Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď v sml. na dobu neurčitou

Od: okee odpovědí: 6 změna:

Ahoj chci vědět názor. Jsem ve firmě rok a skoro 3 měsíce. Náš zaměstnavatel je neskutečný extrémista. Jak se mu něco sebemenšího nelíbí,tak řve jak tur. Má svoje oblíbence a na ostatní je jako pes.Vhrožoval mi třeba vyhazovem,když jsem nechtěl prodat něco nesprávně opraveného,že vpodstatě musím lhát a přesvedčovat zákazníka,že to je OK. Jsme zaměstnanec co firmě dokáže hodně vydělat čehož si neváží a nevidí ikdyž je to prokazatelné proti předchozím xx kolegům (za 25 let se vystřídalo cca 160 lidí) z toho na mojí pozici jen za 10 let min 8!.

Ale o co mi jde občas když má krámy mi vytkne nesmysly jako neumytý hrnek nebo 3 papíry na stole apd.Ale nikdy jsme nedostal žádné napomenutí písemně třeba za kouření což na mě mechoši vytahují,že si stěžoval,ale nikdy mi to neřekl do očí! natoš písmenou důtku apd.

Nyní tam mám za bývalého kolegu vedoucího s 10 letou praxí nového holegu o skoro 10 let mladšího bez praxe a celý servis vpodstatě vedu koryguji a vedu já! Všeci chodí za mnou se vším. zase tka mi to nevadí,ale vadí mi,že to Majitle nevidí a je schopný na vše říct,že to je moje práce i na to,že mám výkony skoro 2x takové jak předchozí lidi! Stejně je mu to málo a nemá mě rád.

No a v pátek se dívám,že vyšel inzerát na moji pozici! Nic mi majitle nenaznačil.akorát říkal tomu novému,že si s ním chce promluvit.

Volal jsem tedy bývalému kolegovi jestli něco netuší, protože dálkově ještě pomáhá tomu novému a on mi řekl,že si myslí,že spíš hledá za toho nového,protože je ve zkušební době a já byhc musle udělat nejaký velký průser aby mohl rozvázat poměr na dobu neurčitou. Jenže tento majitel je takový,že. on je ředitel zeměkoule a každému se vysměje,že ho jeho právnávník roznese ať nikdo nic nezkouší! Vyhodil teď třeba prodejce , za to,že zákazníkovi co enchtěl dráhe kola ze servisu jiné v Praze,protože z toho neměl marži. Nakonec ,protože ho zná půlka republiky a nikdo se se nehlásí,a neměl žádný důvod k rozvázání prac poměru, prodeje podepsla dohdu a našel si jiné místo,ale s emnou to tka jendoduchý není: práce není a vybírat si ze zdravotních důvodů nemůžu.

dotaz tedy zní v jakých případech by mě mohl donutit pdoepsat dohodu o výpovědi? Nebo za co mě může vyhodit? mám úplně zkažený víkend. Všeci mě přesvedčují jak to bude na toho nového koleguale to by tam byla práce vedoucího zaprvé a zadruhé mechoš co tam je 16 let mi říkal jak to bylo s odchody a vyhazovy ostatních,že tma jistou práci mají jen cca 4 jeho miláčči z cca 12 lidí.

Prosím o názor. Táta mi ekl,že se ho mám zítra hned zeptat co to je,ale jsme uplně vystresovaný.Logicky počkám co bdue řešit s tím novým vedoucím mu řekl: budete mít hvilku? chci s váma něco důležité probrat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nahrávejte to a pak to třeba pusťe majiteli.

re4zon
hodnocení

0x
Nestahujte kalhoty, kdyz je brod daleko. A jestli je zamestnavatel takovy, jak popisujete, tak ty jeho vylevy neberte vazne, nebo si najdete jinou praci. Jiny uz asi nebude.
Jestli vas bude chtit vyhodit, tak to udela tak nebo onak, tomu nezabranite. Vzdycky si najde zpusob. K dohode vas nedonuti, kdyz ji nepodepisete. Ale pokud to neni uplny blbec, tak nekoho s dobrymi vysledky vyhazovat nebude.
okee
hodnocení

Jak rikam tech mist je jak safranu a treba nejbliz pres 100 km.

Treba ted v coronaviru nam rekl na konci roku,ze jsme to nejak prezili s odrenyma usma,ale ted uz bude muset delat nejake opatreni a pritom ja vim,ze diky me jsme meli lepsi vysledky jak roky pred tim. Mu je vse malo aj kdyby byl vynos 10 milionu rocne. Odpoved je je to vase prace! Nikomu neprida treba ani za 5 let. Karosar dokonce za 20 let nedostal temer pridane.Takze zitra se teda ukaze. Me,ale stve,ze proste normalni zamestnavatel by si me pozval na koberecek dal dutku pohozil,ale tady?

Zkuste si najít něco o neplatném rozvázání pracovního poměru, snad Vás to uklidní. Soudy obvykle dají zapravdu zaměstnanci a mohou se táhnout roky. Za celou tu dobu Vám zaměstnavatel platí průměr. Mám pocit, že Váš zaměstnavatel má slušně nakročeno k podobnému problému - stačí poučený zaměstnanec, a z-tel, který považuje zákoník práce za něco na vycpání špic, narazí.

iz*
hodnocení

0x

Dohodu o rozvázání pracovního poměru lze uzavřít pouze v případě, že s tím souhlasí obě strany.

Nebudete-li chtít dohodu uzavřít, nemůže Vás zaměstnavatel donutit ji podepsat. (Mne by nikdo nedonutil podepsat něco, co podepsat nechci.)

Bude-li Vám zaměstnavatel chtít dát výpověď, dá Vám ji > tomu nelze nijak zabránit.

okee
hodnocení

Takze kolega se majitele an to ptal a ten mu rekl takovou kravinu: nemusite se oba bat ja si delam jen pruzkum trhu jaci jsou lide v nabidce! Mu konci za mesic zkusebka je mu 24 let nema temer zadnou praxi a prijal ho na pozici vedouciho proti me co ma praxi skoro 7 let a je o 9 let starsi! Veci podrizeni poslouchaji me a chodi stejne za mnou a on vpodstate posloucha me jinak to ani nejde. Tahle situace me dokonce donutila jit na pohovor jinam,ale nabidka mi utekla,ze jsme nemohl nastoupit ihned.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]