Nejste přihlášen/a.
Nyní čtu tento článek:
Je tam mimo jiné psáno:
Ministerstvo zdravotnictví očekává, že systém umožní snadný zisk očkovacího potvrzení u každého lékaře. Byl by to dokument ve formátu PDF s QR kódem a pečetí Ústavu zdravotnických informací a statistik. Tím by se člověk vykázal v kavárně, hospodě či jinde - a směl by dovnitř.
Ale pozor, stát rozhodl, že očkování není povinné, je zcela dobrovolné. (Máme povinná očkování, proti záškrtu, tetanu, černému kašli, dětské obrně, hepatitidě typu B, onemocněním vyvolaným Haemophilus influenzae typu B, spalničkám, zarděnkám, příušnicím.) U covidu-19 je jen a jen na nás, jestli se budeme očkovat.
Takže ten i když bude očkován proti covidu a nebude mít smart mobil a nebo nebude mít žádný tak se do kavárny a jinam nedostane.
Ale naopak ten který nebude mít povinné očkování ale bude mít nepovinné, tak se tam dostane.
Nechce nám taky vláda přikázat jaké máme mít typy mobilů?
Přijde mi srandovní, jak polovina národa vřískala, jak na očkování nepůjdou a jak je škodlivé a. . . Ale od včerka vřískají, jak je někdo předběhnul a jací to jsou parchanti, jak podvodem očkování získali. Titíž lidé.
a následně budou pištět, že nefunguje rezervační systém...mohli ho naprogramovat sami, že? ale to by to museli umět..kritika jim jde , ale přiložot ruku k dílu, to by asi bolelo...nebo by se zjistilo že jsou blbí..
@111:Takze pokud za penize danovych poplatniku stat za 1/2 roku misto rezervacniho systemu stvori divne fungujici deravy paskvil, tak kazdy, kdo neumi vyprogramovat neco lepsiho, ma drzet hubu? Zajimavy styl uvazovani.
@111:Opravdu si myslite, ze po tom pruseru kolem bezpecnosti, uzivatelske slozitosti a robusnosti systemu nemuze "bezny" clovek rici, ze je to paskvil? Opravdu toto odsouzeni nalezi pouze IT odbornikum? Laikovi myslim postaci video studenta, co se zaregistroval, aniz by mu bylo 80let+ a sledovat (alespon trochu) aktualni deni, aby prohlasil, ze toto je spatne.
Muzu tedy ja, jakozto laik (ktery to lepe neumi) prohlasovat, ze cele ockovani je v CR totalne nezvladnute a osoby za nej zodpovedne selhaly? Nebo mi tento zaver neprislusi delat?
@111: Nejak nerozumim. 16.1. v 8:56 kritizujete ty, kteri se (bez toho, aby neco umeli lepe) "obouvaji" do vlady. Na muj argument, ze opravnenou kritiku muze vznesti i clovek, ktery danou vec lepe neumi, odpovite "klidně si říkejte co chcete...mě to žíly netrhá..."
Co Vam zily netrha? Moje kritika (kterou ale obecne v tom 1. prispevku kritizujete)?
Zamotal jste se do vlastnich argumentu.
žíly mi netrhá nic ani kritika ani problém...ono to není tak jednoduché jak to vypadá, nejde jen o naprogramování, jde také o spojovací cesty, jde o množství serverů a jejich spolupráci, jde o přidělení IP adress atd. Takže kokud se z toho cokoliv po***, tak se systém kousne, jde o propustnost internetu atd...takže než se to všechno vyladí, klidně to mlže kleknout...styčí se podívat jaký problém mají mobilní operátoři rozesílat SMS, a to mají telefonní linky až do ústředny, no a kdo nezná spojovací problematiku tak to vidí hned jako kiks...takže asi tak...a snad stačilo k problému...
Rozhodně si nemyslím, že mám dosatek informací. Paniku nešířím, kdo se chce očkovat i když není tzv, rizikový, měl by mít možnost, kdo nechce, je to jeho volba. Vstup jen pro očkované, pokládám za nesmysl.
Pane Milane, možná vy informace máte, já ne, Chybí úplně všechny už od samého začátku tohoto Kovid šílenství.
Liduš, určitě nemám všechny informace, ale Vy máte spoustu informací, odhaduji to, dle Vašich příspěvků.
Chybí třeba informace, které jsou naprosto běžní u každého i volně prodávaného léku na příbalovém letáku. Chybí informace, jak je možní, že na každý kmen chřipky se zkoumá vakcína až 8 let a na covid je za pár měsíců. Je toho hodně k vysvětlování.
Milane, není to tak jednoduché. Očkovat a neočkovat. Jsou i skupiny nemocných, které očkovat nejde k vůli probíhající dlouhodobé nemoci.
Dále souhlas s ringem.
ringo, ale já jsem někde četl zdůvodnění, páč tato vakcína vycházela již z vyvynutých vakcín na Sars a jim podobné.
Již mnoho článků o tom bylo. Jen namátkou vyhledáno za 10 vteřin:
Milane, idnes je Mafra a ta je Babiše. Teď se vůbec nebavím o covidu, ale o faktu, že informace jsou schválně omýlané dokola a dokola slyšíme přírustky a poklesy a přírůstky.
Strašení, rozvolnění, strašení... a v době strašení ukážem fotky z archivu z nemocnic z března,... a k tomu dáme 6 zpráv o vakcíně, abychom lidi rozumově přeprogramovali na to, aby to sami chtěli, protože máme nakoupen vagón vakcí a ten se musí prodat.
Co to udělá s lidmi se ukáže až pak. Hlavní je byznis.
Nejsem proti, ale co to udělá s dlouhodobě nemocným člověkem a pokud je léčen imunosupresivy, tak musí při nákaze ihned ukončovat svojí léčbu... trochu studujte.
Není to tak jednoduché, jak se tu píše. Přeji hezký den
Kdo chce, tak si informace najde. Každému to nepůjdou extra troubit až domů.
Druhá věc je, jakým informacím lidi věří. Jestli informacím odborníků, nebo řvounů, kteří se nejspíš nechali uplatit kvůli zavřeným putykám
Co je něco příšerného, to je exprezident. Zavřít do blázince a myslím, že i někde jinde před tím měl být...
Nikdo Vás nebude nutit trajdat po světě a zabírat místo u stolu v restauraci,nebo na koncertě.
Ale...pokud budeš chtít jet? Tak test a zaplať ! Kde todle zkončí?
Já se očkovat nechám.A to jen a jen z toho důvodu,že až zavedou Covid pas...Tak abych si mohl zajít normálně do restaurace,kina a do hotelu a do bazénu...Je to jako za komunistů...kdo podepsal (nic ho to nestálo) tak mohl normálně žít měl Svatej pokoj a nechali ho mocipáni na pokoji a sem tam si člověk mohl i něco užít.Takže tak. Čest práci soudruzi.
Pdf se dá vytisknout a na vytisknutém papíře by měl QR kod stačit.
Půjčovat si lidi můžou i mobil. Nevím, co je na tom k smíchu. Určitě by měla být zavedena možnost kontroly dotyčné osoby třeba přes občanku.
> Určitě by měla být zavedena možnost kontroly dotyčné osoby třeba přes občanku.
NE, TO BY TEDY NEMĚLA!
OP obsahuje údaje, do kterých žádnému pinglovi nic není. Pokud vím, tak ani policie nesmí jen tak prohlížet lidem občanky, a ty bys teď zavedl toto. Jsi nomální?! Boha jeho, ty lidi mají dnes nápady!
Opět mi situace dává za pravdu.Tvrdím,že každý člověk,nebo občan,má mít svá práva,daná zákonem.Ale zákon k tomu říká,nebo by říkat měl,že má také povinnosti-a jedna z nich je také ta,že musí chránit život a zdraví národa,v němž žije.
Tím,že se nechá očkovat,splňuje také tuto povinnost.To samozřejmě platí i u dalších aspektů lidského života.
JABRAKA
Jendo, každý lék může mít nežádoucí účinky, záleží pouze na pravděpodobnosti jejich projevu. U žádného léku nemáte 100% jistotu. Pokud se mýlím, ukažte mi prosím jakýkoli lék, u kterého nežádoucí účinky nejsou popsány.
A to je právě to, že nemůže být něco povinné a přitom to může způsobit vázné komplikace, někomu smrt. Za půl roku možná budeme vědět více a nebo vůbec nic. To se uvidí. Současné nekonečné strašení lidí jen přináší naprostou devastaci mezilidských vztahů. Lidé udávají sousedy, ředitelé nechávají očkovat své příbuzné na úkor osob 80+ a k čemu to je dobré? Flégr jak naprostý stupid ještě přidává horší a horší prognózy. Strach, to je jediný záměr všech vlád. Provedená opatření k ničemu nevedou, a stejně se dělají neustále. Pokud budou uzávěry normálního života i přes velikonoce, nic se nevrátí do normálu. Podívejte se na hysteii kolem. Rozumná vláda takové strašení utne. U nás naopak ještě přidají. To zákonitě špatně dopadne.Nebo stát má tolik peněz, že fungující firmy, obchody a služby nejsou potřeba? Některé státy zveřejnili dohody s farmaceutickými firmami o zřeknutí odpovědnosti a u nás má následky za možné vedlejší účinky nést stát. To bylo zveřejněno !
To vám nestačí jako potvrzení onoho zřeknutí?
Jendo, A to je právě to, že nemůže být něco povinné sdělte, prosím, který stát má očkování povinné?
To bylo zveřejněno !"***kde je to zveřejněno, které to jsou státy? Co já vím, tak jen Izrael, ale já nejsem tak informován jako Vy, proto Vás prosím o poučení. Vidíte alespoň něco pozitivního na očkování?
Děkuji
Zatím nevidím na očkování nic jiného než hon na co nejrychlejší aplikaci vakcíny. Každý by měl být opatrný v soudech, že je vakcína super, když nkdo nic neví a všichni odpovědní jsou opatrní v v konkrétních informacích. Hurá akcí už bylo dost.
Pane Cukráři, asi ještě 10 x si přečtěte co píšu. Nikde nic nesděluji o povinném očkování ale že povinně očkovat proti viru Covid-19 prozatím nelze nařídit, protože nemá 100 % spolehlivost. Nic více, nic méně.
....Každý by měl být opatrný v soudech, že je vakcína super...
Proboha, kdo to tvrdí? To jsem ještě nečetl, ale určitě mne poučíte.
Kdo že nese odpovědnost za vakcínu? Odpovědnost za výrobek soukromé firmy vakcíny proti Covid-19 u nás má kdo?
STÁT.
Cituji:
15.01.21 08:07
Povinnost to není, žádný preparát není 100%, výrobce se nezříká zodpovědnosti.
Tak to jsem vám vyvrátil příspěvkem, kdo ponese náklady - stát. Tak jestli toto není zřeknutí odpovědnosti a přenesení na někoho jiného, tak to je s váma fakt špatné !
Nemá smysl v váma polemizovat.
Covid je nebezpečný a není proti němu obrana. To se shodnem. Žádná opatření vlád vůbec nic neřeší a jen likviduje všechny ekonomiky. To je také fakt. Vir se objevuje zas a znovu a ještě horší. To není normální vir. To si myslím...
Už v září 2020 žekl Prymula toto:
Je leden u že se varuje před břenem:
Soustavné strašení a vyvolávání panického strachu musí být záměr. Téměř rok je to den co den a co lidi začínají vyvádětm ředitelé nemocnic schovávají vakcínu pro své příbuzné aj., je vytahování to nejhoršího z povah lidí.
A není nejmenší náznak, že by některá vláda tuto paniku začala omezovat. Naopak !
Jak tu bylo napsáno, vše je na vašem rozhodnutí. Ovšem dnešni hyperkorektní paranoidní doba, kdy si papaláši dělají, co chtějí a obyčejný člověk nemůže ani dýchat, vás stejně donutí dělat jen to, co po vás chtějí. Holt nastala doba důležitých chytráků, kteří se shodli na tom, že lidé jsou nesmrtelní a virouš jim to kazí.
Zdeňka pravděpodobně nečte všechny informace ale jen ty šířené vládou ČR. Všude ve světě se šíří vir bez ohledu na opatření. To nejsou žádná opatření ale jen gesto v pomyslném boji proti Covid -19.
Pomalu se ukazuje pravda o vedlejších účincích očkování. není pro všechny ale nikdo netuší, komu prospěje a koho poškodí:
@jenda2:on by ten prispevek (nebo spise snuska demagogie) od "zdenka" clovek i presel, spise me zarazi, ze ho 1 clovek ohodnotil...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.