Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Investice do zlatých slitků

Od: oskar48® odpovědí: 12 změna:

Vážená poradno, máte někdo praktické zkušenosti s investicemi do zlatých slitků a s kým uzavřít dohodu o investici? Měl bych zájem o zakoupení několika desítek gramů. Děkuji, s pozdravem oskar48

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Investice do zlata se vyplatí až od určitého množství a také by to pak měl umět ten člověk prodat. Jinak zjistí, že se z investice stala ztráta.

Známý kupoval gramové slitky a teď se bije do hlavy, proč nekoupil cihlu.

jurajjuraj*

mozna na ni nemel :D

hodnocení

1x
Pokud bych měl já osobně investovat do zlata, tak jedině ve formě akcií do těžařských společností nebo ETF, kde bude podklad zlato. Likvidita je daleko vyšší, což se u fyzického zlata nedá srovnat. Slitky a mince mají hodnotu spíš sběratelskou než jako investice. Zlato nedává žádný úrok ani dividendu, takže o investici se ani mluvit nedá, protože ty zlaté mince budou mít možná nějakou hodnotu až tak za 100 let a ne všechny. Představa, že je koupím a za pět let prodám je trochu lichá. Ty mince mají nějakou přidanou hodnotu, nějaký obal, náklady za distribuci, takže je tam velký rozdíl mezi nákupní a výkupní cenou, klidně 20-30%. Taky já osobně nechápu lidi, kteří kupují zlato na maximech a v dobách krize. Čím dráž zlato nakoupím, tím je větší riziko a to mi jaksi hlava nebere. Zlato se kupuje v dobách klidu, kdy o něho není zájem. V dobách krize, kdy dolar oslabuje zlato roste, protože investoři presunuji prostředky z dolaru a akcií, do zlata. Pro našince to ale nedává až tak smysl, protože když zlato roste, jde dolar dolů a naopak. Málokdo si uvědomuje to měnové riziko, které podstupuje při nákupu zlata, jelikož cena zlata je svázaná s dolarem, u nás se prepocitava dle kurzu. Před cca 8lety, když zlato šlo velmi rychle na cca 1900usd jsem radil zlato prodávat a ne nakupovat, pro nákupy jsem doporučoval nemovitosti, protože byly levné a nebyl o ně zájem, dnes stejný byt stojí 2,5 až 3 X více, ale dolar byl jednička a všichni mě zde skoro ukamenovali, s tím že zlato půjde na 2500, 3000 a i více dolarů. Kdo to zlato před těmi deseti lety koupil mezi 1800 až 1900 usd není dodnes v plusu a i kdyby ho dokázal prodat za nákupní cenu, v korunách to bude míň, protože je slabší dolar. Tak kde je ten zisk za deset let? Když k tomu zapocitam inflaci, tak investice do zlata před těmi cca deseti lety je pořád ztrátové v důsledku vysoké inflace, takže ztráta cca 30 až 50% jen na inflaci. Naproti tomu ty nemovitosti za stejnou dobu udělaly cca 200% jen na samotném aktivu a ten kdo je pronajimal, měl každý měsíc pasivní příjem, který vám zlato nikdo nedá. Podívejte se na desetiletý, 15ti lety graf zlata, hoďte na to aplikovanou inflaci, kurz dolaru v čase a musí být jasné, že zlato má hodnotu pouze sběratelskou, ale člověk se jí nedozije, možná až jeho vnuci nebo pravnuci.

Tesat do kamena ! Jedno nechapem, ako chcu tito "genialni investori" premenit zlato opat na peniaze, ked to budu potrebovat. Ak ma niekto doma tehlicku, chcel by som vidiet overenie pravosti a rydzosti v den predaja, nie nejaky 20 rocny certifikat, ako to kupil v banke.

Pokial sa niekto boji vojny a podobne, potom je lepsie kupit diamanty, su mensie a teda sa lepsie strkaju do zadku pri prenose cez hranice. Problem s predajom bude ale rovnaky : overenie pravosti. Na predaj musim mat kupca a nevidim dovod (okrem toho, aby predajca siel pod cenu), aby som nakupil od Pepu XY a nie v banke.

asiemil
hodnocení

0x

Pár let obchoduji s ATT Investments. Vláda rozhazuje a půjčuje si jak šílená a jakmile ministr financí začne rozhlasovat,že je koruna pevná,tak se zlato bude v nejblišžších dnech hodit. Samozdřejmě to nikdo s nás nechce.

To myslíte tak že když bude pevná koruna že by mohla být měna?

asiemil

Martino přečtite si jak lhali v roce 53.

To vím,lhali i v jiných věcech a lžou stále...celkem jste mě vyděsil...mám pár peněz,na druhýbyt k pronájmu to není,ale nerada bych o ně přišla.Utratit je za blbosti to se mi příčí.

hogan
hodnocení

0x

kup si par gramu a je to k tomu zadnou smlouvu nepotrebujes...

jabraka*
hodnocení

0x

Pokudchci investovat do zlata,je lépe vložit peníze do mincí,nebo medailí.Jsou dnes v malých serií vydávány k jubileím.

JABRAKA

hodnocení

0x

Na uvod sa treba zamysliet, co je cielom investicie a v akom horizonte je v plane zlato opet menit na peniaze. Mozno je cely napad potom nezmyselny a ina forma sporenia alebo ochrany pred inflaciou bude lepsia.

Tak tak, investiční horizont je vždy důležitý, to si ale málo kdo uvědomí. U zlata je ten horizont mezigenerační, ale to už taky dnes neplatí. To platilo v dobách, kdy ještě byly peníze kryté zlatem, takže reálnou kupní sílu si to jakž takž uchovalo. To už ale dnes neplatí, protože tiskárny peněz jedou nonstop a tolik zlata na zeměkouli už ani není :) To už bych spíš podpořil bitcoin než zlato nebo stříbro. Já jsem v US naložený v lithiu, vodíku a évéček :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]