Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Právník/urážka na cti

Od: danydee odpovědí: 18 změna:
Dobrý den, potřebuji poradit, má cenu řešit právní cestou urážku na cti/pomluvu když jsem momentálně ve špatné fin. situaci a nemůžu si dovolit právníka? Popřípadě co vše by to obnášelo.
Jsem ve 4 měsíci těhotenství a sestra mě obvinila že fetuju, bohužel když člověk 2 týdny někomu dělá služku bez slova díky rychlé se vytočí, sestra skončila za toto obvinění v péči lékařů. následně jsem byla veřejně obviněna že fetuju, policie ale žádné podezření neměla a tak test který jsem si vyžádala mi neudělali. Má cenu se proti tomu bránit? Sestra mi nezaplatila ani nájem a tak jsem teď v situaci kdy nemám peníze na právníka. Díky za odpověď a za radu D.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

8x

Spíš potřebujete Chocholouška. Obě.

Mmch. z popisu chápu, že one tě obvinila že fetuješ a ty jsi jí napadla tak že musela k lékaři. Tak s tim vymáháním to nepřeháňej, taky můžeš být trestaná za to napadení (a nejspíš bys i byla)

hodnocení

4x

Něčemu nerozumím - jedno dítě,podruhé těhotná a bez peněz? Vy se rozmnožujete bez finančního polštáře,zabezpečení? A jo,už to vidím - tři roky čistá,takže "bývalá" fetka,druhé děcko bez manžela a přítele,pod dohledem sociálky a přítele... Asi fajn rodina.

Zřejmě slušnej oddíl...;)

Hlavně, že nás často v TV paní s ufňukaným hlasem vyzývá, abychom všichni podporovali samoživitelky. Zapomněla ta naivka, že jako jsou mnohdy rozdíly mezi dobrým a špatným lékařem, učitelem, prodavačkou...atd., mohou být rozdíly i mezi samoživitelkami. A to sakra rozdíly. Jaga.

Mě zaujala jiná připomínka od tazatelky. Není vdaná, tudíž nemá na drogy peníze. Netušila jsem až do svého pozdního věku, že získání drog je podmíněno vdavkami. :-D

hanakr
hodnocení

3x

A vaše sestra měla právníka? Soudila se s vámi za to napadení? Jestli ne, tak jste vyrovnané, nic vám nedluží, ani to nájemné, podejte si ruce, obě máte, co si zasloužíte.

hodnocení

3x
Tak si sežeňte právníka. Soud nejspíš sestře nařídí omluvu. Ale v jiném řízení zaplatíte sestře mnohem větší bolestné. A to se vyplatí. Jinak pokud se sestrou nemáte nějakou nájemní smlouvu, peněz se nedočkáte.

hodnocení

3x

Čekáte rodinu, beru to tedy tak, že jste provdaná. Co na to říká Váš manžel, že Vaše sestra s vámi bydlí dohromady? Nevadí mu to? Ani Vám? Když si vzpomenu na první roky po svatbě, chtěli jsme být jen spolu a sestru bych doma nechtěla ani já, ani manžel.

Sestra je plnoletá? Pokud ano, ať si najde své bydlení, aspoň nějaký pronájem. Pokud není plnoletá a dosud studuje či je v učení, měli by se o ni postarat rodiče. Co tedy dělá u vás?

Sestra Vám nadávala, že fetujete. Vy jste ji za to asi pořádně seřezala. Takže si nemáte co vyčítat. Bylo by taky zajímavé vyslechnout, jak ta hádka vlastně vznikla, kdo z vás ji začal. Ale to je vaše věc.

Myslím, že jste zralé na Chocholouška obě dvě. Ten Váš manžel měl vzít násadu od koštěte a porovnat vás obě. Jak může žít v takovém cirkusu? Sestra by se měla odstěhovat, jak jsem už psala, vy žít pěkně ve dvou a připravovat se na mimčo.

A s tím fetováním - jistě sama víte dobře, co to obnáší. Zvláště pak v těhotenství. A určitě nechcete, aby se Vám narodil nějaký drogou poznamenaný blbeček. Takže pokud sestra snad měla třeba jen zrnko pravdy, zamyslete se. Dokud je čas. Jaga.

A přece máte snad tolik slušnosti a rozumu, že se nebudete soudit ve vlastní rodině. *ee*

danydee
hodnocení

Já vdaná nejsem, kde bych tedy na drogy vzala peníze, sestra je plnoletá ale dělá průser za pruserem, není schopna uživit sebe natož platit byt. Rodiče ji doma nechtějí, rodiče jejího přítele také ne, jen já jí pomohla a ona řekne že něco beru. Prvnímu synovi jsou skoro 2 roky, tudíž jsem čistá přes 3 roky. Jsem pod dohledem rodiny a socialky, kdyby se jim něco nezdálo už dávno syna doma nemám.
Já rozum mám, ale ona už byla 2x v Kosmonoských v léčebně, vím čeho je schopna, proto počítám že to bude mít dohru. Není to poprvé, už volala policii na mně i tátu.

hodnocení

2x

Uvědomte si, že na slovní napadení/urážku nikdy nesmíte reagovat fyzickým útokem - to je velmi nepřiměřená obrana. Na sestru žádnou žalobu nepodávejte, urážku z její strany můžete jedině použít jako polehčující okolnost, pokud ona vznese obvinění proti vám. Pokud nic nevznese, buďte ráda a nechte to být.

hkld
hodnocení

1x

Jste ve špatné finanční situaci, takže právník vám služby zdarma nemůže poskytnout. A i kdyby, vzápětí vaše sestra podá žalobu na vás.

hodnocení

0x

Podívejte se na vaši radnici, na úřad, tam je právní oddělení. Mouhou vyřešit bez soudu, bez finančních nákladů.

jvfd
hodnocení

0x
Vy dvě byste spolu měly navštívit psychologa, ne právníka. Proč spolu bydlíte, když spolu nevycházíte?

No spíš psychiatra...

danydee
hodnocení

Sestra neměla kam jít, jediný kdo ji mohl pomoci jsem byla já. Bydlím sama tak jsem jí uvolnila dětský pokoj. A jak to dopadlo že..

inspa*
hodnocení

0x

Peníze si rychle sežeňte. Zdravotní pojišťovna vznese nárok na úhradu léčebných výloh v případě napadení.

doplněno 16.01.21 16:26:

@danydee - to asi nikoho zajímat nebude. Způsobila jste ublížení na zdraví. Pokud vás sestra neoznačí, bude to muset zaplatit ona. Pojišťovny si toto důsledně hlídají a takové případy sice zdravotníkům uhradí, ale následně vymáhají veškeré náklady zpět. Pro tyto případy zdravotní pojištění opravdu neslouží. To jste si měla rozmyslet dříve.

danydee
hodnocení

Se synem jsem sama mám jen mateřskou, počítám že se bude chtít na mně zahojit ale já nemám kde vzít peníze
nov

Nevím ovšem, zda jsou informace aktuální: pravnik-zdarma.cz/...

smutne

Na první 2 leté děcko byste měla dostávat alimenty.

-----------------------------------------------------

Na mimi, co čekáte nyní, by měl přispívat současný přítel - zřejmě otec dítěte a zajistit i Vám finance na výživu v těhotenství.

klubsvobodnychmatek.cz/...

----------------------------------------------------

Optejte se na příspěvěk na výživu pro těhotné a /později/ kojící od státu. Prioritu má samozřejmě nejdříve příspěvek od otce dítěte.

mpsv.cz/...

-------------------------------------

Tady jsou další menší příspěvky - zena-in.cz/...

danydee
hodnocení

S otcem dětí jsem do nedávná žila a tak nemáme alimenty určený, ani není v rodném listě, za celou dobu to nebylo nějak potřeba, až teď když jsme se rozešli. Během Vánoc se toho moc zařídit nedalo, a když on nemá svůj rodný list je to o to složitější. V tuhle chvíli ani nevím kde žije natož kde pracuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]