdo z těch NejŘemeslníků nebo podobných, tak taky mohl mít pěknou reklamu z toho, že je stále někdo, kdo umí vyměnit a zabývá se staršími věcmi, které doma jistě spousta lidí ještě má a potřebují je opravovat. Problém je ten, že dneska to není žádoucí, dneska se chce, aby řemeslník měl práci (kterou stejně má i tak nad hlavu) a aby se věci měnily každou chvíli. Zapomíná se na to, že ne každý má dneska možnost takové řemeslníky zaplatit a hlavně sehnat...
Ostatně dnes ani neseženete nikoho, kdo by opravil starou pračku Tatramat, ani toho důchodce, přestože díly na to máte, jde jenom o práci.
Jojo, tak to jste asi světlá výjimka, přesně někoho takového bych potřeboval. Známí nějací jsou, v důchodu, rozumí tomu, ale už na to bohužel nemají zdraví. Dřív byl jeden elektrikář, opravil skoro všechno, ale nedávno jeho manželka řekla, ať se radši pozve někdo jiný, že je roztržitý, špatně vidí a neví, kde mu hlava stojí, to víte, je to taky zodpovědnost. Další elektrikář taky v důchodu skoro to samý, když tu byl nějaký zkrat v elektrice, tak to opravil, ale říkal, že už po židlích do výšky lézt nebude do těch elektrikářských krabiček, že má špatné nohy a taky asi umí jen něco, na opravu bojleru se moc netvářil, přitom myslím, že by to měl umět a jde jenom o propojení termostatů, a někoho dalšího mi ani jeden z nich nedoporučil. Takže důchodci určitě umí, ale už nemají zdraví, bohužel. Další věc a zkušenost, většina stejně chce hlavně peníze. Něco dobrého na zub by se určitě našlo, třeba domácí vajíčka, králík, domácí ovoce, či něco podobného, nebo i ten alkohol, podle mě ani to dnes moc neletí.
Jana222 - přeně jste to popsal. Jen slůvko nezneužít bych nahradil nevyužít. Bohužel je tu ještě jeden efekt - roky sháním parťáka. Bez šance,nesehnal jsem chlapa,kterého bych mohl bez obav poslat na zakázku...
Vubec nic proti Vám.Ale doba je bohužel taková a dospěla do takového stavu že řemeslník si milostivě vybírá zákazníka a ten se klepe zda řemeslník odmítne nebo ne.A to je prostě špatně a trh se dostal do opačného stavu.A to jen díky tomu že každý rodič cpe děcko na VŠ.Chce doma mít doktora,právníka prostě pána z kanceláře...a na prestižním místě.Přitom 80% dětiček na to nemá nebo nenajde pak místo protože tady je ten trh zase špatně nastaven a je přetlak.
Prostě je Vás málo tak proč toho nezneužít.Vlastně to i chápu...
Jojo, to plně chápu, bohužel to tak je, a je to nastavené celé úplně obrácené, můžu to i osobně potvrdit. Můžu vám říct, že kdybych měl zdraví, tak klidně dnes na učební obor jdu, případně si k tomu dodělat nástavbu, a práci dnes máte zajištěnou, bohužel na to zdraví nemám, a nedostal bych ani to zdravotní potvrzení, a jelikož mám závratě z výšek, hůře vidím, mám poruchu motoriky, občasný třas v rukou, s tím, že mi věci z rukou padají a nemám v nich ani potřebnou sílu, at., tak si ani ty vod. baterie nevyměním, přestože tam jde jenom o to, vyšroubovat jednu a nasadit tu samou jinou. Takže se i na tyto drobnosti musí jednat, protože to člověk zdravotně nezvládá, ne že by to byl ten případ, že si spousta lidí zdravých ani doma nevymění žárovku. Tak jsem holt vystudoval administrativu, ale i tady je člověk pak bitej, protože potřebuji díky zdravotním problémům pracovat ideálně na zkrácený úvazek a kompenzace od státu nebo i pro zaměstnavatele ze strany státu nejsou moc lukrativní, tak holt přijmou radši někoho zdravého, u koho mají nějakou jistotu (a který by klidně mohl dělat instalatéra, protože na to zdraví má, ale je tak jak píšete vy). No takže pak výsledek je ten, že je prostě nutnost hledat někoho levnějšího, protože peníze zkrátka nejsou, kdyby člověk měl nějaké odpovídající kompenzace ze strany státu nebo zaměstnavatele, které by mu kompenzovaly špatný zdravotní stav, tak samozřejmě nemá problém obecně vzato připlatit a nějak kvalitně ocenit práci odborného řemeslníka. Zkrátka Kocourkov.
Ta děcka jsou vesměs ve školách řemesel nepoužitelná. Učitelé se dostatečně neangažují a děcka spíš hledí do tabletů. Vidím to na vrakáčích, kdy taková děcka ani neumí demontovat rádio a nechají ho okousané a urvané nějakým šroubovákem.
Dříve byla děcka vedená rodiči a bylo více kutilství. Viděli to doma a do škol šli už s nějakým základem zručnosti. To dnes vymizelo!
tak pokud vim tak hodinovi manzele delaji jen prave takove drobne prace jako privrtani skrinek, vymena vodovodni baterie, atd
Ano, to právě vím, už jsem oslovil tři e-mailem, a ani jeden neměl slušnost odpovědět, že nemá zájem. Takže zatím...asi tak. Jelikož mám vadu řeči, tak si s lidma spíš píšu, než volám.
Taky mám vadu řeči, ale nesnáším, když někdo něco potřebuje a myslí si, že budu odpovídat na hromadně odeslané poptávky na práci. Jestli něco chceš, tak zavolej a nepiš, v obchodě si taky s prodavačkou píšeš? Jedině že bys byl němý a nedokázal by ses domluvit s nikým.
Máš tam pár drobností, který odrazujou lidi, máš svůj materiál a chceš to jenom za levnou práci a ještě čekáš, že ti budou práci nabízet sami.
No právěže každý e-mail nebo poptávku adresuji a upravuji extra a posílám zvlášť, daného řemeslníkovi, podle toho, v čem dle informací asi nejvíce vyniká, žádná není úplně stejná. Řemeslníky vyhledávám samozřejmě i sám, ale třeba ten web NejŘemeslníci funguje na obu vlnách, můžu oslovit já je přímo, i oni mě, pokud mají zájem. Materiál jsem si pořídil z jednoduchého důvodu - jsou to většinou věci, které už se dnes nedají moc sehnat. Uznávám, že jdu v tomto trochu proti proudu, nechci podporovat dnešní konzum a taky si každou chvíli řemeslníky zvát, takže jsem si nakoupil věci, které budou sloužit dalších 20 nebo 30 let, a ne jako dnešní šunty, na to bych ostatně neměl ani peníze, takže je to i nutnost.
ten email je mozna ta chyba, ja na www stranky nikdy email nedaval a pokud uz mi na nej nahodou nekdo napise tak taky neodepisuju, mam prace az az a tim se zdrzovat nebudu, je to neco jako lidi kteri jednou prozvoni a cekaji ze jim budu volat zpatky, proste kdyz neco chces tak normalne zavolej, vada reci neni az takovy problem, nebo at ti tam nekdo zavola
jurajjuraj: To je pro mne zajímavý poznatek, že na mail zásadně neodpovídáš. Dosud jsem mail považoval za nejlepší způsob, protože neotravuje, neruší, nevytrhává z práce, nemusí se řešit "hned teď", nenastává takové to "já teď řídím a nemůžu si to napsat, ...", neztratí se (skara, kam jsem dal, jak mi včera volal ten ...), můžu si cokoliv zjistit (já teď nevím ... pozítří? ... co to je za den?, moment ... ), ... až má čověk čas, tak si ho přečte a odpoví. Takže jsem taky mailoval. A idioti idiotský se ani nenamáhali odpovědět, že nechtějí (mohli si dost vydělat). A teď se dočtu, že on je to asi u řemeslníků princip. Zajímavé a leccos by se tím vysvětlilo. Tak dobrá, příště tedy zkusím použít tu technologii 18. století.
Já osobně bych naopak nikomu nezvednul telefon. Jestli něco chce, ať mi napíše a až budu mít čas, přečtu si to a odpovím. Ne, že hned teď všechno pustím a budu se s někým vykecávat a dohadovat.
Pokud mi přijde mail, kde hned na začátku vidím, že je to poptávka, tak to okamžitě mažu, ani to nedočtu do konce.
Jestli někdo něco chce, tak ať zavolá, stejně si zavolat musíme a oni jenom šetří, aby neutráceli za kredit, stejně jako někteří jenom prozvoní.
Noj o ale to ať si pak páni řemeslníci nestěžují, že nestíhají, když se schválně nechají pořád vyrušovat od práce. Vlastně, oni si ani nestěžují, oni se cítí strašně důležití, když nestíhají. No tak nic.
po telefonu si toho domluvim mnohem vic a zjistim od zakaznika hned co potrebuju vedet, meilovani je nekdy na hodne dlouho, telefony brat nemusis, nikdo te nenuti, je to tvoje vec, me vyhovuje telefon a urcite mi nikdo nebude nutit svoje nazory,jestli je neco z toho nebo onoho stoleti je uplne jedno
pokud bych po nekom neco potreboval a on mi rekne ze domluva jen emailem, tak si hledam nekoho jineho
jurajjuraj: Já přece ale nevynucuju "jen mail". Prostě jsem napsal mail, protože ho považuju za mnohem lepší a protože ho na webu mají uveden. Kdyby odepsali "zavolej", nebyl by žádný problém a zavolal bych jim. Kdyby na web napsali "mail nemáme" nebo "nepište, neumíme číst", tak bych taky použil jiný dostupný kontakt. Ale oni mail mají, zveřejňují ho a když jim napíšu, tak mlčí, jak kdyby už neexistovali, idioti.
To víš, řemeslníků je nedostatek, tak si vybírají a můžou si dovolit na svůj uvedený kontakt kašlat.. A tobě nezbyde než zavolat uprosit a přeplatit aby se uráčel k tobě zajít pro prachy (a ještě 90% z nich práci ošidí - jde jim o rychlý prach za co nejmíň práce)
Nejlíp přes známé/ rodinu najít někoho kdo ti to udělá, přehodit baterii není oprava raketoplánu v kosmu... Ty vypadáš že víš jak na to tak klidně můžeš mlaďochovi udělat kurz výměny baterie apod. Materiál objednáš v e-shopu a přijede ti ke dveřím..
No mně přijde právě taky mail lepší. Myslím jako prvotní komunikace. Jednak myslím, že spousta řemeslníků stejně má dneska internet v mobilu, tak už je jedno, jestli volají nebo kouknou na e-mail, dneska je to i taková nutnost. Navíc, jak se zde píše, tak když jsou někde na zakázce, někdo jim zavolá, a pak pokračují v práci, tak na to stejně pak mohou zapomenout, takhle si to můžou přečíst v klidu. Výhodu v tom má i v tom, že já i oni mají podklady, co se domluvilo, po telefonu, když to nejsou smsky, je to tvrzení proti tvrzení, pokud se to nějak nenahrává. Navíc je třeba vidět, co je přesně třeba. Do mailu pošlete fotky, při volání těžko. Ušetří se cesta, kterou řemeslník tráví tím, že se přijde podívat a pak z toho třeba nic není, takhle koukne do mailu, prohlédne si, a řekne si, zda se mu do toho chce, nebo ne. Když je pak konkrétní zájem, lze si posléze i zavolat. S tím, že když ten mail uvedený někde veřejně mají, tak by jej také měli nějak používat.
Děkuji, ale jsem cca 20 km od Budějovic, takže bych potřeboval spíš někoho bližšího, aby samotná doprava nebyla zbytečně moc drahá.
opravy1
Podle mě zbytečně přemýšlíš a vymýšlíš výmluvy. 20km od ČB je i směr Tábor...Ale ok, budu předpokládat opačný směr. No a nenapadlo tě, že třeba bude i tento člověk dělat něco v ČB a pak bude snažší dohoda jak účtovat cestu? Za zeptání nic nedáš ne? Nebo myslíš, že najdeš tímto způsobem někoho vedle ze vsi/města?
Také to vidím na požadavek německé kvality za českou cenu. A připomíná mi to jednoho známého, který vždy vymýšlel proč něco nejde než aby vymyslel jak to zařídit aby to šlo.
A zkoušel jste volat namísto psaní mailů? Jakou máte vadu řeči nebo jak co vyslovujete, že nechcete volat? Třeba by vám v pohodě rozuměli a pochopili to, i když chápu, že jestli je to nějaká větší vada řeči, tak to omezuje. Tak to zkuste, snad to pomůže. (Jinak i s vadou řeči se dá něco v dospělosti udělat, pokud vám to vadí).
Zakoktávám se a mám i špatnou výslovnost. Samozřejmě když není přímo zbytí, tak i volám, ale pokud to jde, tak spíš mail, zejména při začátku komunikace. Navíc se tomu víc věnuji spíš o víkendu, kdy mi přijde i trochu nevhodné, někomu volat, zejména v neděli.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.