Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej domu - černé stavby

Od: hruskass odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, po dědečkovi jsem zdědil dům, zjistitl jsem podle katastru, že tam jsou 2 přístavby, které nejsou zkolaudované...ani na stavebním ůřadě nemají záznam.

Zajímalo by mě, zdali dům mohu bez problému prodat, když bych do smlouvy napsal, že přístavby jsou ´´určené ke zbourání´ , napadlo mě, že bych se tím mohl vyhnout problému s kupujícím.

... zkolaudovat ty přistavby by jistě trvalo hodně dlouho...

děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

5x

Do smlouvy bych dala jen to, co je v katastru. Žádné přístavby bych neprodávala a nový majitel ať si s nimi dělá co chce. To vše za předpokladu, že nový majitel bude se smlouvou souhlasit.

Často se používá formulka " prodává se dům xxxx s příslušenstvím. "

jirkaa
hodnocení

0x

podle mě si tím zbytečně rapidně snížíte cenu. Já bych si nic takového nekoupil. Spíš bych to ošetřil jinak a zeptal bych se pak právníka/notáře co vám bude dělat smlouvy.

id

Když ve smlouvě přístavby budou uvedeny, neprojde smlouva katastrem a tazatel nic prodat nemůže. Tak si vyberte.

Jirko - jak byste to ošetřil?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]