Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škodí pravidelně kratší doba spánku?

Od: svatoslav odpovědí: 4 změna:

Na recepci, kde mívám každý čtvrtý či pátý den noční, máme "přerušení" a já tak co čtyři či pět dní spím jen max. 4 hodiny. Po noční doma následně ne a ne usnout. Jak moc se tento biorytmus "podepisuje" plíživě na zdraví člověka a jak vy, co máte podobnou pracovní dobu toto řešíte? Nebo "o nic nejde"? Děkuji za názory (jsem 50+ )

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode*
hodnocení

4x

Dobrý den. Malému procentu pracovníků nepravidelné směny vč. nočních nevadí, všem ostatním ano. Podle toho co píšete bohužel patříte do té druhé kategorie. Při nedostatečně dlouhém spánku po několika dnech má člověk tendenci usínat kdekoliv. Nejpozději za pár měsíců se stav změní a tělo přejde do "módu přežití" kdy i v okamžiku kdy můžete spát občas dlouho neusnete (to je Váš nynější stav). Bohužel tento dlouhodobý nedostatek spánku způsobuje po čase kromě útlumu pozornosti a myšlení také problémy s krevním oběhem vč. vysokého tlaku, cukrovku atd. Jediným řešením je v tomto případě navrácení do pravidelného spánkového režimu.

hodnocení

2x
Jsem cca o 10 let starší ja Vy a 4 hodiny denně mám 1x týdně a 4x 5hodin a nějak problém nepociťuji, je to asi individuální.. Kolega jak nemá naspáno 7hodin tak po něm nic není a je o 12let mladší... To co tvrdí lékaři o spánku se silně rozchází názorově i mezi nimi.. Ale předpokládám, že delší (né dlouhý) určitě neškodí...

hodnocení

0x

Deficit spánku není pro zdraví nic moc. Částečně lze na to přivyknout, ale nedá se říci, že by o nic nešlo. Kde spánek ošidíte, prostě to nelze dospat, když to tam chybělo, dodatečně to nedoplníte.

hodnocení

0x

Pozemšťané jsou velice zváštní bytosti, probouzí se teprve několik časových jednotek po východu jejich hvězdy nad obroz a nejdou upát po západu jejich hvězdy za obzor. Bylo by pro ně nejlepší si seřídit jejich harmonogram dle hvězdy, aspoň by na nás tolik nesvítily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]