Nejste přihlášen/a.
Myslím, že riziko je stejné jako u všech jiných očkování. Někdo může mít těžkou reakci a někdo o očkování ani nebude vědět, bude bez vedlejších účinků. Lékaři se vždy před očkováním ptají, jak člověk snášel všechna předchozí očkování v dětství, a jestli někdy byla nadměrně špatná reakce. Ptají se na alergie, nemoce apod.
Vážné zdravotní potíže při očkování na covid - záleží, jaké potíže. Situaci musí individuálně vyhodnotit lékař podle zdravotního stavu člověka. Také se musí zvážit, zda je větší přínos očkování anebo zda by mohlo mít případné chycení koronaviru nějaké závažné až smrtící účinky u člověka s těmi vážnými zdravotními potížemi.
Ne, žádné očkování neochrání na 100%. Vždy se najdou lidé, kteří na očkování nezareagují a protilátky se jim nevytvoří nebo se protilátky vytvoří pouze v omezené míře.
Ano, nechám se naočkovat, i když nepatím do rizikové skupiny. Covid je svinstvo.
Já se očkovat nechám.Hlavně a jen z toho důvodu.Aby až zavedou Covid pas...tak abych si mohl zajít do restaurace,kina,hotelu..Čest. Je to jako za komunistů,kdo podepsal (nic ho to nestálo) a vstoupil do strany,měl Svatej pokoj a mohl si žít.
Nevím, proč do toho motáte komanče. Když cestujete do Afriky, tak ve spoustě států je povinné mít očkování mj, proti žluté zimnici a nikomu to nepřijde nějak přehnané.
Nebo že by se komanči přesunuli do Afriky?
promon...připadá mi to jako vhodná metafora.Tehdy za komunistů...Taky,kdo podepsal a sklopil hlavu,přistoupil na dané podmínky,tleskal,kdy se mělo tleskat,uznávat jen a jen jednu pravdu,tak se měl dobře.A dnes,když se necháte očkovat,tak budete mít štempl v Covid pasu a budete moci do restaurace...jen to píšu a ..a radši nic nenapíšu.nemá to cenu.
Tato otázka se tu již několikrát objevila.
Jak moc je očkování riziko vedlejších příznaků?***Izrael minulý týden hlásil, 0,07, nebo 0,7%, nepamatuji si, desetiny, či setiny procenta, každopádně je to minimum. Každopádně následky pominuly.
Když má někdo jiné vážně zdravotní potíže, neublíží očkování proti Kovid?***Musíte specifikovat, co jsou vážné potíže a obrátit se jedině na lékaře.
Ochrání to před tímto virem 100%?***Nikoliv, neochrání to před nakažením. Jen velmi zmírní důsledky a příznaky nakažení.
Určitě se nechám očkovat.
O zmírnění se dá hodně diskutovat. V podstatě to je stejné jako s Covid-19. někdo nepozná nic a jiný se sesype. stejně tak po očkování. Po prvním jak kdo, po druhém v hodně případech a dokonce je několik důchodců v našem pečovatelském zařízení i po druhém očkování nakaženo a nic moc. Přesně jako cokoliv jiného. 50:50 .
Nechám se očkovat. Jen proočkovaná společnost se zase může vrátit k normálu Každý lék má nějaké vedlejší účinky. Vemte si je Brufen, antikoncepci apod., kolik lidí to polyká a vůbec nepřemýšlí nad mínusy.
Ještě k očkování: Vzteklinu u psů jsme úplně zlikvidovali jen díky tomu, že se očkuje téměř 100% psů. Totéž bylo i s některými nemocemi u dětí, ale jak se snížila proočkovanost, už se tu objevují ve větší míře.
Před pár lety naše 3,5 měsíční vnučka málem umřela na černý kašel, ale jen díky dobré lékařské péči a taky proto, že už ve 2 měsících prodělala první očkování, přežila.
Naše generace totiž už nezažila masové umírání na tetanus, tuberu, spalničky a podobné nemoci, tak proto se spousta lidí staví k očkování tak chladně.
Mohlo by se na první pohled zdát, že zcela jistě budu muset být nějaký zarputilý "antivaxer" (ANO, PŘESNĚ TEN, KTERÝ ODPÍRÁ VOSKOVÁNÍ JABLEK A AUT) a popírač vědeckého pokroku. Musím vás zklamat, nejsem ani jedno. Doma ve skříni se mi ještě někde válí mezinárodní očkovací průkaz, který jsem si kvůli svým cestám do zemí třetího světa nechal vystavit jako jakousi připomínku toho, čím a kdy jsem se nechal očkovat, případně jako potvrzení a doklad pro případ, pokud by ho na hranicích někdo vyžadoval.
Popravdě, nepamatuji se, že bych se s ním někde musel prokazovat. Rozhodně si také nepamatuji, že by mi někdo někde podmiňoval vstup do restaurace nebo návštěvu kina očkováním. Očkovací průkaz sloužil primárně pro moji potřebu a nechal jsem si ho vystavit zcela dobrovolně a ze svobodné vůle. Očkování jsem také celý svůj život bral jako ochranu vlastního zdraví, to byl z mého pohledu a stále je, ten hlavní bonus proč podstupovat vakcinaci. Bylo mi milejší nechat se očkovat proti břišnímu tyfu nebo žloutence, než riskovat vážné zdravotní komplikace v zemi s mizerným nebo mnohdy i téměř neexistujícím zdravotnickým systémem. Vždy jsem si dával na misku vah výhody a nevýhody očkování s dopadem na mé zdraví. Jestliže výhody převažovaly, s vakcinací jsem neváhal. Ostatně není to tak dávno, kdy jsem se nechával přeočkovávat proti tetanu.
To co jsem popsal, fungovalo ale ve "starém" světě. V "novém" světě, jakoby nic z toho neexistovalo. Najednou se očkování nebere primárně jako ochrana vlastního zdraví, najednou je na očkování nahlíženo jako na jakousi vstupenku do "normálního" života, jako na možnost získat výhody a větší práva oproti těm, co očkováni nejsou. Z očkování se tak stává zcela viditelný nástroj segregace. Najednou je nám říkáno, že základní lidská práva a svobody, které nám vláda v rozporu se zákonem mafiánsky zcizila, nám milostivě vrátí jedině tehdy, necháme-li se očkovat a dobrovolně se vzdáme svého soukromí v podobě státní aplikace s QR kódem. Tato perverze je navíc vydávána za novou normalitu. Najednou se medicínský rozměr očkování změnil v cosi jiného. Očkování v rukou státu se tak stává nástrojem, jak si vynucovat slepou poslušnost bez otázek. Místo přesvědčování a vysvětlování vidíme nátlak, vyhrožování a podmiňováni si. Chování státu, jeho představitelů a státem placených nomenklaturních odborníků tak připomíná ve stále větší míře chování šmejdů, kteří vám pod nátlakem chtějí prodat rezavé, předražené hrnce.
To vše jsou důvody, proč se proti Covidu osobně očkovat NENECHÁM. Ne snad, že bych měl z vakcíny jako takové strach nebo obavu. Ale z principu věci nemohu a ani nechci podporovat tyto šmejdské praktiky a rozhodně nehodlám státu posvětit zavádění aplikace, která bude ve svém výsledku začátkem nefalšovaného apartheidu a segregace v naší společnosti, ztrátou naší již tak nalomené svobody a neradostnou vyhlídkou toho, že stát si začne naši poslušnost podmiňovat ve stále více oblastech našeho života. To je z mého pohledu absolutně nepřijatelné. V tomto ohledu už nejde o zdraví, ale o nástroj kontroly a represe. Nehodlám přistupovat na falešnou hru a myšlenkový konstrukt, že očkování je jediná cesta jak se vyhnout lockdownu a omezování našeho života. Bohužel spousta lidí na tuto lež přistoupila. Rozhodně také nehodlám přistupovat na to, že nám stát bude dávat jakési propustky do "normálního" života, podmíněné dnes očkováním, zítra třeba tím, že nebudeme smět jíst maso, pít alkohol nebo jezdit autem. Co je na takovém životě "normálního" nevím. Nikdo tak nebude nikdy vědět, kdy se mu ve státem zřízené aplikaci rozsvítí červená, protože zrovna neprokázal státu svoji poslušnost.
Toto téma je zde pořád dokola. Je stále více ochrnutí po očkování nebo jiné následky u někoho jiného nic. Můžete si vybrat. Poku to postihne vás, máte smůlu. Pokud zemřete, bude vám to fuk... Délka účinnosti asi 4 měsíce.
Zkuste se někdy podívat jak je to doopravdy. Proč myslíte že Hamáček nepustil policejní smečku na lidi při poslední "demonstraci"? Tady nejde o očkování ani ze strany vlády ani ze strany těch protestujících.
Zatím buďme rádi že si můžem aspoň zanadávat, vypadá to že zanedlouho ta možnost nebude
Otázka - Nechali byste se /necháte se očkovat, Covid? Odpověď - Ano, necháte se očkovat,všichni! První vlaštovka už je venku, asociace zdravotních pojišťoven vymýšlí, jak přitvrdit vůči neočkovaným. Očekávám další kroky, zákaz vstupu někam moc nefunguje, tak se nabízí - vyšší zdravotní pojištění neočkovaným, spoluúčast na léčbě čehokoliv, co půjde jen trošku napasovat na covid, třeba vyšší daně neočkovaným... Ono se něco najde...
Budu se tomu vyhýbat, pokud to jen trochu půjde.
Promone, ad nepojištěné auto - už vidím tu reklamu - Očkovaným dáme slevu na zákonné (a vlastně jakékoliv) pojištění. V praxi to nenápadně zdraží o 20 procent a těm, co prokáží očkování,dají slevu 15 procent. Tady je možností.... Když si můžou dovolit v hospodě vyžadovat nějací úředníci a citypolice informace o mém zdravotním stavu, jde udělat cokoliv. Na nějakou ústavu, listinu práv a svobod, GPDR, a.p se trusí, protože Covid přece...
Upřímně řečeno bych se té finanční spoluúčasti na pojištění nedivil. On totiž pobyt na JIP stojí nemalé prachy a pokud se tam dotyčný dostane kvůli tomu, že odmítl očkování přijde mi tudíž logické, že se bude podílet na financování důsledků svého rozhodnutí. Podobně jako když nabouráte nepojištěným autem jde škoda za Vámi.
lososáku a ostatní Vaše nicky, vždyť Vás nikdo nenutí, ani Vás nikdo nenutí urážet jiné, když mají jiný názor.
Nebo Vám někdo sdělil urážku, že jste ...
To petrwoods - přesně napsáno
Fakt se řehtám těm předpos.aným týpkům, kteří kolabují z očkování. Pak dává smysl, že se mimina očkují proti všemu možnému jako nemluvňata -člověk by nevěřil, kolik keců kolem toho někteří dokáží vypotit
Ne očkovat se nenechám. Vir mutuje a nevěřím, že vakciny jsou dostatečně účinné a dostatečně odzkoušené a přesto na nich farmaceutické firmy vydělávají velké peníze. Jestli vám očkování neublíží musí rozhodnout váš lékař, ale myslím, že ani on to nemůže vědět jistě. Konečné rozhodnutí zůstane stejně na vás, záleží jestli se budete bát víc očkování nebo covidu.
Už se stalo! Je mi 71 a mám obě dávky bez problémů, druhou v květnu. Dostala jsem cerifikát a už se balím na na cesty, Mohu se prokazovat v penzionech a budu mít bez problémů vstup na bazény, stadiony,...A jestli něco covidového potkám, tak se ubráním...
Ti, co se bojí cévních potíží, ti by měli už týden předem brát něco na ředění krve a pod.. Konzultovat to se svým obvoďákem. Jinak v naší široké rodině po očkování nikdo příliš netrpěl ani nepadl.
@honzas1 - Naockovat se pujdu v pripade, ze je u meho zdravotniho stavu predpoklad tezkeho prubehu nemoci, pripadne jsem duchodce.
Jsem oboje a mimoto vím, jak vypadá ta "horší verze" nemoci - šla jsem na první možný termín. Případné následky (po 3 týdnech od 2. dávky zatím žádné) hodnotím jako přijatelné riziko.
Když má někdo jiné vážně zdravotní potíže, neublíží očkování proti Kovid?
Může ublížit stejně jako Covid samotný.
Ochrání to před tímto virem 100%?
Ne, vir stále mutuje a mění se. Proto i na chřipku stále vychází nové vakcíny.
Nenechám se očkovat. Beru léky na snížení imunity (IBD). Navíc jsem ho pravděpodobně už prodělal. Nehodlám do sebe cpát neověřenou látku. Už ten fakt, že beru imunosupresiva.
Lidi s rakovinou nebo laukémií se určitě taky nehrnou na očkování.
Jen pár faktických poznámek...
Neověřená látka - nesmysl. Aby léčivá látka byla schválena, musí projít testovacím procesem, takže nejde o neověřenou látku.
Lidi s rakovinou, atd. - Samozřejmě, že jistá skupina lidí nemůže být očkována. To platí pro všechny vakcíny, které existují. Tito lidé se musí spoléhat na kolektivní imunitu, tedy na to, že jsou proočkovaní ti, kteří očkování být mohou. Když proočkovanost klesne, klesá kolektivní imunita a ve společnosti se znovu objevují nemoci, které jsme považovali za vymýcené, případně se u nás díky očkování nevyskytující.
no, ale ten testovací proces právě teprve probíhá. zadna z vakcin jeste nebyla plnohodnotne schvalena. To je ostatne take důvod, proc pri ockovani podepisujete "informovany souhlas" - stavate se ucastnikem klinicke studie. A teprve na zaklade vysledku teto studie se rozhodne, jestli bude vakcina schvalena nebo ne
Informovaný souhlas podepisuji i když jdu dávat plazmu a tato procedura určitě není žádná novinka. Dnes chtějí podpis už u kde čeho.
Co se týká schválení/neschválení vakcín a fazí testů, mrkněte sem: cs.wikipedia.org/...
Nejspíš se nenechám, nebo až mezi posledními. Trpím autoimunitním onemocnění RS a píchám si biologickou léčbu ovlivňující mojí imunitu, tedy asi nejsem úplně vhodný adept na očkování.
Covidu se už vůbec nebojím, měla jsem ho o Vánocích. Jsem mladá, štíhlá, aktivní , denně se snažím si zacvičit a když necvičím, tak já stejně dělám cokoliv ve velice rychlém tempu, chodím tak že skoro běžím a v práci na našich dlouhatánských chodbách dost často opravdu běžím. Jím poměrě zdravě, pokrmy jako cizrna, bulgur, jáhly, pohanka mi nejsou cizí a když zdravě nejím, tak je to jídlo co si uvařím ze základních potravin, polotovary nekupuju. Mám dostatek vit. D, oveřeno z rozboru krve. Takže já jsem měla průběh Covidu opravdu jako rýmičku, bez teploty, bez dýchavičnosti (a to mám astma, ovšem dobře kompenzované). Jen taková dlouhá viróza, kdy člověk cití, že mu jako něco je, ale ne že by kvůli tomu nemohl vstát z postele. Půl dne bolest svalů a kloubů, pár dní rýmička a kašlík, ztráta chuti a čichu, což bylo o štědrovečerní večeři obzvlášt nemilé, trošku únava. Tak před pěti lety bych si na něco takového ani nebrala neschopenku, nyní jsem tedy odpočívala, protože prý jakákoliv viróza by mi mohla zhoršit RS a jelikož jsem věděla, že mám ten strašný Covid, na který umírají lidé, tak jsem se o sebe starala.
Vím,že si vakcínu na coronavirus-19 dát nenechám,tak jako jsem se nenechal zlákat na očkování proti chřipce.Mám na to přírodní prostředky ,které mě chrání a bez vedlejších příznaků.
Vlastní rozum? Spíš to, co vidí v TV. Jesli používají vlastní rozum, tak ho moc nemají a nebo jsou v zoufalé situaci, kdy je ta nařízení nesmyslně omezují.
mám dětskou mozkovou obrnu takže očkováním váham pokud si nebudu moc vybrat vakcinu tak očkovat nenechám jsem pro očkování mám sice je všechy co chce stát povině ,ale jsem pro ,ale bez vyběru vákciny so očkovat nenechám
i když planují reustaurace pro očované atd. ,ale to snad změni
doporučují schlednout toto vídeo
a tohohle se děsím ne ruské vakciny sputnik5 ,protože na spoluprace s Astra Zneca ,ale spíš te činské kvůlu učiností
Rodiče i babička mají už hodně kombinací zdravotních potíží - všichni bez příznaků, bez potíží i druhá řada očkování, manželka už druhou dávku má, stejně jako švagr a sestra, všichni bez potíží.
Já po první dávce už popisoval, že druhý den jsem měl hodně bolesti a vůbec mi nebylo dobře - mám dlouhodobé potíže s imunitou. Po týdnu už je to ok. Jediné, co bych mohl a taky nemusel spojit s očkováním je bolest zubu, do kterého jsem dostal zánět (řeším ATB). Souviset to mohlo - prokázat souvislost nelze. Syn (starší) půjde na očkování hned, jak bude možné registrovat ho kvůli věkovému omezení.
Když někdo nechce, ať nechodí - ale štvou mne hoaxy a komentáře typu "slyšel jsem". Lidi, je to vaše volba - stejně jako když někdo volí Babiše. Přitom o nikom z okolí jsem neslyšel, že by ho volil. Přesto má tolik hlasů.
Sousedovi umřeli oba rodiče minulý rok - jsou evidovaní jako úmrtí covid. Přitom oba byli už jen udržovaní při životě. Takový život ležáka, to opravdu není co závidět - to bych si asi ten konec vymodlil.
A co na to příroda? Od počátku věků je boj o přežití všech druhů o silnějším a chytřejším... Ten slabý kus prostě zůstává v potravinovém řetězci jako potrava - stejně jako člověk bude krmit červy. Nejde o to, žít život co nejdelší. Jde o to, žít život smysluplný, ne zbytečný. A že těch lidí, co tu žili/žijí úplně zbytečně a bez užitku už bylo...
Jenže ono už je prokazatelně hodně lidí co mají dlouhodobé potíže způsobené očkováním (týdny/měsíce po).
Lze najít anglická i česká fóra kde si z toho ti lidé opravdu srandu nedělají, jsou jen smutní že do toho šli a teď mají velké potíže mnohdy. Bude to asi pořád menšina, ale hodně velká menšina když to tak pročítám.
Komu vakcína sedne, vyhrlá. Komu ne, může mu způsobit stejně nepříjemné věci jako Covid, to je, bohuže, pravda. Nikoliv hoax jak byste rád řekl. Vakcína bude jistě testována, ale vše bylo urychleno a není to 100%. Já jsem příznivec očkování, ale počkám na lepší vakcínu jenž tu do roka snad bude, pak půjde také.
dmnk, respektuji Vaš přání, počkat si na lepší vakcínu. Jen se zeptám, zažil jste někdy autora hoaxu, že se přiznal, že je to hoax?
Jak můžete vědět, že Vámi popsaná situace není hoax?
ten vyfocený komentář nějakého diskusního fora s neznámou fotkou nějakého nejmenovaného webu je zajímavý - jistě bych se nad svou vlastní vakcinací zamyslel, kdybych ho četl celý...škoda, že ten odkaz nevložíte.
Takych obrazkov si nakreslim ...
Tu pekne vidno, ako sa siria nezmysly, lubovolny FB poste nejasneho povodu je konspiratormi oznaceny za fakt a cim viac ho zdielaju, tym je "pravdivejsi".
znám z okolí 20km tři Případy úmrtí po druhé vakcíny nebo následků jako amputace končetin kvůli ucpaných křečových žil u starších a podobně ... takže se bojím nechat očkovat ...
To už je snad diagnóga. Tak se nenechte očkovat, myslím, že je to tady v podstatě každému jedno, jak se rozhodnete. Jinak použijte nahoře tlačítko na vyhledávání a najdete plno argumentů jak pro, tak proti. Ale rozhodnout se musíte sama. A podle barvy hlavičky tady máte více identit, takže jen prudíte.
Nesirte hluposti. Vedlajsie ucinky ockovania a pripadny suvis posudzuju lekari. Ak len vy poznate 3 take vazne pripady, museli by ich byt celkovo desattisice.
Treba prisne rozlisovat medzi nahodou a pricinnou suvislostou. Priklad : rano som sa napil caju, poobede som dostal porazku. Konspiracny antivax zaver : caj sposobuje porazku.
Já se zaregistroval hned jak jsem měl možnost. Případné komlikace jsou mnohonásobně častější a o dost horší po prodělání COVIDu, než po očkování. A přestože, se situace lepší, myslím, že COVID ještě neřekl poslední slovo. Můj tip je, že na podzim přijde ještě jedna vlna, už asi ne tak velká, ale větší, než byla ta první.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.