Nejste přihlášen/a.
"Starým lidem děti vrátí energii a dětičky poznají takovou tu lásku,, babiček a dedecku".
Školka hned vedle domova pro seniory se zdaleka všem seniorům líbit nemusí. Někdo neustálý dětský povyk vítá, někoho naopak může přivádět do nepříčetnosti. Já zatím v takovém domě nejsem, ale dětský hlomoz pod okny mi jde dost na nervy. A představa, že se před ním nemám kam schovat a že se to bude opakovat den co den mě děsí.
Mám 3 vnoučata a mám je rád, takže to není nenávist vůči dětem. Jen mám taky rád svůj klid.
Dobrý den, nápad to je dobrý, ale může to narazit na odpor (hloupé) veřejnosti, resp. už se tak stalo - rodiče dětiček sepsali petici, že nechtějí, aby se děti musely dívat na ošklivé staré lidi (nevím, jak to dopadlo, ale projekt DD vedle školky se asi nezdařil). Ostatně, protest vyvolal i jiný projekt domu pro postižené lidi - v obci se lidé rozhodli, že to tam nechtějí (dívat se na mrzáky) a vedlejší obec je tam následně přijala. Zdravím!
Staří lidé jsou všelijací. Někdo má rád klid a ticho (trénuje na pěstování macešek) a rozčiluje ho každý zvuk a ne tak štěbetání dětí. Jiný se rád kouká na děti a vítá dětský křik. Když jde okolo školka, jdu se k oknu podívat. Postávám u dětského hřiště a když si uvědomím, že vypadám jako chudá duchem, protože se usmívám, popojdu. Ale poslouchám kolem dokola starší a ještě starší, "co to bylo za blbost, udělat dětské hřiště s uřvanými parchanty", mezi domy. Fakt, slyšela jsem to. Prostě se nezavděčíte.
Ono je potřeba rozlišit, jaký ten domov pro seniory je. Je obrovský rozdíl, jestli je to domov pro movitější vrstvy, kde žijí lidé určité úrovně i v stáří a nebo léčebna s 90letými lidmi, kteří nevědí o sobě. To se nyní vůbec nerozlišuje a pak jsou z toho potíže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.