Nejste přihlášen/a.
A že se tak ptám, jaký je důvod, proč si ho vyzvednout "nemohu"? Jestli jde o dobu, po kterou je balíček uložený, tak ta jde prodloužit, nevím přesně o kolik maximálně.
Postih za nevyzvednutí sice skoro jistě nebude, i když pokud byla v objednávce zadaná adresa, vymáhat by to teoreticky šlo, za předpokladu, že se tak píše v obchodních podmínkách, které je třeba při objednávce odsouhlasit. Vyplatí se to někomu u jednoho balíčku na Zásilkovně? Spíš ne.
Ale spíš je to vůči e-shopu velice neseriózní jednání - házení klacků pod nohy v situaci, kdy se snaží nabídnout možnost pohodlného a relativně anonymního doručení.
Tak nebylo by to nic divného, kdyby si e-shop naúčtoval dopravné tam i zpět. Proč by měli na někoho doplácet. Měli by to mít uvedené v Obchodních podmínkách. Objednavatel by jim tu škodu měl zaplatit, pokud to budou žádat.
Souhlas. Ono se doporučuje :"Dvakrát měř a jednou řež!" a je to pravdivé-pokud chci něcou koupit-přemýšlým zda-li ano či ne. a když se rozhodnu-tak objednané ODEBERU.Taky by mne naserýnkovalo někomu něco poslat,zaplatit poštovné a balné a pak ještě dopravu zpět,páč kupující to nevzal !
Nebojte, nereagujte na výzvy k vyzvednutí. Nic se nestane, pošlou zboží zpět dodejci. Také jsem to tak jednou udělala a nic se nestalo, balíček odeslali zpět. Pokud by se někdo ptal, proč, tak můžete říci, že si z vás nekdo vystřelil a že jste nic neobjednávala.
Ale houby, na to mají poplatek za dobírku a pochybuju že to takhle nevyzvedává většina lidí, tj. fond na to mají víc než dostatečný... Ca 30,- kaček tj. v plusu jsou už když nevyzvedne každý pátý... Vzhledem k tomu příplatku to jde považovat za předplacenou službu.
Na vlastní oči jsem viděla u známé fakturu za dopravu do zásilkovny, za dopravu zpět k prodejci a za balné. To vše za nevyzvednutí balíčku. Tak asi záleží na prodejci, zda vám vystaví fakturu nebo ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.