Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta čichu a ukončení karantény

Od: lita odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, netušíte někdo, zda je přetrvávající ztráta čichu překážkou ukončení karantény? Brzy to bude 10 dní od pozitivního testu a doktorka řekla, že když budu 3 poslední dny bez příznaků, můžu karanténu ukončit. Bez hlavních příznaků budu, už jsem zdravá víc než týden, jen ten čich se mi nevrátil. Nechci doktorce lhát, až jí budu volat, zároveň potřebuju už normálně pracovat a jít na čerstvý vzduch (budu v karanténě 3 týdny, takže mi už hrabe). Je tu někdo, komu byla karanténa ukončela i přes chybějící čich, nebo naopak kvůli tomu ukončena nebyla? Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

I bez čichu Vám ukončí karanténu.

...3 poslední dny bez příznaků...asi myslí treplotu, malátnost, únava atd., nikoliv čich-

lita
hodnocení

Díky. Doufala jsem v to, že myslí příznaky akutní infekce. Ale někde psali, že dokud není čich, tak tam virus je, takže jsem se polekala...

hodnocení

8x

Ztráta čichu může přetrvávat několik měsíců. Určitě to není důvod pro prodlužování neschopenky.

doplněno 15.01.21 19:00:

Pro svůj "klid"si můžete zajít na antigenní test, je zdarma každých 5 dní opakovaně. koronavirus.mzcr.cz/...

doplněno 15.01.21 19:01:

Po ukončení karantény samozřejmě.

lita
hodnocení

O neschopenku nejde, tu nemám, jsem OSVČ. Ale díky. Myslela jsem si to, ale někde jsem se dočetla, že dokud není čich, tak virus sídlí v nose a tím pádem je člověk považován za infekčního.

Antigenni test fakt ne. Proč myslíš, že se teď už při ukončení marození netestuje. Protože se ukázalo, že lidi vycházejí pozitivní třeba 3-4 týdny...
lita
hodnocení

Měla jsem za to, že přespříliš citlivé jsou testy PCR. Na těch jsem právě byla, týden po uzdravení se z akutní fáze, a bojím se, že by vyšly znovu pozitivní, kdyby mi doktorka nechtěla uznat ukončení karantény z důvodu toho čichu. Tak budu doufat a pak napíšu, jak to dopadlo.

hm*
hodnocení

0x

To přetrvávání infekčnosti, dokud se nevrátí čich, byla zřejmě chyba. On ten virus snad poničí nervové buňky, takže ty pak nepřenášejí čichové vjemy. No a může trvat dost dlouho, než se ty nervy obnoví, i když už je virus dávno pryč.

lita
hodnocení

Aha, myslela jsem, že je to osídlením viru v tom nose. Takže místo proplachování spíš vitamín B *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]