Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, netušíte někdo, zda je přetrvávající ztráta čichu překážkou ukončení karantény? Brzy to bude 10 dní od pozitivního testu a doktorka řekla, že když budu 3 poslední dny bez příznaků, můžu karanténu ukončit. Bez hlavních příznaků budu, už jsem zdravá víc než týden, jen ten čich se mi nevrátil. Nechci doktorce lhát, až jí budu volat, zároveň potřebuju už normálně pracovat a jít na čerstvý vzduch (budu v karanténě 3 týdny, takže mi už hrabe). Je tu někdo, komu byla karanténa ukončela i přes chybějící čich, nebo naopak kvůli tomu ukončena nebyla? Díky.
Ztráta čichu může přetrvávat několik měsíců. Určitě to není důvod pro prodlužování neschopenky.
Pro svůj "klid"si můžete zajít na antigenní test, je zdarma každých 5 dní opakovaně. koronavirus.mzcr.cz/...
Po ukončení karantény samozřejmě.
O neschopenku nejde, tu nemám, jsem OSVČ. Ale díky. Myslela jsem si to, ale někde jsem se dočetla, že dokud není čich, tak virus sídlí v nose a tím pádem je člověk považován za infekčního.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.