Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domov pro seniory vedle školky/jeslí/DD

Od: tyna* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, na začátek bych chtěla říct, že nemám žádné podnikatelské záměry a vlastně oblasti podnikání nerozumím vůbec, proto bych se ráda poptala zkušenějších a tech, co tomu rozumí. Nedávno jsem četla článek o tom, jak prospěšné a ohromující výsledky má, když se postaví školka vedle domova pro seniory. Starým lidem děti vrátí energii a dětičky poznají takovou tu lásku,, babiček a dedecku. Prosím Vás, proč myslíte, že toto není v ČR(třeba se o tom debatuje, nevím). Není kdo by se toho zhostil, investor, nedostatek financí nebo třeba obava z výsledku? Vím, že jsou daleko podstatnejsi věci, které u nás chybí, ale toto téma mi vrtá hlavou už pár dní tak bych ráda věděla nějaké poznatky od Vas. Dekuju a hezký den

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

"Starým lidem děti vrátí energii a dětičky poznají takovou tu lásku,, babiček a dedecku".

Školka hned vedle domova pro seniory se zdaleka všem seniorům líbit nemusí. Někdo neustálý dětský povyk vítá, někoho naopak může přivádět do nepříčetnosti. Já zatím v takovém domě nejsem, ale dětský hlomoz pod okny mi jde dost na nervy. A představa, že se před ním nemám kam schovat a že se to bude opakovat den co den mě děsí.

Mám 3 vnoučata a mám je rád, takže to není nenávist vůči dětem. Jen mám taky rád svůj klid.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, nápad to je dobrý, ale může to narazit na odpor (hloupé) veřejnosti, resp. už se tak stalo - rodiče dětiček sepsali petici, že nechtějí, aby se děti musely dívat na ošklivé staré lidi (nevím, jak to dopadlo, ale projekt DD vedle školky se asi nezdařil). Ostatně, protest vyvolal i jiný projekt domu pro postižené lidi - v obci se lidé rozhodli, že to tam nechtějí (dívat se na mrzáky) a vedlejší obec je tam následně přijala. Zdravím!

hodnocení

2x
darujme.cz/...
Jsem zvědavá, jestli se realizace podaří. Někdo musí být průkopník, když se projekt osvědčí, věřím, že jich bude přibývat.
tyna*
hodnocení

Bezvadne a naprosto to podporuji. Přispívám a děkuji za odkaz :)

hodnocení

2x

Staří lidé jsou všelijací. Někdo má rád klid a ticho (trénuje na pěstování macešek) a rozčiluje ho každý zvuk a ne tak štěbetání dětí. Jiný se rád kouká na děti a vítá dětský křik. Když jde okolo školka, jdu se k oknu podívat. Postávám u dětského hřiště a když si uvědomím, že vypadám jako chudá duchem, protože se usmívám, popojdu. Ale poslouchám kolem dokola starší a ještě starší, "co to bylo za blbost, udělat dětské hřiště s uřvanými parchanty", mezi domy. Fakt, slyšela jsem to. Prostě se nezavděčíte.

hodnocení

2x

Ono je potřeba rozlišit, jaký ten domov pro seniory je. Je obrovský rozdíl, jestli je to domov pro movitější vrstvy, kde žijí lidé určité úrovně i v stáří a nebo léčebna s 90letými lidmi, kteří nevědí o sobě. To se nyní vůbec nerozlišuje a pak jsou z toho potíže.

hodnocení

2x

Dnes je poměrně toto poměrně běžný model a v nových stavbách DD či CPS se počítá i se školkou, či s dětskou skupinou.

Není to tedy tak, že by se v ČR toto nestavělo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]